De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

PERGOLESI'S STABAT MATER MET MAARTEN ENGELTJES IN ST.JANSBASILIEK LAREN

Countertenor Maarten Engeltjes (Foto: Marco Borggreve)
1 / 5
zoom out
LAREN - Op woensdag 27 september 2017 wordt in de Sint Jansbasiliek van Laren naast muziek van Vivaldi het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door countertenor Maarten Engeltjes, de sopraan Rosemary Joshua, het ensemble PRJCT o.l.v. de vermaarde violist Riccardo Minasi , winnaar van de International Opera Award 2016, en viervoudig winnaar van Echo Klassik.
Het concert dat wordt georganiseerd door de Stichting Laren Klassiek is vanaf 20 uur te beluisteren. Het Stabat Mater wordt ingeleid door de auteur van het in 20 landen vertaalde boek Schaduwkind van P.F. Thomése, winnaar van de Ako Literatuurprijs. Het boek gaat over de impact van het sterven van zijn eigen kind en daarmee wordt het thema dit Stabat Mater-concert uit de achttiende eeuw gehaald en tijdloos gemaakt.
Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes (1984 is één van de meest gevraagde countertenoren ter wereld. Hij is uitgenodigd voor de meest prestigieuze zale en festivals ter wereld zoals: Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysees Parijs, Philharmonie Berlijn, Izumi Hall Tokyo, en het Sydney Festival. Dit jaar treedt Maarten Engeltjes bijvoorbeeld op in o.a. Amsterdam, Rome, Parijs, Istanbul, Warschau, Wenen en Stockholm.

Schaduwkind van P.F. Thomése

‘Een vrouw die haar man begraaft, wordt weduwe genoemd,
een man die zonder zijn vrouw achterblijft, weduwnaar. Een kind zonder oudersis wees. Maar hoe heten vader en moeder van een gestorven kind?’?Na dedood van zijn dochtertje Isa vond P.F. Thomése zichzelf terug in doodstille kamers, tussen onervaren woorden die hij nog moest leren schrijven. Schaduwkind is het adembenemende relaas van dit zoeken naar woorden. Een heel leven wordt overhoop gehaald, elke betekenis moet opnieuw worden uitgevonden. ‘Als ze ergens nog is, dan in de taal.’ Schaduwkind is vertaald in meer dan 20 talen. In Nederland zijn er ruim 85.000 exemplaren verkocht.

 Tickets

Tickets voor deze unieke uitvoering van het Stabat Mater
van Pergolesi kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203.?De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang),
inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratie- kosten. Voor meer informatie:www.larenklassiek.nl


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 juni 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio