De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Marco Aartse: 'Komst Hema naar Eemnes bijna rond'

EEMNES - Burgemeester Roland van Benthem is iets te snel geweest door het nieuws van het vestigen van een Hema in de Minnehof via Twitter de ether in te slingeren. Tenminste dat vindt Marco Aartse, directeur van Leyten. Leyten is verantwoordelijk voor de verhuur van de commerciële ruimten in het nieuwe winkelcentrum.

Aartse: 'De komst van de Hema naar Eemnes is bijna rond. Het ziet er naar uit dat we een deal hebben, maar er moeten nog puntjes op de i worden gezet. Over de meeste zaken hebben we overeenstemming.' Hij begrijpt overigens het enthousiasme van de burgervader wel. 'Het is een goede aanvulling voor Eemnes.'

Wanneer het contract met de Hema getekend is, zit het nieuwe winkelcentrum vol. Bijna alle ondernemers uit winkelcentrum Torenzicht verhuizen mee. Alleen met de bloemenwinkel moet nog een regeling getroffen worden. 'Daar proberen we samen uit te komen', gaat Aartse verder. Hij heeft daar overigens het volste vertrouwen in. 'We zijn er met alle partijen uitgekomen, zonder dat er een rechter tussen is gekomen.' De 'haperingen' met de bloemenwinkel zijn persoonlijk van aard, waarover Aartse geen mededelingen kan doen.

De slager en Dik Trom stoppen en de Boni blijft. Aartse vindt het aan de ene kant jammer dat de horecagelegenheid Dik Trom niet mee gaat naar het nieuwe dorpshart. 'Het gevoel is dubbel; er is overlast voor de buurt, maar het voorziet ook in een behoefte.' De Chinees krijgt een eigen paviljoen op de Braadkamp.

De opening van het nieuwe winkelcentrum wordt in september/oktober verwacht. Voor de bouwvak worden de appartementen en winkelruimten opgeleverd. De plek van winkelcentrum Torenzicht krijgt een woonbestemming.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio