De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis
Chronische longpatiënten in Oost-Nederland krijgen hun behandeling voortaan zo veel mogelijk thuis. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld worden zij op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Dat maken het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis vandaag bekend.

Mijn kat Bintang heeft kanker!

Mijn kat Bintang heeft kanker!
WEESP - Sommige mensen realiseren het niet. Maar kanker kan zowel bij mensen als bij dieren voorkomen. Mijn rode kater Bintang is geboren op 28 augustus 2014. Al de hele tijd was hij actief en vooral ook speels.

Burnout! Binnen zes weken weer helemaal de oude? [column]

Burnout! Binnen zes weken weer helemaal de oude? [column]
HILVERSUM - Zo nu en dan wordt me gevraagd hoe ik denk over situaties waar mensen voor de tweede keer opgebrand, burnout, zijn. Kán dat? Dat zou jou toch ook niet meer overkomen of ben je daar stiekem toch nog bang voor?

Ladies Night bij InfraLigne!

Ladies Night bij InfraLigne!
NAARDEN - Wil je ook graag effectief maar verantwoord afvallen? Kom dan naar de Ladies Night van InfraLigne in Naarden op 18 februari. Tijdens deze avond maak je op een leuke manier kennis met de unieke infrarood cabines van InfraLigne. Natuurlijk is de avond niet compleet zonder mooie kortingen en leuke koopjes!

PelvicMotion bestaat 10 jaar

PelvicMotion bestaat 10 jaar
NAARDEN - Op maandag 1 februari bestaat bekkenexpertisecentrum PelvicMotion officieel 10 jaar. In 2006 startten Wilma Tempelaars en Judith Jesterhoudt een praktijk voor bekkenfysiotherapie. Inmiddels is PelvicMotion uitgegroeid tot een bekkenexpertisecentrum die niet meer weg te denken is in het Gooi en omstreken.

De dokter en God

De dokter en God
LAREN - ‘God en het levenseinde’ en ‘Is de dokter God geworden?’ zijn niet zomaar een paar thema’s. Was het tot een aantal decennia geleden nog gewoon dat we ons levenseinde door de natuur / door God lieten bepalen, nu zien we steeds vaker dat wij de regie over onze overgang van het leven naar de dood zelf ter hand willen nemen.

Piith Festival

Piith Festival
BUSSUM - Zondag 7 februari vindt het Piith Festival plaats. Van 10.30 tot 16.30 uur.Het is een open dag met vrij entree waarin iedereen kan zien én ervaren wat er zoal in Piith gebeurt.

Cursus Uitkomen met inkomen

HILVERSUM - Heb je een eigen inkomen en wil je je geldzaken op orde krijgen en houden? Als je al langere tijd een eigen huishouden runt en bereid bent met je financiële situatie aan de slag te gaan, is deze cursus wat voor jou.

Medewerkers Tergooi in een nieuw jasje

Medewerkers Tergooi in een nieuw jasje
HILVERSUM - Het personeel van Tergooi ontvangt patiënten en bezoekers vanaf vandaag in nieuwe dienstkleding. Na tien jaar trouwe dienst hebben de kaki, groene en blauwe hes hun langste tijd gehad. Afgelopen weekend zijn de medewerkers in Tergooi overgestapt op hun nieuwe dienstkleding.

Volg De Gooise Apotheek op Facebook

Volg De Gooise Apotheek op Facebook
BUSSUM - Voor medicijnen, zelfzorgmiddelen en producten ten behoeve van huid- en mondverzorging ga je naar De Gooise Apotheek. Het bedrijf in Bussum heeft een uitgebreid assortiment, dat verder reikt dan dat van reguliere drogisterijen. Nieuwsgierig? Volg De Gooise Apotheek nu ook op Facebook.

Bevolkingsonderzoek borstkanker van start in Naarden

NAARDEN - Vanaf 18 januari 2015 start in Naarden een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit onderzoek is bedoeld voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar. Iedere twee jaar worden zij uitgenodigd om deel te nemen. Het onderzoek vindt plaats bij Sporthal de Lunet, Amersfoortseweg 16 in Naarden. Ruim 2.800 vrouwen uit Naarden ontvangen een uitnodiging.

Gericht en gegarandeerd afslanken?

Gericht en gegarandeerd afslanken?
NAARDEN - Afslanken staat vaak bovenaan het lijstje van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ben jij dit ook van plan en wil je het écht volhouden? InfraLigne in Naarden helpt je daarbij. Door middel van een unieke afslankmethode verlies jij gericht centimeters.

Lezing ‘Gezonde Huid’ in Huizen

Lezing ‘Gezonde Huid’ in Huizen
HUIZEN - Op maandag 14 december organiseert Annemarie Natuurlijk om 19.30 uur in wijkcentrum ’t Holleblok, Holleblok 2 in Huizen een lezing over een gezonde huid. De lezing wordt gegeven door Annette ter Heijden, orthomoleculair therapeut.

In Hypnotherapie maak je gebruik van zelfsuggesties

In Hypnotherapie maak je gebruik van zelfsuggesties
HILVERSUM - In de moderne hypnotherapie is taal en het geven van zelfsuggesties en actief luisteren een creatief proces. In ontspanning kom je tot eigen denkbeelden en voorstellingen van gedachten die ondersteunend, positief en van jezelf zijn.

Last van onverklaarbare klachten? Doe een gratis bodyscan!

Last van onverklaarbare klachten? Doe een gratis bodyscan!
NAARDEN - Heb je last van onverklaarbare klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, allergieën, slaapstoornissen of andere klachten? En weet je niet waar dat aan ligt? Praktijk Calis biedt eenmalig de mogelijkheid om gratis een NES Bodyscan uit te voeren om inzicht te krijgen in jouw gezondheid.

De Hartstocht: al meer dan € 85.000 naar het vrouwenhart

De Hartstocht: al meer dan € 85.000 naar het vrouwenhart
Nadat BN’ers als Daphne Deckers, Heleen van Royen, Luuk Ikink en Lieke van Lexmond al kilometers maakten voor de ludieke actie ‘de Hartstocht’, nam cardiovasculair onderzoekster Hester den Ruyter het hart maandag vastberaden mee het vliegtuig in. Naar Washington. Het totaal ingezamelde bedrag voor doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen is tot nu toe al meer dan € 85.000.

Vraag de specialist: 'Helpen fillers voor mijn ingevallen wangen?'

Deze week wordt op GezondDichtbij aandacht besteed aan fillers.

Lactose- en glutenvrije intolerantie

Lactose- en glutenvrije intolerantie
BUSSUM - Lactose- en glutenvrije oliebollen?Gooische Kookstudio & Catering breidt dit jaar haar assortiment van oliebollen verder uit met Lactose- en glutenvrije oliebollen.

CU Gooise Meren zet mantelzorgers in het zonnetje

CU Gooise Meren zet mantelzorgers in het zonnetje
BUSSUM - Dinsdag 10 november was de dag van de mantelzorger. Om hier aandacht aan te geven, is de ChristenUnie Gooise Meren bij enkele mantelzorgers op bezoek gegaan. Als blijk van waardering werd een boeket bloemen aangeboden en de tijd genomen om naar hun verhaal achter hun daden te luisteren.

Gratis workshop stress herkennen en hanteren

HILVERSUM - Versa Welzijn organiseert op maandagavond 16 november 2015 de workshop Stress herkennen en hanteren.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio