De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Goed vervolg voor de Hurricanes in promotiepoule

Jeanine en Kirsten Van Ancum, klasse pitchers van Hilversumse bodem. (Foto: Stefan Ligthart)
1 / 1
zoom out
HILVERSUM - De softbaldames van de Hurricanes zijn succesvol door de eerste ronde in de promotiepoule heen gekomen. Een jong talententeam van Twins uit Oosterhout bleek niet opgewassen tegen het gretige Hilversumse team. Twee maal winst is een leuke opsteker om deze competitieronde mee te beginnen.

Na één weekend rust was het even wennen. De wedstrijden tegen Twins zouden meteen een graadmeter zijn van de krachtsverhouding tussen de 1e klasses A en B. De eerste wedstrijd was het krachtsverschil lange tijd minimaal. De slagploeg van Twins werd volledig aan banden gelegd door een uitstekend pitchende Kirsten Van Ancum. Toch kregen de Twins tot tweemaal toe de honken vol door misverstanden en slordigheidjes in het infield. Beide keren hield Kirsten het hoofd koel en beëindigde zij de dreiging door strikeouts te gooien. Hilversum scoorde in de tweede inning het eerste punt. Simone Eijpe sloeg in haar eerste slagbeurt een single door het midden en werd even later door een sacrifice bunt van Emma Mulder over de thuisplaat geholpen. 
De Hurricanes waren ook steeds dreigend, maar de ballen werden door het zeer gedisciplineerd spelende Oosterhoutse veld goed verwerkt. In de vijfde inning kwam de doorbraak. Lizanne van Eijgen start deze slagbeurt met een triple. Daarna volgt de ene na de andere honkslag. Na negen slagvrouwen is het opnieuw Lizanne die met een honkslag het zesde en zevende punt binnenslaat, waarmee de wedstrijd in 5 innings, bij een stand van 7-0 met een mercy rule aan z'n einde komt.
Werpcijfers:
Kirsten Van Ancum (5 inn.), 10-3-3-3.
Twins (5 inn.), 1-2-12-1.

De tweede wedstrijd werd begonnen met Paulien Baaij op de pitchersplaat. Herstellende van een rugblessure leek dit de manier om het ritme weer op te pakken. Na twee strikeouts en een paar honkslagen speelde de blessure na de eerste punt voor de Twins toch weer op. Zo erg dat ze de inning niet af kon maken en vervangen werd door Jeanine Van Ancum. Met drie honken bezet en twee uit gooide deze de volgende Oosterhoutse slagvrouw met 3-slag aan de kant en kon Hilversum aan de inhaalrace beginnen.
In de derde inning gingen de Hurricanes met 3 runs over de Twins heen. Mandy Pieneman wordt op het honk geholpen door een foutje in het Oosterhoutse veld en wordt door een double van Renee Adriaanse over de thuisplaat geslagen. Renee scoort zelf het volgende punt op een honkslag van Kelly de Graaf, die op haar beurt weer over de thuisplaat komt door een honkslag van Jeanine. Het ijs is gebroken, want de inning daarna worden opnieuw twee runs gescoord door een triple van Kelly en een single van Simone. De stand loopt op tot 8-1 in de zesde inning waarmee ook aan de tweede wedstrijd een vroegtijdig einde komt.
Werpcijfers:
Paulien Baaij (2/3 inn.), 2-2-2-0; Jeanine Van Ancum (5 1/3 inn.), 8-2-3-0.
Twins (6 inn.), 1-3-10-2. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 juni 2017


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio