De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ombudsman onderzoekt klachten coffeeshophouder Johan van Laarhoven

1 / 1
zoom out

TILBURG - De Nationale ombudsman gaat de klachten onderzoeken van de Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven over het rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan Thailand. De klachten gaan over de manier waarop het OM informatie heeft gedeeld met de Thaise autoriteiten. Van Laarhoven zit een gevangenisstraf uit in Thailand van ruim honderd jaar.

De Nationale ombudsman heeft de minister van Veiligheid en Justitie en de andere betrokken instanties op de hoogte gesteld van zijn besluit en verwacht het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden.

Van Laarhoven is de oprichter van de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company die in Nederland wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en fraude. De Tilburger was met de opbrengst van zijn bedrijf naar Thailand verhuisd en werd daar in 2014 op basis van informatie van het Nederlandse OM gearresteerd voor witwassen.

Vorige week kwam naar buiten dat Van Laarhoven de kans moet krijgen om in Nederland te getuigen in zijn zaak. De rechter-commissaris in Den Haag draagt de Nederlandse Staat op om de Thaise autoriteiten te vragen om medewerking. De Tilburger heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Staat omdat hij meent dat hij het slachtoffer is geworden van onzorgvuldig optreden van de Nederlandse autoriteiten.

Bron: ANP

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »