De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Koninginnedag vieren doe je in Tilburg

1 / 1
zoom out
Er is geen reden om maandag tijdens Koninginnedag vertier buiten Tilburg te zoeken. In de Reeshof heb je de Reeshofse Spelen, de Korvelseweg barst los en het Leijpark viert deze feestelijke dag ook groots. Ook op andere plekken in de stad zijn er activiteiten waar je naar toe kunt. Wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet, mocht je niet weten waar je het zoeken moet.

Jong Tilburg Zingt
Op Koninginnedag is het de beurt aan Jong Tilburg Zingt. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kan jong Tilburg meezingen met bekende liedjes in de Stadhuisstraat. Nol Havens gaat het feest presenteren. Wil je alvast oefenen op de liedjes? Dat kan, de playlist is al bekend. Na Jong Tilburg Zingt gaat het Koninginnendag feest verder met de Stadshuisstraat DJ.  

De Reeshofse Spelen
De Reeshof viert Koninginnedag uitgebreid tijdens Tilburg Royaal: een grote kinderrommelmarkt, een voorproefje van de Tilburgse kermis en een groot feest in het Reeshofpark. Lasergamen, reuze Jenga, straattheater en nog veel meer leuke dingen zijn er te zien en te doen in het park. Ook leuk: breng een bezoekje aan de vreemdste dierentuin van Nederland!

Tijdens deze feestdag staat er ook het Fontys ACI podium. Opvallende acts uit de regio mogen het podium beklimmen. De line-up bevat onder andere Isabelle Amé, Sarahs Blue Dress, Bob en Rowan, Floor Zero, de Rusty Nuts en Red Heat.

Koninginnedag op de Korvel
Op de Korvelseweg weten ze ook hoe je Koninginnedag feestelijk viert. Van 10.00 uur tot 17.00 zijn er verschillende activiteiten. Net als de Reeshof biedt de Korvel ook ruimte aan muzikale talenten om op te treden. Namen die optreden zijn: Weet je moeder wel dat je hier Band, Hang Eleven, Caruso, Teampiri, en Fly Sparks.

Naast het podium op het Korvelplein zijn er nog vijf andere podia verspreid over de Korvelseweg. Terrasjes, een braderie, demonstraties, het Sint Annaplein dat wordt omgedoopt tot het Vincent van Goghplein: er is genóég te doen op de Korvelseweg tijdens Koninginnedag.

Braderie de Hasselt
De Hasseltstraat en het Textielplein organiseren voor de 40ste keer Braderie De Hasselt. Ruim honderd kramen en verkoopwagens staan op de braderie. Er wordt ook gezorgd voor muziek over het hele terrein én een podium  waar verschillende artiesten komen optreden.

Koninginnedag in het Leijpark
Al jaren is het Leijpark eenpopulaire plek om te vertoeven tijdens Koninginnedag. Het park wordt omgetoverd tot een groot gratis familiefestival. Zoals elk jaar is er de oude vertrouwde kinderrommelmarkt waar je over heen kunt struinen.

Voor het vierde jaar op rij wordt ook Tilburg Heej Talent  georganiseerd. Al het talent dat Tilburg bezit, mag tijdens Koninginnedag aan iedereen laten zien wat hij of zij kan. Een liedje zingen, je buikdans skills showen of een gedicht voordragen: het mag allemaal!

Vijf verschillende podia staan door het park verspreid. Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft een eigen podium, we hebben de lokale talentenjacht, maar ook bandjes als “3 of us” en de Rock n Roll band “Big Caz and The 4 Bobs” komen optreden.

Ook erg leuk: tegen het middaguur komen tientallen oldtimers het Leijpark binnenrijden als afsluiting van de 15e Oranjerally. Daarna kun je ze allemaal bewonderen.

Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in het park tijdens Koninginnedag. Springkussens en een klim- en klauterhelling zijn aanwezig, er is een poppentheater, clown Didoelen gaat optreden en er zijn nog véél meer activiteiten.

Kindervrijmarkt Paletplein en Heyhoef
Ben je van plan om langs alle rommelmarkten te struinen op maandag? Dan zijn er hier nog twee: de kindervrijmarkt op het Paletplein en in  winkelcentrum Heyhoef. Kinderen tot en met 12 jaar verkopen hun oude spulletjes tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Op het Paletplein is DJ Vincent aanwezig om de muziek te verzorgen tijdens de vrijmarkt.

Zoek je het maandag toch liever buiten Tilburg? Hier kan je vinden wat er door heel Nederland te doen is.

Foto: ANP

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »