De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

In gesprek met moslimouderen in Flat Kerkelanden

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

HILVERSUM - HilverZorg en Versa Welzijn organiseren op dinsdagmiddag 26 maart a.s. van 14.30 tot 16.30 uur een ontmoetingsmiddag voor moslimouderen en niet moslim-ouderen. Tijdens deze middag wordt ingegaan op hoe moslims met ‘ouder worden’ omgaan. De ontmoetingsmiddag vindt plaats in Flat Kerkelanden, Franciscusweg 137 te Hilversum. De toegang is gratis.

Tijdens de ontmoetingsmiddag geven twee sprekers van vereniging Al Amal een inleiding over het sociale leven van moslims in Nederland en hoe moslims omgaan met ‘ouder worden’.  

Er wordt uitleg gegeven over islamitische principes die aan het handelen van een moslim ten grondslag liggen. Ook wordt toegelicht hoe het dagelijkse leven beïnvloed wordt en welke dilemma’s dat met zich meebrengt. Centraal staat de relatie tussen ouderen en kinderen.

Verschillende onderwerpen zullen de revue passeren die de verhoudingen belichten tussen ‘de’ moslim en ouderen, ‘de’ moslim en zijn familie en ‘de’ moslim binnen de samenleving. Uiteraard is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende ervaringen van moslims en niet-moslims. Omdat de gesprekken voornamelijk in het Nederlands gevoerd worden, is er een tolk aanwezig.  

Aanmelden 
De toegang voor de ontmoetingsmiddag is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Marie José Bruins op telefoonnummer 035 621 42 42 of per mail: m.bruins@hilverzorg.nl  

Over Al Amal 
Al Amal betekent hoop op een beter toekomst. De vereniging Al Amal zet zich in om de participatie van multiculturele gezinnen, vrouwen, jongeren en kinderen in de Nederlandse samenleving te verbeteren.   

Over HilverZorg
Tot HilverZorg behoren de woondienstencentra De Boomberg, De  Egelantier, Flat Kerkelanden, Lopes Dias, woonzorgcentrum St. Carolus, deverpleegunit van St. Joseph en de verpleeghuizen De Stolpe, Heydeborg en Zonnehoeve. HilverZorg biedt thuiszorg en personenalarmering via de wijkteams van HilverZorg Thuis. Ook biedt HilverZorg dagbehandeling en dagverzorging in DagCentrum St. Joseph en DagCentrum Zonnehoeve.  

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 maart 2013


Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio