kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

BELeef Blaricum @ het Meenthuis

BELeef Blaricum @ het Meenthuis
BLARICUM - Dit keer is het woord aan Arno Haagmans om te vertellen wat hem bezig houdt in de BEL-regio. Arno is chefkok en eigenaar van het Meenthuis in Blaricum.

Spreken is zilver, zwijgen is goud?

HUIZEN - Over de zin en de onzin rondom alle speculaties over geheimhouding in Huizen.

Koningsdag in Eemnes: Muziek- en straattheater

EEMNES - Op verschillende plekken in Eemnes bruist het op Koningsdag van de muziek en het straattheater. Het Evenementenplein, de Wakkerendijk en de Kerkstraat vormen het decor voor deze theatrale en muzikale acts.

Speciaal bezoek voor mevrouw De Vries uit Weesp

Speciaal bezoek voor mevrouw De Vries uit Weesp
WEESP - Minister Ronald Plasterk was vrijdag speciaal naar Weesp gekomen om de Willem Drees penning te overhandigen aan de 93-jarige mevrouw De Vries-Riphagen. Ze ontving deze bijzondere penning omdat zij al 65 jaar lid is van de PvdA.

'Heel leuk om een brandje te blussen'

'Heel leuk om een brandje te blussen'
BUSSUM - Veel kinderen dromen ervan om brandweerman of -vrouw te worden? Om zelf te ervaren wat dat werk inhoudt, kwamen ze, samen met hun ouders, zaterdag naar de open dag van de brandweer aan de Brinklaan om er achter te komen hoe je een brand blust, hoe haal je een gewonde persoon uit een auto en hoe ziet een brandweerauto er van dichtbij uit? De bezoekertjes konden samen met een brandweerman of -vrouw een brandje blussen, auto openknippen of de ladderwagen opklimmen.

Voor de 29ste keer Broodje Gezond

EEMNES - De werkgroep 'Broodje Gezond' -Paul en Anja Comanne, Brechtje en Annette Haasnoot, Ineke de Groot, Joke Hagen- zet zich dit jaar in voor 'Open Doors', een organisatie die werkt in Nigeria, en voor Cordaid Microkrediet in Ethiopië.

Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Naarden

Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Naarden
NAARDEN - In de nacht van 4 op 5 mei is een bevrijdingsvuur-estafette waarmee het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Naarden wordt gebracht door de ruim dertig vrijwilligers van de Apostolisch Genootschap onder het thema 'Vrijheid geef je door'.

Blaricumse Oranjetoost

BLARICUM - De gemeente Blaricum organiseert maandag 27 april voor de vijfde keer een 'Oranjetoost'.

'We gaan het met z'n allen doen'

'We gaan het met z'n allen doen'
LAREN - Samen met haar echtgenoot Jaap 'bedacht' ze het Papageno Huis, een plek waar autistische jongeren zelfstandig leren wonen en werken, waar de buitenwereld naar binnen mag en muziek de juiste snaar raakt. Het was een heel moeizaam proces, waarbij talloze hobbels genomen moesten worden. In haar onschuld dacht ze dat het huis er binnen twee jaar zou staan, maar door het hele woud aan regelgeving op allerlei vlak en onverwachte tegenslag duurde het jaren langer. Maar nu is haar wens bewaarheid; de eerste bewoners betrekken begin mei hun appartement.

Los op Koningsdag in Laren

Los op Koningsdag in Laren
LAREN - Koningsdag in Laren begint om 09.00 uur met de Piekkies-markt op het kermisterrein. Ook de braderie in het dorp start dan.

Alzheimer café over het gebit en dementie

Alzheimer café over het gebit en dementie
WEESP - In het Alzheimer café op donderdag 7 mei gaat het over dementie en mondverzorging met tandarts Ellen van Bruggen.

NoyaLohy Noya in 't Meenthuis

NoyaLohy Noya in 't Meenthuis
HUIZEN - In de concertserie Muziek op de Meent maken de bezoekers van 't Meenthuis kennis met een bijzonder trio. Dat gebeurt op donderdagavond 30 april als het drietal NoyaLohyNoya zijn opwachting maakt. Drie muzikale talenten met een exotische achtergrond.

Eindexpositie cursisten Atelier Stawicki

Eindexpositie cursisten Atelier Stawicki
HUIZEN - In wijkcentrum 't Holleblok is van 1 mei tot en met 30 juni de eindexpositie te zien van de cursisten van Atelier Stawicki. De eindexpositie heeft dit jaar het thema 'Licht'.

Brandje in berging Turfstraat

Brandje in berging Turfstraat
HILVERSUM - Aan de Turfstraat in Hilversum is zaterdagochtend brand uitgebroken. Het betrof een brandje in een berging van woningen.

Vijf gewonden bij verkeersongeval in Eemnes

Vijf gewonden bij verkeersongeval in Eemnes
EEMNES - Twee personenauto’s zijn vrijdagavond met elkaar in botsing gekomen op de Wakkerendijk in Eemnes. Daarbij raakten vijf personen gewond.

Serverkast in brand in loods Naarden

Serverkast in brand in loods Naarden
NAARDEN - In een loods aan het Gooimeer in Naarden heeft zaterdagavond een klein brandje gewoed. Een serverkast bleek daar in brand te staan.

Stuur je leukste foto's van Koningsdag in

Bewoners Laarderweg onderhouden zelf het groen

Bewoners Laarderweg onderhouden zelf het groen
BUSSUM - De bewoners van de Laarderweg hebben vandaag fleurige planten gekregen van de gemeente. De planten zijn voor het laatste stuk van de Laarderweg, tussen het Prinses Margrietplantsoen en de hei.

Koningsdag en 70 jaar vrijheid in Weesp

Koningsdag en 70 jaar vrijheid in Weesp
WEESP - 'In Weesp is het een week van feestvieren en herdenken', vertelt Annelies Westra, secretaris Oranjevereniging Weesp. 'Voor de kinderen begon Koningsdag altijd met het oplaten van ballonnen. Dit keer doen we het anders? Alle kids krijgen een 100 procent afbreekbare ballon die ze de hele dag mogen vasthouden. Er worden dus geen ballonnen opgelaten maar we 'knallen' een regen aan oranje papierensnippers de lucht in. Het herdenken doen we op vrijdag 1 mei in de synagoge met Karel Baracs, de 'stadsverteller' van Amsterdam.'

MCC Plein op Koningsdag

MCC Plein op Koningsdag
LAREN - Drum- & Showband MCC organiseert op maandag 27 april, Koningsdag, voor de laatste keer het zeer succesvolle MCC Plein in Laren ten behoeve van de financiering van hun nieuwe uniform. In mei 2016 wil de A-band het nieuwe uniform presenteren op hun eigen jubileumtaptoe.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Cameratoezicht zorgt voor een veiliger Hilversum
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio