De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

JOVD Hart van Brabant Fel Tegen Plannen Spoorpark

JOVD Hart van Brabant Fel Tegen Plannen Spoorpark (Foto: HvBJOVD)
1 / 1
zoom out
TILBURG - Tilburg, 18 april 2017 – Eén week geleden ging een meerderheid in de Tilburgse gemeenteraad akkoord met de plannen voor het nieuwe Spoorpark. Aan de hand van burgerinitiatieven zal het voormalige Van Gend en Loosterrein een nieuwe invulling krijgen. Goedkoop wordt het project in ieder geval niet. Het begrote bedrag staat op zo’n 8 miljoen euro. “Veel te hoog” en “kan beter besteed worden”, zegt Maarten van Asten (voorzitter van de JOVD Hart van Brabant) over de kosten van de plannen.
Aanvankelijk werden de kosten van het park geraamd op 1 miljoen euro. Deze explosieve stijging komt door de aanpak van het college van burgemeester en wethouders naar de regiegroep Spoorpark Tilburg. “Deze kosten zijn veel te hoog en staan niet in verhouding tot wat we ervoor terugkrijgen”, aldus Van Asten.


Ook bij de inhoudelijke invulling van het Spoorpark-plan heeft de voorzitter van de liberale jongerenorganisatie zijn bedenkingen. “Het Spoorpark zou onder meer ruimte moeten bieden aan een aantal verenigingen die al in Tilburg gevestigd zijn. Dat zij behoefte hebben aan nieuwe voorzieningen begrijpen wij. Een volledig nieuw stadspark, met een kostenplaatje als deze, is simpelweg onnodig. Vergeet niet dat Tilburg meerdere parken kent, die ook voorzien in de doeleinden zoals die zijn beschreven in het burgerinitiatief.”


De JOVD Hart van Brabant roept de regiegroep Spoorpark Tilburg op om de invulling van het initiatief te herzien en op zijn minst de kosten te drukken. Van Asten: “Het college van burgemeester en wethouders, en de instemmende gemeenteraadsleden zouden er in de toekomst goed aan doen om spaarzamer om te gaan met gemeentefinanciën.” 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 april 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »