De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Beroving pizzabezorger door dief met apenmasker opgelost

(Foto: Pixabay)
1 / 1
zoom out

TILBURG - Een 18-jarige Rotterdammer heeft bekend dat hij op maandagavond 22 november 2016 op de Philips Vingboonsstraat een 23-jarige pizzabezorger beroofd heeft. Hij had een apenmasker op en dreigde met een nepvuurwapen. Het slachtoffer moest zijn geld, de bestelling en zijn mobiele telefoon afgeven. De recherche kwam de straatrover op het spoor door het combineren van verschillende onderzoeksgegevens.

Op maandagavond 22 november 2016 moest een pizzakoerier (23) kort voor middagnacht een bestelling afleveren in de Philips Vingboonsstraat. Toen de aangever met zijn scooter op het adres arriveerde, stond er plotseling een grote man voor hem. De dader was gekleed in een zwart trainingspak en had zijn gezicht afgedekt met een apenmasker. Hij bedreigde de koerier met een op een vuurwapen lijkend, zwart voorwerp.  Het slachtoffer moest zijn geld, de bestelling en mobiele telefoon afgeven. De dader ging er met de buit hardlopend vandoor richting Jan Heijnsstraat. De pizzaman raakte niet gewond maar was wel onder de indruk van de gebeurtenissen. De politie werd gewaarschuwd, waarbij direct tevergeefs een zoekactie werd ingesteld. De dader werd echter niet meer achterhaald.

De recherche kwam door onderzoek de verdachte, een 18-jarige Rotterdammer, op het spoor. Hij zit gedetineerd in het Huis van Bewaring vanwege een overvalpoging in Rotterdam. Het wapen waarmee de beroving in Tilburg gepleegd was bleek een imitatie uzi te zijn, deze werd door het Rotterdamse onderzoeksteam inbeslaggenomen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 09 mei 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »