De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Grote tweedehands kinder- en tienerkledingbeurs

Grote tweedehands kinder- en tienerkledingbeurs
UTRECHT - Op vrijdagavond 23 september en zaterdagochtend 24 september is er een grote kinder- en tienerkledingbeurs in Buurthuis Hart van Hoograven, ’t Goylaan 77 in Utrecht. Er is winterkleding in de maten 50 – 176 en tienermaten. Daarnaast zijn er ook schoenen, sportkleding, positiekleding en babyartikelen te koop.

Informatieavond 'endometriose'

UTRECHT - Op dinsdag 6 september 2016 organiseren het Diakonessenhuis en de Endometriose Stichting een informatieavond voor vrouwen met endometriose en hun naasten. Informatie én lotgenotencontact staan tijdens deze avond centraal. Het thema van de avond is endometriose en fertiliteit. Aanmelden voor de avond kan via aanmelden@diakhuis.nl.

Geboortemarkt Diakonessenhuis

UTRECHT - Op zaterdag 3 september zijn aanstaande ouders van harte welkom in het Diakonessenhuis in Utrecht. Van 10.00 tot 14.00 uur komen zij alles te weten over bevallen in het Diakonessenhuis. Zij kunnen een kijkje nemen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. De rondleidingen hiervoor zijn doorlopend en starten op een leuke en informatieve geboortemarkt. Hier geven verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden informatie over bevallen, borstvoeding en kraamzorg. Aanmelden voor de markt en de rondleiding is niet nodig.

Grimlachje: Merwedezone, straatprostitutie, lege kantoren en bange raadsleden

Grimlachje: Merwedezone, straatprostitutie, lege kantoren en bange raadsleden
UTRECHT - Met verbazing kijken ondernemer en burger soms naar de politieke roerganger van onze tijd: gezichtsverlies. Deze bepaalt waarom ontwikkelaars, burgers en andere belanghebbenden jarenlang de Merwedezone niet ontwikkelen. Kapitaal en burgerkracht klotsen waardeloos tegen kanaalwanden omdat de mensonterende arbeidsomstandigheden van de straatprostitutie op de Europalaan de gemeenteraad niet hinderpaalt. ‘Erg complex’, murmelen veel raadsleden en verschuilen zich achter het College. Het stoere optreden aan het Zandpad bleek een politiek natte droom: veel ethiek en weinig nadenken over...

Lezing over Utrechtse hofjes

Lezing over Utrechtse hofjes
UTRECHT - Op donderdag 1 september vanaf 14.30 uur zal Bettina van Santen van de Utrechtse Archeologische Dienst in de Huiskamer van de Schildersbuurt komen vertellen (met veel beeldmateriaal) over Utrechtse hofjes.

Wijkspreekuur wethouder Diepeveen

UTRECHT - Op woensdag 24 augustus van 18.30 tot 19.30 is wijkwethouder Diepeveen op het wijkbureau voor zijn maandelijkse spreekuur.Inwoners van Noordwest kunnen hier terecht met vragen en ideeën over de wijk. De wethouder stelt het persoonlijke contact met mensen uit de wijk op prijs.

Lachgassende automobilist op de Kanaalstraat wint van Lot van Hooijdonk

Lachgassende automobilist op de Kanaalstraat wint van Lot van Hooijdonk
UTRECHT - Isabel Ventura Fontes is geboren in Montreuil (93) nabij Parijs als dochter van Portugese economische en politieke vluchtelingen. Door de (vakantie)liefde kwam ze in 1997 in Utrecht. Ze is gescheiden, heeft twee kinderen en woont op Kanaleneiland. Ze trekt zich de discussie over vluchtelingen en de tweedeling in Nederland persoonlijk aan. Ze besloot in de pen te klimmen. Ze schrijft over cultuur, eten en drinken omdat die drie zaken mensen verbindt. Vandaag over morbide verkeersgedrag van jonge lachgassende mannen op de Kanaalstraat.

Nieuwe lessen dreumesgym, peutergym en kleutergym van de Aapjeskooi!

Nieuwe lessen dreumesgym, peutergym en kleutergym van de Aapjeskooi!
UTRECHT - Over minder dan twee weken start de Aapjeskooi weer met nieuwe gymlessen voor de allerkleinsten! In verschillende gymzalen in Utrecht zullen er weer uitdagende opstellingen klaarstaan waar kinderen onder deskundige begeleiding en binnen een fantasierijk thema lekker kunnen bewegen.

Nieuw soort markt in Overvecht: de Sociale Buurtmarkt

Nieuw soort markt in Overvecht: de Sociale Buurtmarkt
UTRECHT - Op zaterdag 3 september tussen 11:00 - 16:00 uur, vindt de Sociale Buurtmarkt in Overvecht plaats. Tijdens deze Buurtmarkt is er een rommelmarkt, zijn er live-optredens, zelfgemaakte producten van bewoners uit de wijk, activiteiten voor kinderen (o.a. skelter-, skate- en scootparcours), workshops uiteenlopend van sportclinics tot een Ethiopische koffie demonstratie. Op de Sociale Buurtmarkt staan ontmoeting en verbinding centraal.

Voorlees Festival wegens succes herhaald!

Voorlees Festival wegens succes herhaald!
UTRECHT - Elk kind houdt van grappige of spannende verhalen. Het Voorlees Festival in Overvecht op zondag 4 september belooft weer een middag te worden vol leesplezier voor het hele gezin met een uitgebreide taalmarkt en muziek van de Frets! Eregast is Loet, het alter ego van schrijfster en theatermaakster Ruth Bakker. De toegang is gratis!

Stathe Sessie: Cousin Kula

Stathe Sessie: Cousin Kula
UTRECHT - Eetcafe Stathe krijgt geen genoeg van talent uit de UK. Ze zijn nu gestuit op een band uit Bristol: Cousin Kula.

Opslagruimtes in Utrecht worden steeds populairder

Opslagruimtes in Utrecht worden steeds populairder
UTRECHT - Investeerders hebben zich massaal gestort op mobiele opslagunits. De crowdfunding voor de uitbreiding van de locatie van Boxx on Wheels op het Businesseiland in Kanaleneiland is in slechts drie maanden al volledig afgerond. Het concept van de opslagruimte die (gratis) voor de deur wordt gereden bij mensen die tijdelijke opslag voor hun inboedel nodig hebben heeft daarmee in totaal 250.000 euro weten op te halen. De bouw is inmiddels gestart.

Introductiecursus Aikido

Introductiecursus Aikido
UTRECHT - Dé kans om te beginnen met aikido. In 5 lessen leer je ontspannen, veilig vallen en de basisprincipes van ons aikido systeem.

Tijd om Russisch te leren

Tijd om Russisch te leren
UTRECHT - RNCC biedt zowel Russische taal voor Nederlanders als Nederlandse Taal voor Russisch Sprekenden aan.Alle studenten die zich dit seizoen aanmelden krijgen een gratis rondvaart door de Amsterdamse grachten aangeboden voor oktober/november.

Nieuwe app biedt grootste overzicht van feesten in de stad Utrecht

Nieuwe app biedt grootste overzicht van feesten in de stad Utrecht
UTRECHT - Na succesvolle lanceringen in Den Haag en Rotterdam is vanaf vandaag de app GoneOut ook in Utrecht en Groningen beschikbaar. De gratis app biedt een overzicht van alle feesten in de stad, plus GPS-systeem, entreeprijs en praktische tips.

Verwonderland

Verwonderland
UTRECHT - De samensmelting van verschillende elementen in de werken van vijf bijzondere kunstenaars heeft de boventoon in deze expositie getiteld: Verdichting.

Websuper Picnic regelt lunch voor 4000 studenten

Websuper Picnic regelt lunch voor 4000 studenten
UTRECHT - Eerstejaars studenten in Utrecht hoeven tijdens de UITweek niet hun zelfgemaakte boterhammen met pindakaas mee te nemen. Online supermarkt Picnic verzorgt namelijk 16.000 lunches tijdens de vier dagen dat de 4000 deelnemers kennismaken met hun nieuwe stad.

Vrijwilliger gevraagd

UTRECHT - Spaans sprekend

Vrijwilliger gevraagd

UTRECHT - Chauffeur maatje/vrijwilliger voor 1x dag per week

Openluchtmis 4 setember 2016 op het dakterras van CineMec

Openluchtmis 4 setember 2016 op het dakterras van CineMec
UTRECHT - Op zondag 4 september 10.30u is er grote openluchtmis gepland als start van het net nieuwe seizoen voor de gehele parochie. De plaats van samenkomst is nu het dakterras van Cinemec (bij slecht weer de grote zaal). Adres: Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio