De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Super Sunday opening Team Triathlon seizoen

Juul van de Kruijs houdt het tempo hoog (Foto: familie&vrienden Juul vd Kruijs)
1 / 2
zoom out
TILBURG - Twee atleten trainend bij het RTC Tilburg namen het afgelopen weekend deel aan Super Sunday. 252 teams openden daarmee het triatlonseizoen in Arnhem. Dit was de eerste wedstrijd van de teamcompetities waar alle divisies op één locatie streden om de eer. In deze teamwedstrijd over de sprintafstand legden de teams van 4 personen als team het parcours, 475m zwemmen, 20km wielrennen en 5km hardlopen, af.
Juul van de Kruijs deed in de 2e divisie met het team van TV Weert. Onderweg moest 1 van de 4 atleten al tijdens het fietsen het team laten gaan. Spannend, want de tijd van de 3e telt, dus daarna mocht er niets meer misgaan. Juul wist als goed fietser het tempo van het resterende 3-tal echter hoog te houden. Ook het lopen verliep goed waarna er als 1e gefinisht werd in een tijd van 56:21.

Alexander Picard is vooral een duatleet, maar ook hij waagde zich aan deze triatlon waarbij het vooral de vraag was of hij het team zou kunnen bijhouden tijdens het zwemmen zodat hij daarna als sterk fietser en loper van waarde zou kunnen zijn voor het team. Het zwemmen ging goed. Als 2e van zijn team kwam hij uit het water waarna hij vervolgens als tempomaker tijdens het fietsen wist te fungeren en de volledige 20km op kop reed. Uiteindelijk finishte zijn team als 5e van de 4e divisie in 1:04:14.

Als opwarmertje voor deze wedstrijd deden beide RTC-leden op vrijdag ook mee aan de Bata4enrace, de grootste estafettewedstrijd ter wereld. Voor beiden was het vooral de deelname die telde in dit sfeervolle evenement.
Picard liep een vlotte race, Van de Kruijs liep de 6km lange openingsetappe en
finishte als 4e in 21:09.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 01 mei 2017


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »