De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Siersmid Gert-Jan Bon uit Eemnes maakt GH-kapel

De kapel in de kraan van siersmid Gert-Jan Bon wordt op de fundering geplaatst. (Foto: SGHK)
1 / 1
zoom out

LAREN - De Stichting Goede Herder Kapel is gestart met de bouw van de kapel. De werkzaamheden vinden plaats tijdens de loze uurtjes van de vrijwilligers en op zaterdagen. Op zaterdag 18 juni wordt de kapel feestelijk ingewijd door pastoor Vriend. De Laarder Courant de Bel volgt de bouw op de voet.

SGHK-voorzitter Herman Kroes: 'Nadat wij de tekening rond hadden en goedgekeurd door de welstandscommissie, moest de kapel nog wel gemaakt worden. Daar hadden wij siersmid Bon uit Eemnes voor op het oog.'

Deze vrijwilliger Gert-Jan Bon (44), zoon van Ries Bon en Annie Huiden (uit Eemnes) is bij zijn ouderlijk huis op het Berkenlaantje in 1991 begonnen als siersmid. Maar vertrok al snel in 1992 naar het voormalige pand van Bakker Boumans aan de Smeekweg en vestigde zich in 1994 definitief aan de Bramenberg in Eemnes. Als scholier leerde hij het vak bij Gert Vos Sr. en later in loondienst bij zijn zoon Gert Vos Jr. Daar heeft hij geweldige, maar vooral vakkundige ervaringen opgedaan. Vanuit het niets begonnen is het nu een bloeiend bedrijf met een uitgebreide werkplaats en een kelder met voorbeelden.

De mooiste klussen: De renovatie van oude gemeentelijke lantaarns in Leiden. Maar ook de sierhekken in het portaal van de St.Jansbasiliek, en de medewerking tot de totstandkoming van de nieuwste St.Jansboog op de Vredelaan, net vóór het viaduct. Gert-Jan: 'Maar deze kapel met zijn zware constructie is ook geweldig om te mogen maken.' Gert-Jan heeft vrijwillig meegewerkt omdat het silhouet doet denken aan de voormalige Goede Herderkerk, wat het aanzicht was op dit kruispunt. Gert-Jan is ook alweer 24 jaar bij de vrijwillige brandweer in Laren.

De bouw is te volgen op www.goedeherderkapel.nl.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio