De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Tilburg startklaar voor gedoogde wietteelt

1 / 1
zoom out

TILBURG - De gemeente Tilburg wil graag als eerste aan de slag met gedoogde wietteelt zodra er uit Den Haag toestemming komt.

Wethouder Berend de Vries legde maandag in de gemeenteraad uit dat er al diverse gesprekken plaatsvinden met andere Brabantse gemeenten, coffeeshophouders en het ministerie om klaar te zijn als het zover is. ,,We gaan tempo maken en willen een voortrekkersrol spelen om deze kans te benutten'', zei hij.

Wietteelt met toestemming van de overheid is sinds vorige maand een stapje dichterbij nadat in de Tweede Kamer een wetsvoorstel van D66 werd aangenomen. Professionele telers kunnen volgens het voorstel ontheffing krijgen als ze zich aan de regels houden. De wet moet nog door de Eerste Kamer, maar ook een volgend kabinet kan zorgen voor groen licht.

De wethouder wilde maandag nog niet te veel vooruitlopen op de voorbereidingen. De Vries onthulde wel dat bij de Tilburgse coffeeshophouders bijvoorbeeld de zorg leeft dat één kweker waarschijnlijk niet genoeg wietsoorten kan leveren om de klanten tevreden te stellen. Het risico bestaat daarom dat gebruikers op de zwarte markt hun slag slaan.

Bron: ANP

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 13 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »