De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kaatsheuvelse Angeliek Ververs nu kunstenaarslid bij Arti et Amicitiae

Angeliek Ververs- Monumenten van de Rijd- (Foto: met dank aan Angeliek Ververs)
1 / 1
zoom out
WAALWIJK - Bij Update de nieuwe ledententoonstelling van Arti et Amicitiae in Amsterdam is mooi werk te zien van Angeliek Ververs afkomstig uit Kaatsheuvel; werk met verhaal, filosofie en uitstraling.

Over haar oudere werk zegt beeldend kunstenaar Angeliek Ververs: "In -Monumenten van de Tijd- staat de intuïtieve beeldtaal van de kindertijd tegenover de rationele volwassen leefwereld. De eigen kindertekeningen laten een ontvankelijke belevingswereld zien. Deze staan tegenover gebouwen die door de wereldgeschiedenis heen bolwerken zijn geweest van macht en politieke status.."

De serie bestaat uit 11 afzonderlijke werken met foto’s die aanvankelijk gemaakt zijn in Amsterdam; spoedig reisde Angeliek Ververs door Europa om imperiale gebouwen te fotograferen. Onder andere naar Delphi voor de tempel van Apollo, de Reichsparteitaggelände in Nürnberg, de waterbronnen van de Romeinen in St.Père. Ververs nieuwe werken hangen er naast en zijn weer totaal anders.


Update is tot en met 8 juli 2017 te zien in de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland: Arti et Amicitiae in het centrum van Amsterdam!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 17 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda