De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Britse schoonheid op het continent
Fotograaf: Fokelien Hali

Britse schoonheid op het continent

Wanneer

zaterdag 24 juni 2017

Aanvang

20:15 uur

Waar

Pauluskerk, Heuvelstraat 141, Tilburg

Kosten

€ 18

Wat

Misschien wel de belangrijkste pijler van de Britse klassieke muziek is de lange traditie van koorzang die het land kent. Geïnspireerd door dat rijke erfgoed zijn door de eeuwen heen de prachtigste werken voor gemengd koor geschreven.

Wat de werken van Purcell, Vaughan Williams, Howells en Tavener gemeen hebben zijn hun religieuze en culturele wortels. Het programma van MUSA wordt omkranst door muziek van één van de meest beroemde Britse componisten uit de Barok: Henry Purcell.

Voor de mis in g mineur liet Ralph Vaughan Williams zich inspireren door de Britse oude muziek en zorgde daarmee voor een herleving van de Engelse polyfonische koorstijl. Het middendeel van het programma wordt gevormd door twee werken die de harten van velen over de hele wereld geraakt hebben: John Taveners’ Song for Athene en Take him, earth, for cherishing van Herbert Howells.

MUSA en Peter Dijkstra brengen met dit concert een hommage aan de magnifieke Britse koortraditie, die niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk maar ook ver buiten de Britse landsgrenzen een rol van betekenis speelt.

Programma
Henry Purcell, Hear my prayer, O Lord; Remember not, Lord, our offences; Lord, how long wilt thou be angry?; I was glad when they said unto me
Ralph Vaughan Williams, Mis in g mineur
John Tavener, Song for Athene
Herbert Howells, Take him, earth, for cherishing
Henry Purcell / Sven-David Sandström, Hear my prayer, O Lord

ingezonden door: musapr
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »