De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Engelse muziek

Engelse muziek
HUIZEN - Op vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur gaat Kamerkoor Vocaliber een prachtig concert met Engelse muziek zingen in de Nieuwe Kerk in Huizen, Brede Englaan 28.

Goed vervolg voor de Hurricanes in promotiepoule

Goed vervolg voor de Hurricanes in promotiepoule
HILVERSUM - De softbaldames van de Hurricanes zijn succesvol door de eerste ronde in de promotiepoule heen gekomen. Een jong talententeam van Twins uit Oosterhout bleek niet opgewassen tegen het gretige Hilversumse team. Twee maal winst is een leuke opsteker om deze competitieronde mee te beginnen.

Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat

Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat
BUSSUM - In de buurt van de Herenstraat (spoorwegovergang) in Bussum zag ik vanuit het treinraampje dat er klimop aan de bovenleidingsprotaal aan vast groeide. Dit kan voor op het spoor problemen gaan geven. Van wie die klimop is, is mij niet bekend. Ik was op weg naar Papageno in Laren. Klimop is een gemene plant. Zeker voor de treinen kan dat niet als veilig worden gezien omdat er ook stroom op staat. Als de klimop de bovenleiding aan raakt kan dit vervelende gevolgen geven. Mensen die iets hebben gezien: maak indien mogelijk er een foto van en stuur dat via Twitter naar @Prorail. Je kan ...

ZOMERCONCERT GLOBE 30 JUNI

ZOMERCONCERT GLOBE 30 JUNI
HILVERSUM - HILVERSUM Op vrijdag 30 juni wordt het jaarlijkse zomerconcert bij Globe gepresenteerd in het MCO op de Heuvellaan 33 in Hilversum. Diverse leerlingen en ensembles laten zien en horen hoeveel talent er rondloopt bij Globe.

Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!

Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!
BUSSUM - In het ‘Verbeterplan verkeersveiligheid spoorwegovergangen Gooise Meren’, dat de ChristenUnie Gooise Meren in oktober 2015 gepubliceerd heeft, was het al aangegeven. Maatregelen op de wegen rond de kruising kunnen de spoorwegovergang veiliger maken.

"Wat wordt de eerste fietsstraat in Gooise Meren?"

"Wat wordt de eerste fietsstraat in Gooise Meren?"
BUSSUM - Dat vraagt Roel Kamphuis (ChristenUnie Gooise Meren) zich af na de inspraakavond, van 20 juni, waar de gemeente schetsen voor de toekomstige aansluiting van de Comeniuslaan/Zwarteweg op de in 2019 te saneren overweg voorlegde.

Concrete resultaten tijdens evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren’

Concrete resultaten tijdens evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren’
NAARDEN - De evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren: maak werk van je talent’ heeft veel belangstelling getrokken. Van 19 tot en met 22 juni waren er uiteenlopende activiteiten met als thema werk. Werkzoekenden konden onder meer meedoen aan workshops en werkgevers ontmoeten. Dat heeft geleid tot verschillende ‘matches’, veelbelovende contacten en inspiratie. De evenementenweek werd afgesloten met een grote Talentenmarkt waar werkgevers en potentiële werknemers elkaar kunnen ontmoeten.

HCAW plaatst zich voor Play-Offs!

HCAW plaatst zich voor Play-Offs!
BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben zich afgelopen donderdagavond verzekerd van deelname aan de Play-Offs! Voor het eerst in twaalf jaar (!) tijd hebben de Bussumers zich geplaatst bij de bovenste vier van de Nederlandse honkbalcompetitie. Zelf verloren de Bussumers donderdagavond weliswaar van Curaçao Neptunus (4-2), maar omdat DSS niet wist te winnen van Hoofddorp Pioniers (0-12) kan een plaats in de halve finaleronde in de strijd om het landskampioenschap de Bussumers niet meer ontgaan. DSS, nummer vijf op de ranglijst, kan HCAW immers niet meer voorbij.

Hilversum Hurricanes ook te sterk voor Red Caps

HILVERSUM - Hilversum Hurricanes en Red Caps gaven in Hilversum een goede partij honkbal weg. De thuisploeg bleef de meerdere, aanvallend door gedurfd en goed honklopen en verdedigend door uitstekend veldwerk. Na negen innings was het 7 – 4 en mocht Hurricanes weer twee punten toevoegen aan haar totaal. Hilversum klimt langzaam maar zeker op naar de middenmoot, een plek waar ze thuis horen gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken.

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan
WEESP - Het feit dat Jezus heeft bestaan als heilig en historisch figuur, is nog maar zelden betwist. Of het nu gaat over Christelijke, Joodse of Romeinse teksten, Jezus komt er overal wel in vol. Maar de wetenschap weerlegt nu dit feit door te zeggen dat Jezus eigenlijk niet eens heeft bestaan.

2 juli a.s.: Rondleiding in en over het Mausoleum van Comenius

2 juli a.s.: Rondleiding in en over het Mausoleum van Comenius
NAARDEN - Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum voor bezoekers een rondleiding in het Mausoleum.

WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR KINDEREN

WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR KINDEREN
HILVERSUM - Meer weerbaarheid en sociale vaardigheid door de KRAGT training

WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR KINDEREN

BUSSUM - Meer weerbaarheid en sociale vaardigheid door de KRAGT training

PERGOLESI'S STABAT MATER MET MAARTEN ENGELTJES IN ST.JANSBASILIEK LAREN

PERGOLESI'S STABAT MATER MET MAARTEN ENGELTJES IN ST.JANSBASILIEK LAREN
LAREN - Op woensdag 27 september 2017 wordt in de Sint Jansbasiliek van Laren naast muziek van Vivaldi het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door countertenor Maarten Engeltjes, de sopraan Rosemary Joshua, het ensemble PRJCT o.l.v. de vermaarde violist Riccardo Minasi , winnaar van de International Opera Award 2016, en viervoudig winnaar van Echo Klassik.

Kokosolie ongezond- Heel Nederland in verwarring

Kokosolie ongezond- Heel Nederland in verwarring
WEESP - Nederland is hevig verontwaardigd over het nieuws dat nu ook Kokosolie niet gezond meer zou zijn. Kokosolie wordt 'even slecht als Roomboter' genoemd, wat bij nog meer mensen een gevoelige snaar raakt. De social media staan bol van de reacties: Mensen geloven het niet, verdenken de Halvarineproducenten ervan opzettelijk Kokosolie in een kwaad daglicht te stellen en heel veel mensen weten nu echt niet meer wat ze nog wel kunnen eten.

ASC Hilversum Hurricanes verslaat Caribe

HILVERSUM - Hilversum Hurricanes - Caribe 12 – 5Hurricanes hield in het thuisduel tegen het Groningse Caribe het hoofd koel en kon ondanks de hitte genoeg kracht opbrengen om de noorderlingen puntloos terug naar huis te sturen. In een spannend en sportief duel sloeg Hilversum in de laatste slagbeurten toe en liet zien over een langere adem te beschikken. Uiteindelijk werd het 12 – 5 in het voordeel van de Hurricanes.

Biersteeg Zomerfestival toegift voor IKToon

HILVERSUM - Het Biersteeg Zomerfestival op zaterdag 1 juli belooft opnieuw een gezellige muzikale happening te worden in hartje Hilversum.

Gratis theaterworkshop voor kinderen en jongeren zaterdag bij Zone 1380

Gratis theaterworkshop voor kinderen en jongeren zaterdag bij Zone 1380
WEESP - Theaterschool Zone 1380 geeft zaterdag op Weesp Gastvrij diverse gratis workshops in theater voor kinderen en jongeren. Er is ook een speciale workshop improviseren door cabaretier Sara Kroos.

Gratis theaterworkshops voor kinderen en jongeren zaterdag

Gratis theaterworkshops voor kinderen en jongeren zaterdag
WEESP - Theaterschool Zone 1380 geeft zaterdag diverse theaterworkshops voor kinderen en jongeren. Cabaretier Sara Kroos geeft een speciale workshop in improviseren voor jongeren.

Voorstelling ‘Een ober van niks’ door MusicalAnders in het Vitusgebouw

Voorstelling ‘Een ober van niks’ door  MusicalAnders in het Vitusgebouw
BLARICUM - Op woensdag 21 en vrijdag 23 juni om 19.30 uur, voert MusicalAnders de musical ‘Een ober van niks’ uit in het Vitusgebouw, Kerklaan 10 in Blaricum. MusicalAnders is een musicalkoor voor volwassenen met een verstandelijke beperking en is een activiteit van Versa Welzijn o.l.v. Annemiek van Zeben.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio