De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

PVDV Bedrijven Tennistoernooi

PVDV Bedrijven Tennistoernooi
UTRECHT - PVDV Bedrijven ToernooiVorige week donderdag organiseerde de sponsorcommissie het Eerste PVDV Bedrijven Tennis Toernooi. Onder een stralende zon speelden 8 koppels leuke en uitdagende partijen. De deelnemers bestonden uit sponsoren en relaties van PVDV: Itrajectum, Kapsalon van Doorn, ABC Fysio, Leidsche Rijn Tennis, HLE Bouw, Urban Resort, OOK Architechten en het PVDV Bestuur.

Gratis kennismaken met Curling

Gratis kennismaken met Curling
UTRECHT - Op 8 oktober 2016 organiseert Curling Club Utrecht een inloopochtend, waarop alle geïnteresseerden gratis mee mogen doen met een heuse clinic.

Nieuwe woningen onbetaalbaar voor studenten in Amsterdam en Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse studentenbond VIDIUS, de Amsterdamse studentenbond ASVA en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) spreken hun zorgen uit over een wetswijziging betreffende het woningwaarderingsstelsel. De regering bevestigde deze week In de rijksbegroting dat het puntenstelsel voor zelfstandige woonruimtes in Amsterdam en Utrecht gewijzigd wordt. Hierdoor is het mogelijk om veel meer huur te vragen voor deze woonruimtes, waardoor ze onbetaalbaar worden voor studenten.

Wandelen naar Werk organiseert netwerkwandeling voor werkzoekenden in Utrecht

Wandelen naar Werk organiseert netwerkwandeling voor werkzoekenden in Utrecht
UTRECHT - Op 28 september komt Wandelen naar Werk naar Utrecht. Wil jij ervaringen en tips uitwisselen met andere werkzoekenden, loop dan mee. Wandelen is een mooie manier om in beweging te komen en om op een natuurlijk en laagdrempelige manier te netwerken.We lopen 8 km in het spoor van Romeinen vanaf station Utrecht Terwijde gaat de wandeling dwars door de vinexwijk naar het Castellum en vervolgens naar station Vleuten.Voor de wandeling wordt een kleine bijdrage van 3 Euro gevraagd.Praktische informatie:Data: 28 septemberPlaats: station Utrecht TerwijdeTijd:11:00Aanmelden kan via: http://...

Schrijf je nu in voor de voetbaldagen bij Kampong

Schrijf je nu in voor de voetbaldagen bij Kampong
UTRECHT - De 3 leukste voetbaldagen in de herfstvakantie!Voor elke voetballer van 6 t/m 13 jaar, lid of geen lid iedereen kan meedoen! Drie dagen voetballen, pret en vrienden maken. Je wordt super verwend met nieuwe oefeningen, trucjes, lekkere lunch, te gekke animatie en een sublieme voetbaloutfit.

Instagram foto's van #utrecht

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Welkom op het eerste Versnellingscafé Overvecht

Welkom op het eerste Versnellingscafé Overvecht
UTRECHT - Op 4 oktober organiseert Wijkbureau Overvecht het eerste Versnellingscafé in Stefanus. Het begint om 15.00 uur met een aftrap door wijkwethouder Jeroen Kreijkamp.

Meedenken over nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg

Meedenken over nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg
UTRECHT - U bent van harte welkom om mee te denken over de nieuwe inrichting van de Amsterdamsestraatweg: het deel van Paardenveld tot Marnixlaan. Een inrichting die de Straatweg prettiger en veiliger maakt en automobilisten stimuleert hun snelheid te matigen. Wat is uw idee?

Martin Ouwehand fietst 400 kilometer in Vietnam voor het welzijn van kinderen

Martin Ouwehand fietst 400 kilometer in Vietnam voor het welzijn van kinderen
UTRECHT - Martin Ouwehand uit Utrecht fietst in maart 2017 400 kilometer door noordoost Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. De deelnemers aan Cycle for Plan zamelen van tevoren € 4.000 in voor projecten van Plan voor het welzijn van de kinderen in de meest arme gebieden. De combinatie van het goede doel, het mooie land Vietnam, de uitdaging om te fietsen door het enerverende landschap en het samen werken naar een resultaat gaf de doorslag om mee te doen. De 25 deelnemers bezoeken onderweg de projecten waar ze geld voor hebben ingezameld.

workshop Mijn Laatste Reis. Wensen voor mijn uitvaart

workshop Mijn Laatste Reis. Wensen voor mijn uitvaart
UTRECHT - Nadenken over je uitvaart is stilstaan bij je leven.Dat gebeurt in de workshop Mijn laatste reis, wensen voor mijn uitvaart. Een lichtvoetige manier om in een klein gezelschap eens na te denken over een onderwerp, dat je meestal voor je uitschuift.

Vrijwilligersspeeddate

Vrijwilligersspeeddate
UTRECHT - Op woensdag 5 oktober vindt alweer de 3e editie van de vrijwilligersspeeddate Actief op Zuilen plaats. De avond is bedoeld voor iedereen die iets voor de wijk wil betekenen – maar niet weet waar hij moet beginnen.

Internet weer overzichtelijk dankzij Utrechtse start-up

Internet weer overzichtelijk dankzij Utrechtse start-up
UTRECHT - In twee decennia is het internet uitgegroeid tot een chaotische verzameling van miljarden webpagina’s. Het filteren van deze informatie is voor bedrijven, organisaties en de samenleving van levensbelang geworden. De Utrechtse start-up DOT.world – vandaag gelanceerd – brengt publiek, experts en organisaties per onderwerp bijeen en helpt de spelden in de hooiberg te vinden.

Nieuwe ontmoeting en gezelschap voor 60-plussers uit Vleuten-De Meern

Nieuwe ontmoeting en gezelschap voor 60-plussers uit Vleuten-De Meern
VLEUTEN - Voor Elkaar zet zich in voor 60 plussers in Vleuten-De Meern die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen of gezelschap en hierin zelf verandering willen aanbrengen."Deelnemers hebben bijvoorbeeld hun partner verloren of zijn slecht ter been. Zij zijn op zoek naar een luisterend oor en een duwtje in de rug om hun sociale leven weer zo goed als mogelijk op te pakken."

Literaire Salon in Podium Oost

Literaire Salon in Podium Oost
UTRECHT - De eerste Literaire Salon na de zomer gaat over de Vijftigers en hun invloed op de hedendaagse literatuur en poezie

Comenius voorzag de komst van internet in 1641

Comenius voorzag de komst van internet in 1641
UTRECHT - De beroemde theoloog en pedagoog Jan Amos Comenius, die in de laatste periode van zijn leven in Amsterdam woonde, voorzag de komst van internet al in het jaar 1641. Hij noemde het allen-alles-alom. Dat schijft de Utrechtse auteur in zijn derde boek dat medio september is verschenen. De eerste helft van het boek ‘Mysteriën en symbolen van de ziel - een door de geest bezielde mens worden’ kan gratis via internet worden gelezen en beluisterd.

Collectanten gezocht voor de MS Collecte in november

VLEUTEN - Wil jij je ook sterk maken tegen MS. Kom je mij dan helpen als collectant voor het Nationaal MS Fonds.

Fiets Telweek 2016 maandag van start

Fiets Telweek 2016 maandag van start
UTRECHT - Maandag 19 september begint de Nationale Fiets Telweek, een initiatief van onder andere de Fietsersbond. Eén week lang brengen deelnemers met een innovatieve app hun fietsgedrag in kaart. Met de vergaarde data kan de gemeente Utrecht actie ondernemen om het fietsverkeer te verbeteren.

Gezondheidsdag 2016

VLEUTEN - Kom tijdens de Burendag naar de Gezondheidsdag Vinex goes Healthy!Gezondheid in eigen hand. Bijgevoegd het promofilmpje.

Wordt Utrecht een Wassenaar a/d Vecht?

Wordt Utrecht een Wassenaar a/d Vecht?
UTRECHT - Utrecht was lang een goed voorbeeld van de 'ongedeelde stad'. Met sociale woningbouw in gewilde buurten en mooie villa's in wijken met een achterstand was elke buurt bereikbaar voor iedereen, ongeacht je inkomen. Die tijd lijkt voorbij. Utrecht wordt een stad voor mensen met een hoger inkomen: een Wassenaar aan de Vecht. Voor Utrechters met een lager inkomen is met enige moeite nog plek aan de randen van de stad. Een tweedeling van de stad lijkt een feit.

Fortuintje: HOT Jazz op kerkorgel, bas en klarinet in Nicolaïkerk

Fortuintje: HOT Jazz op kerkorgel, bas en klarinet in Nicolaïkerk
UTRECHT - Isabel Ventura Fontes is geboren in Montreuil (93) nabij Parijs als dochter van Portugese economische en politieke vluchtelingen. Door de (vakantie)liefde kwam ze in 1997 in Utrecht. Ze is gescheiden, heeft twee kinderen en woont op Kanaleneiland. Ze trekt zich de discussie over vluchtelingen en de tweedeling in Nederland persoonlijk aan. Ze besloot in de pen te klimmen. Ze schrijft over cultuur, eten en drinken omdat die drie zaken mensen verbindt. Vandaag het muzikale verhaal van HOT – Het Orgel Trio – dat op 10 september in de Nicolaïkerk legende Charlie ‘Bird’ Parker spelen.

Mindfulness in hartje Utrecht, Leidsche Rijn en Houten

Mindfulness in hartje Utrecht, Leidsche Rijn en Houten
UTRECHT - Al 6 jaar heeft het Trainingsbureau voor Mindfulness volle groepen bij de training mindfulness in Leidsche Rijn. Het bureau breidt nu uit met locaties in Utrecht Centrum en Houten. “De vraag blijft toenemen. Veel mensen ervaren stress in hun werk of door de combinatie werk-privé.”Wetenschappelijk onderzoek naar de training toont dat het stress en piekeren vermindert. Jessica Barentsen, eigenaar van het bureau: “Je leert bewust omgaan met spanning en stress en je energie beter doseren. Het leven voelt makkelijker en rijker aan. Onze trainers zijn erkend in de hoogste categorie van ...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio