De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuwe Kerk in Wittevrouwen sluit zich aan bij Kerkennacht

Nieuwe Kerk in Wittevrouwen sluit zich aan bij Kerkennacht
UTRECHT - Voor het eerst doet de Nieuwe Kerk mee aan de jaarlijkse Kerkennacht, dit jaar vindt het evenement plaats op 24 juni 2017. Meer dan 20 kerken in Utrecht zetten hun kerkdeuren open. Duizenden mensen bezoeken deze avond/nacht een kerk. De burgemeester opent het evenement op het Domplein.

Vloerlampen zijn onmisbaar in de woonkamer

UTRECHT - Het is één van de meest voorkomende vormen van verlichting in het huis. Een vloerlamp biedt dan ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten lampen. Bovendien is de staande lamp een sfeerbepalende factor in de woonkamer.

Plafondlampen zijn helemaal in

UTRECHT - Plafondlampen vormen de basis van je lichtplan. Het grote voordeel is de ruimte onder de lamp. Zodat je er vrij eenvoudig onder door kunt lopen. Ideaal voor een hal of gang. Heb je die ene perfecte plafonnière nog steeds niet gevonden? Dan ben je hier op het juiste adres. Of het nou gaat om plafondlampen voor de badkamer, de kinderkamer, de keuken of voor de slaapkamer, DirectLampen heeft alle soorten en maten.

Wandlampen bij Directlampen

UTRECHT - Heb je een stoere woonstijl? Ga dan voor een industriële wandlamp! Ben je meer fan van de rustieke sfeervolle ambiance? Dan past de landelijke muurlamp daar bij. Toch liever een klassiek wandlampje of juist een moderne wandspot? Lastig kiezen he? Voor elke sfeer is er wel passende wandverlichting!

Wereldkampioen robotvoetbal geeft demonstraties op basisschool de Twaalfruiter

Wereldkampioen robotvoetbal geeft demonstraties op basisschool de Twaalfruiter
VLEUTEN - 14 en 15 juni jl heeft Tech United van de technische universiteit Eindhoven een demonstratie robotvoetbal gegeven op basisschool de Twaalfruiter in Vleuten. Van kleuters tot groep 8, iedere groep was welkom om te zien en ervaren hoe voetbalrobots uit zichzelf kunnen overspelen, keepen en scoren. Het hoogtepunt van de demonstratie was een wedstrijdje mens tegen robot, waarbij een leerling (of leerkracht) op doel mocht en de robot een strafschop nam. Knap dat de robot vrijwel ieder schot op doel wist te raken.

Instagram foto's van #utrecht

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Creatieve Workshop 5 daagse in de Kersenboomgaard

Creatieve Workshop 5 daagse in de Kersenboomgaard
UTRECHT - Op een prachtige locatie in en rond de Ateliers Kersenboomgaard te Utrecht – Leidsche Rijn, organiseren 3 kunstenaars dit jaar alweer voor de 5 de keer een meerdaagse creatieve workshop: boetseren met klei, werken op papier, en beeldhouwen in steen.

Samen in de feestschuur in Rijnenburg!

Samen in de feestschuur in Rijnenburg!
DE MEERN - Op maandag 12 juni organiseerde Schuurlab Rijnenburg Werkatelier ‘Rijnenburg kansen nu’!Schuurlab wil met een brede bril naar Rijnenburg kijken en mensen en wensen bij elkaar brengen.Aanjager Anne-Mette van Lieshout-Andersen van AM Landskab in De Meern: “Alle aandacht lijkt nu uit te gaan naar de discussie tussen de voor- en tegenstaanders van het plaatsen van windmolens in Rijnenburg. Dat vinden veel andere mensen een té nauwe scoop. Wij kijken met hen, integraal naar het gebied”.

Kerkennacht Willibrordkerk Vleuten 24 juni 2017

Kerkennacht Willibrordkerk Vleuten 24 juni 2017
VLEUTEN - De prachtige neogotische kerk uit 1889 in Vleuten heeft enkele pareltjes die het bekijken meer dan waard zijn. Zowel het kerkgebouw, de processietuin als het hekwerk zijn Rijksmonumenten.

Van Unnikgebouw wordt duurzame studentenflat?

Van Unnikgebouw wordt duurzame studentenflat?
UTRECHT - Hoe duurzaam zijn zogenaamd duurzame energiebronnen eigenlijk? Wat is duurzaamheid? Hoeveel energie is er nodig om een modern leven te leiden? Wat is een modern leven? Zijn mensen bereid om opofferingen en inspanningen te doen voor een CO2-neutrale campus?

De Jossen in HKU Loods

De Jossen in HKU Loods
UTRECHT - Jori Hermsen Producties presenteert i.s.m. theaterschool Zone 1380 een nieuwe jongerenproductie: De Jossen. Na het succes van "The Virgin Suicides" afgelopen seizoen, werken Jori Hermsen en Melissa Knollenburg opnieuw aan een locatie voorstelling in de HKU Loods.

Kinderkleding ruilen op de kinderboerderij

Kinderkleding ruilen op de kinderboerderij
UTRECHT - Afgelopen zondag 11 juni konden ouders kinderkleding ruilen op kinderboerderij Eilandsteede in park Transwijk, Kanaleneiland.De ruilmiddag was een initiatief van de vrijwilligers van het KrijgdeKleertjes ruilpunt in het centrum van Utrecht. Ouders kunnen hier geregeld 'live' kinderkleding ruilen. Omdat het zulk lekker weer is besloten de vrijwilligers een keer buiten te gaan ruilen. Dat werd de kinderboerderij.

maandag 19 juni samen aan de slag bij het In Between Cafe

maandag 19 juni samen aan de slag bij het In Between Cafe
UTRECHT - Maandag 19 juni is het alweer de derde editie van het maandelijkse In Between Cafe in Utrecht Zuid. In de Musketon komen werk- en opdrachtzoekenden samen om verschillende workshops te volgen en elkaar te ontmoeten.

Jodymoon: sfeervolle rootspop in Het Werftheater

Jodymoon: sfeervolle rootspop in Het Werftheater
UTRECHT - Liefhebbers van sfeervolle singer/songwriter rootspop zijn dit weekend welkom in Het Werftheater. Het Maastrichtse duo JODYMOON speelt daar hun voorstelling 'Our Place' waarin zangeres Digna Janssen en gitarist/multi-instrumentalist Johan Smeets een spannende combinatie laten horen van folk, pop, klassiek en roots.

Canto Ostinato ligconcert® in het Spoorwegmuseum

Canto Ostinato ligconcert® in het Spoorwegmuseum
UTRECHT - Het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen komt nog één keer terug naar Het Spoorwegmuseum! Ook voor deze laatste keer in het museum neem je je eigen matje mee en zoek je een plek tussen de rails en historische treinen.

Zonnestroom en tennis Informatie-avond

UTRECHT - Op woensdagavond 21 juni opent tennisvereniging PVDV zijn deuren voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheden te investeren in zonnepanelen op andermans dak.

Weg met de Wesp uit de tuin!

Weg met de Wesp uit de tuin!
UTRECHT - Er zijn 6 tips om de wespen uit de tuin te verjagen.

Best Life Church 18 juni gastspreker Matt Fry

Best Life Church 18 juni gastspreker Matt Fry
UTRECHT - Matt Fry is de Pastor en leider van C3 Church in Clayton, NC. God riep Matt en zijn vrouw Martha, om te beginnen een nieuwe kerk die zich verbinden zou met waar mensen vandaag leven. Hun passie is het verspreiden van "echte hoop voor echte mensen in een echte wereld." 

Best Life Church Zondag 11 juni gastspreker Hein Hoeré

Best Life Church Zondag 11 juni gastspreker Hein Hoeré
UTRECHT - Om 9.30 en 10.30 en 11.30 en 12:30 uurLocatie: Best Life House Daelwijcklaan 3, 5445 HJ, UTRECHT 

Monumentale Sterrentoren op het Utrecht Science Park voor het eerst open voor publiek!

Monumentale Sterrentoren op het Utrecht Science Park voor het eerst open voor publiek!
UTRECHT - De Sterrentoren is een monumentaal pand op het Utrecht Science Park dat nooit is afgebouwd en nooit een permanente invulling heeft gekregen. Op deze plek toont de Vlaamse kunstenaar Maarten Vanden Eynde t/m 24 juni a.s. een selectie van de beste Utrechtse uitvindingen: Future Observatory.

Midzomer stadssafari in de Utrechtse binnenstad

Midzomer stadssafari in de Utrechtse binnenstad
UTRECHT - IVN Vecht en Plassengebied, werkgroep stadsnatuur UtrechtTijdens deze midzomernacht stadssafari door de binnenstad van Utrecht combineren we de natuur met de geschiedenis van de stad.We komen de bijzondere bomen van het Zocherpark, varens, muurplanten en stadsvogels tegen.Uiteraard zijn dat niet de enige planten en dieren in de stad. Op plekken waar je het niet verwacht wint de natuur het van de stenen. Aan het eind van de avond wordt er (met de liefhebbers) een toost uitgebracht op de zomer.woensdag 21 juni 2017 - 20:00Start: Pausdam te Utrecht Er geldt een maximum van 30 deelnem...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio