De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Meer mensen betrokken bij ontvoeringszaak in Hilversum

1 / 1
zoom out

HILVERSUM - Bij de ontvoering van een 18-jarige jongen uit Utrecht, die begin december in Hilversum-Oost eindigde, waren meer mensen betrokken dan de vier aangehouden personen. Dat meldt de politie Utrecht. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de zaak.

Op donderdagavond 24 november 2011 duwden drie ontvoerders met bivakmutsen op de jongen voor zijn woning aan de Victoria Regiadreef in een auto. Het slachtoffer werd op de Mexicodreef in een bestelbus overgeladen en meegenomen naar Hilversum. De ontvoerders namen na een dag contact op met de familie en eisten een paar miljoen euro aan losgeld.

Een rechercheteam wist na een week de plaats waar de jongen zat te lokaliseren en kon met een arrestatieteam de jongen bevrijden. De bevrijdingsactie was een spectaculaire waarbij politieagenten in kogelvrije vesten, met politiehonden en een helikopter met groot zoeklicht in de wijk voor veel ophef en verontrusting zorgden. De Utrechter werd in een pand aan de Anton Philipsweg ongedeerd aangetroffen. In de omgeving werden vier verdachten - twee mannen van 21 en 37 jaar uit Hilversum, een Hilversumse van 27 jaar en een 30-jarige Utrechter - aangehouden.

Uit onder andere sporenonderzoek is vast komen te staan dat er nog meer personen betrokken zijn bij de ontvoering. In de uitzending van Opsporing (dinsdagavond 21.30 uur Ned. 1) is, buiten een uitgebreide reconstructie, ook beeld van een bewakingscamera te zien, waarop een man te zien is die mogelijk betrokken is of een goede getuige kan zijn. Woensdag wordt ook in het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld de zaak onder de aandacht gebracht.Foto: Studio Kastermans


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio