De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rechtszaak 'kasteelmoord' van start tegen van huurmoord verdachte Tilburger Roy L.

1 / 1
zoom out

TILBURG - De rechtbank in Brugge buigt zich vanaf donderdag over de zogenoemde kasteelmoord. Vier verdachten, onder wie twee Nederlanders, staan terecht voor de moord op Stijn Saelens. De Belgische kasteelheer werd in januari 2012 doodgeschoten in het West-Vlaamse Wingene.

De Tilburger Franciscus ‘Roy’ L. heeft de huurmoord volgens het Openbaar Ministerie uitgevoerd met zijn inmiddels overleden oom Ronny van B. uit Eindhoven. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat Van B. de schutter was.

Roy L. heeft bekend te hebben geholpen het slachtoffer te begraven. De Zeeuw Evert de C. zou als ‘moordmakelaar’ hebben opgetreden.

De schoonvader van het slachtoffer, André G., is volgens justitie de opdrachtgever. Deze huisarts claimt dat Saelens incest heeft gepleegd met zijn dochtertje. Hij zou meer dan 30.000 euro hebben betaald om zijn schoonzoon om zeep te brengen.

De vierde verdachte, Pierre S. zou een organiserende rol hebben gehad. Hij heeft na lang te hebben gezwegen erkend dat G., een vriend van hem, daadwerkelijk opdracht heeft gegeven Saelens uit de weg te ruimen.

De maximale straf is 30 jaar cel. Bij een juryproces, waar eerder sprake van was, zou ook een levenslange gevangenisstraf mogelijk zijn geweest. Wanneer de rechters een vonnis uitspreken is nog onduidelijk.

Bron: ANP

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »