De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Even voorstellen: Gilbert Isabella (PvdA)

1 / 1
zoom out

UTRECHT - Over vier weken gaat Utrecht massaal naar de stembus. In de rubriek ‘Even voorstellen’ laten we je elke maandag, woensdag en vrijdag kennismaken met telkens één Utrechtse lijsttrekker. Deze week: Gilbert Isabella (PvdA).

Stel jezelf even kort voor!
Gilbert Isabella, geboren op Curaçao, wonend in Dichterswijk.

Wat doe je naast het werk voor de gemeenteraad?
Ik ben wethouder Ruimtelijke Ordening, Wonen, Leidsche Rijn, Utrecht Vernieuwt, Krachtwijken, Grondzaken, Vastgoed en wijken Vleuten-De Meern en West.

Hoe lang zit je al in de politiek?
Acht jaar. Eerst als raadslid, toen als fractievoorzitter en nu als wethouder.

Waarom heb je voor de PvdA gekozen?
De PvdA-idealen zitten in mijn bloed. Wat is er mooier dan iets voor een ander te doen? Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Waarom wilde je lijsttrekker worden?
Omdat ik zie dat nog te veel Utrechters geen werk hebben, er te weinig banen zijn en er te veel Utrechters wonen in kwalitatief slechte woningen. Als lijsttrekker kan ik bijdragen aan een sterkere en socialere gemeente waar we naar elkaar omkijken en waar niemand aan de kant hoeft te staan.

Wat is voor jou de ideale coalitie?
Eentje met oog voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Los van inkomen, afkomst, seksuele voorkeur of geloof, want voor de PvdA is iedereen gelijk.

Wat wil je de komende vier jaar bereiken?  
Ik wil dat iedere Utrechter betaalbaar kan wonen in een huis van goede kwaliteit. Nog teveel sociale huurwoningen zijn kwalitatief onder de maat. Daarnaast beloof ik het studentenhuisvestingprobleem op te lossen en meer seniorenwoningen te realiseren. Rondom de zorg krijgt de gemeente extra nieuwe taken. De PvdA wil dat er in de buurt zorg op maat wordt geleverd. En dat de (wijk)verpleegkundige weer tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Iedereen moet gebruik kunnen maken van de zorg. Samen met Utrechtse ondernemers, werkgevers en bedrijven gaan wij voor meer banen zorgen. De jeugdwerkloosheid, die nu 12% is, moet ten minste gehalveerd worden. Daarnaast moeten meer Utrechtse jongeren met diploma hun school verlaten en moeten er meer stageplaatsen gerealiseerd worden. Ook willen wij… o is mijn tijd om? Jammer! Dan sluit ik af met de belofte dat de PvdA blijft strijden om het door ons stevig neergezette armoedebeleid in Utrecht onverminderd voort te zetten!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 februari 2014


Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio