De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Cursus modelboten bouwen voor kinderen 'gat in de markt'

Het zelf werken aan de boot geeft veel kinderen voldoening. (Foto: Studio Kastermans)

1 / 1
zoom out

LOOSDRECHT - Het ijs is gesmolten en de plassen liggen weer open. Kinderen uit Loosdrecht en omgeving bereiden zich voor op een mooie zomer vol waterplezier. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakte boot te water laten?

Deze week startte botenbouwschool Scherpel aan de Oud Loosdrechtsedijk de eerste cursus modelboten bouwen voor kinderen vanaf 10 jaar.

'Het is echt een gat in de markt', meent Hans Resoort, gecertificeerde botenbouwer en mede-eigenaar van Scherpel Jachtwerf. Het idee kwam voort uit de cursussen voor volwassenen die de botenbouwschool organiseert. 'Af en toe alleen maar met je handen werken, kan heel ontspannend zijn. Bovendien geeft zelf iets creëren veel voldoening.' Daar zijn de kinderen het ook mee eens. 'Dit is veel leuker dan de hele dag achter de televisie hangen', vindt Jelmer van elf uit Loosdrecht. 'Zelf doen, dat is het leukste.'

Afhankelijk van hoe goed de kinderen overweg kunnen met het gereedschap, wordt de moeilijkheidsfactor bepaald. Resoort: 'De romp en de zijkanten zijn al vervaardigd, maar de kinderen kunnen naar hartenlust extra details, zoals een mast, een boegbeeld, een stuurhut of een roer, figuurzagen.' De 14-jarige Tobias vindt het tot nog toe allemaal wel meevallen. 'Thuis ben ik niet zo'n klusser. Ik laat mijn vader altijd mijn band plakken. Maar een boot in elkaar zetten lukt me wel.'

Na twee cursusdagen is de modelboot klaar en kunnen de kinderen kiezen of ze er een zeilboot, een radiografisch bestuurbare boot of gewoon een boot voor op de vensterbank van maken. 'Ik ga er zeker mee varen. Op de plassen', roept Jelmer. Maar of hij later ook botenbouwer wil worden, dat weet hij nog niet.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio