De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Informatiebijeenkomst oprichting leesgroep kunstgeschiedenis

Wanneer

dinsdag 20 juni 2017

Aanvang

14:00 uur

Waar

Bibliotheek Midden Brabant, Waalwijk

Contact

via e-mailadres: info@senia.nl

Wat

Mensen in Waalwijk die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op dinsdag 20 juni kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst in Bibliotheek Midden Brabant is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.
Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.
Belangstellenden zijn op 20 juni welkom bij Bibliotheek Midden Brabant, Wilhelminastraat 4A, Waalwijk. Aanvang 14:00 uur. Aanmelden bij Senia, tel.0570-562656 of e-mail info@senia.nl

ingezonden door: StichtingSenia
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »