De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Koffie proeverij in Rio de Bio

Barend Boot brandt koffie (Foto: Boot)
1 / 1
zoom out

UTRECHT - De innemende koffie-expert Barend Boot komt zaterdag 30 mei naar Rio de Bio aan de Adelaarstraat 48 om zijn koffie én zijn rijke kennis hierover te delen. Iedereen is welkom om tussen 11.00 en 15.00 uur te proeven van zijn speciale biologische koffie, gebrand in Baarn.

Rio de Bio is een coöperatieve biologische winkel met een eigen food-community. Klanten, medewerkers en leveranciers zijn mede-eigenaar en vormen een gemeenschap. Deze community nam onlangs het initiatief voor maandelijkse proeverijen in de winkel, om iederéén kennis te laten maken met de bijzondere producten en producenten

Rio de Bio voert al meer dan twaalf jaar dekoffie van Boot. Deze kleine koffiebranderij brandt biologische koffie van hoge kwaliteit voor filter en espresso. Rio de Bio verkoopt koffie van vijf plantages, uit Colombia, Thailand, Ethiopië en Panama. Vaste liefhebbers komen speciaal naar Rio de Bio voor hún favoriete Boot-koffie. Zaterdag 30 mei kan iedereen proeven waarom…

Barend Boot vertelt gedreven over de achtergronden van de plantages. Hij is dol op de geur van versgemalen koffie, dus hij zal iedereen allereerst laten ruiken. Boot zet espresso en (kleine!) cappuccino’s en hij vertelt over zetmethoden waarmee je ook thuis geweldige koffie kunt zetten.

Onlangs stond in het blad Smaakmakend voor biologische winkels een interview met Barend Boot, over manieren om goed koffie te zetten. Zaterdag geurt heel Rio de Bio naar koffie!

 De Boot branderij is sinds 1973 gevestigd in Baarn, voorheen ook bekend als ‘Golden coffee box’. Bijzonder is dat bij Boot de namen van de koffieboer en de producent bekend zijn. Deze plantages eindigen vaak hoog in smaakwedstrijden en proeverijen. Barend Boot staat bekend als een inspirator in de koffiewereld. Zijn kwaliteitscontroleur en inkoper Yoeri Joosten werd onlangs voor het derde jaar achtereen Nederlands kampioen koffieproeven, hij doet in juni mee aan de wereldkampioenschappen. 

Meer informative: www.riodebio.nl enwww.bootkoffie.nl 

Proeverij Boot-koffie

zaterdag 30 mei 11.00 uur tot 15.00 uur

Rio de Bio

Adelaarstraat 48

3514 CG Utrecht

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 22 mei 2015


Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio