De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Tilburgse bakker bakt anti-katerbroodjes voor carnaval

1 / 1
zoom out

TILBURG - Geen kater en geen hoofdpijn. En dat terwijl je vijf dagen lang carnaval aan het vieren bent. Het moet de Tilburgse carnavalsliefhebber als muziek in de oren klinken. Bakker Mark van Erp uit Tilburg komt aan de langgekoesterde wens tegemoet: het ene na het andere anti-katerbroodje wordt sinds afgelopen maandag in de oven van bakkerij Kouwenberg aan de Hoevenseweg geschoven. ‘Katertjes’, noemt hij ze zelf.

Van Erp is nu al volop bezig met ‘kater bestrijding’ van de feestneuzen die met carnaval te diep in het glaasje hebben gekeken. Hij werkt zich een slag in de rondte om alle kroegen van de ‘anti-kater’ broodjes te voorzien.

Hij vertelt: “Een stevige hap die je in een klap nuchter maakt en je (bijna) weer veilig naar huis laat gaan”, lacht hij. De ‘katertjes’ moeten je zonder al te veel hoofdpijn carnaval laten overleven. Deze week is het ‘kater-alarm’ bij de bakker. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, ‘katertjes’ bakken.Bekijk je dit artikel op je tablet of mobiel? Klik dan hier. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 februari 2014


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »