De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Heren 1 TTV Huizen verpulvert Pecos en stelt handhaving veilig

Heren 1 TTV Huizen verpulvert Pecos en stelt handhaving veilig
HUIZEN - De slotdag van de competitie heeft geleid tot een climax voor de heren landelijk van Tafeltennisvereniging Huizen.

Filosofie over voeding en landbouw, lezing door prof.dr. Michiel Korthals

LAREN - Goed eten en goed leven hangen met elkaar samen. Maar wat is goed eten ? Is dat veel eten, culinair verantwoord eten, ethisch verantwoord eten ?

LAREN ONTHULT DONDERDAG 20 APRIL ZIJN MONUMENT VOOR DE JOODSE KINDEREN.

LAREN ONTHULT DONDERDAG 20 APRIL ZIJN MONUMENT VOOR DE JOODSE KINDEREN.
LAREN - Er komt in het Noord-Hollandse Laren tegenover de middelbare school Laar & Berg aan de Langsakker een monument voor de 48 kinderen en 4 stafleden van de Berg-Stichting die zijn vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument is een initiatief van de Larense documentairemaakster Ineke Hilhorst, de gelden ervoor zijn in nog geen halfjaar door fondsen, stichtingen en veel particuliere giften opgebracht.

Zwembaden kunnen onhygienisch zijn

Zwembaden kunnen onhygienisch zijn
LAREN - Een jongen die bij mij in de groep zat, vertelde gisteren toen dat als hij in het zwembad gaat zwemmen en hij moet nodig plassen dat hij kennelijk te lui is om naar de WC te gaan en dat hij gewoon in het zwemwater gaat plassen.

vernieuwde paasexpositie tekenclub Hamdorff

LAREN - vernieuwde Paasexpositie ; leden tekenclub Hamdorff geven zich bloot.

Kunstcafé Laren vrijdag 7 april

Kunstcafé Laren vrijdag 7 april
LAREN - Tijdens Kunstcafé Laren op 7 april geeft Joop van Velzen - muziekhistoricus, een ‘Music in Life’- presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de Matthäus Passion.

ACTIE MONUMENT VOOR JOODSE KINDEREN LEVERT RUIM 70.000 EURO OP

ACTIE MONUMENT VOOR JOODSE KINDEREN LEVERT RUIM 70.000 EURO OP
LAREN - Binnen nog geen half jaar heeft de actie van documentairemaakster en initiatiefneemster Ineke Hilhorst uit het Noord-Hollandse Laren ruim 70.000 euro opgeleverd, de kosten voor het monument voor de Joodse kinderen van de Berg-Stichting.

Beleef Pasen muzikaal in de Sint Jansbasiliek van Laren

Beleef Pasen muzikaal in de Sint Jansbasiliek van Laren
LAREN - De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach vertelt op een unieke en indringende muzikale manier het lijdensverhaal van Christus. Een verhaal over verraad, verloochening en angstige eenzaamheid, vormgegeven in een reeks indrukwekkende recitatieven, aria’s en koralen

Gezocht

Gezocht
LAREN - De diaconie van de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes ondersteunt momenteel een statushouder in Laren. Om zijn woning op orde te brengen zijn wij op zoek naar onderstaande spullen:KoelkastWasmachineDrie bedden en matrassenVaatwasserLampenGordijnenEettafelTVKledingkastHeeft u een van bovenstaande spullen over en wilt u die beschikbaar stellen neem dan contact op met de voorzitter van de diaconie Annelies Verhoef, 035 - 538 90 92, anneliesterwal [at] gmail.com.In overleg worden de spullen dan bij u afgehaald. Wij houden een straal van circa 20 kilometer rond Laren aan.Namens de diacon...

fantastische musical Esther

fantastische musical Esther
LAREN - Op zaterdagavond 25 maart en ingebed in de dienst van zondag 26 maart is de musical Esther uitgevoerd. Het vertelt hoe het Joodse volk in ballingschap terecht komt. In het vreemde land waar zij terecht zijn gekomen krijgen ze te maken met vreemdelingenhaat. Het verhaal laat horen en zien wat door de eeuwen heen steeds opnieuw gebeurt. Er is de afgelopen maanden voor en achter de schermen hard gewerkt door tientallen mensen om dit verhaal tot leven te laten komen.

Vacatures Versa Vrijwilligerscentrale

LAREN - Zoekt u nog leuk vrijwilligerswerk?

NOG MOOIE KAARTEN TE KOOP VOOR LARENSE MATTHÄUS OLV TON KOOPMAN

NOG MOOIE KAARTEN TE KOOP VOOR LARENSE MATTHÄUS OLV TON KOOPMAN
LAREN - De kaartverkoop voor de uitvoering van de Matthäus Passion op Palmzondag 9 april om 15.00 uur onder leiding van de vermaarde dirigent Ton Koopman in de Sint Jansbasiliek van Laren is in volle gang.

Musical Esther houdt ons een spiegel voor

Musical Esther houdt ons een spiegel voor
LAREN - ‘Er was eens…’ Zo zou het verhaal over die mooie jonge vrouw Esther die koningin werd, kunnen beginnen; als een sprookje! Sprookjes hebben altijd een diepere achtergrond. Het gaat over goed en kwaad, over verdrukking en overwinning, over liefde en haat. Het verhaal over Esther, dat zich ongeveer 130 jaar voor Christus geboorte afspeelde, is vanuit ons eigen leven anno 2017, zeer herkenbaar. Ons wordt als het ware een spiegel voorgehouden.

Lezing over kerkorgels door Wybe Kooijmans

LAREN - Maandag 3 april zal de bekende Gooise organist Wybe Kooijmans een voordracht houden over het kerkorgel in de St. Jan’s basiliek in Laren.

Open avond Sociëteit Jan Hamdorff

LAREN - LEZING ELBERT ROEST BIJ DE 'HERENSOCIËTEIT JAN HAMDORFF' OP 30 MAART OM 20.15 UUR

Commando Krav Maga

Commando Krav Maga
LAREN - Commando Krav Maga komt naar Laren

Culturele middag voor senioren: Vogels rond het Brinkhuis

LAREN - "Vogels rond het Brinkhuis" , een lezing op maandag 6 maart door Roel Huizenga in het Brinkhuis in Laren

Voordracht over Igor Stravinsky door Tjako Fennema

LAREN - Maandag 6 februari zal de Hilversumse muziekrecensent/TV presentator Tjako Fennema een lezing houden over de componist/dirigent Igor Strawinsky. Fennema is al meer dan een halve eeuw fan van deze omstreden componist en volgde diens wegen van St. Petersburg naar Hollywood.

Liberaal christendom boeit en verbindt

Liberaal christendom boeit en verbindt
LAREN - Begin 2016 verscheen het boek Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken. Daarin presenteren elf auteurs, merendeels werkzaam als predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, een ruimdenkende, niet-dogmatische vorm van christendom die zonder opdringerigheid het belang van christelijk geloof wil uitspreken.Drs. Jan Offringa (1957 licht op dinsdag 17 januari 2017 in de Johanneskerk in het kader van het winterprogramma van de PGLE dit boek toe.

St. Huisdierenwelzijn zoekt vrijwilligers die van dieren houden.

St. Huisdierenwelzijn zoekt vrijwilligers die van dieren houden.
LAREN - Wij zoeken vrijwilligers (op oproep basis) die ouderen of zieke/zwakke mensen willen steunen als ze tijdelijk hun geliefde huisdier niet kunnen uitlaten of de kattenbak verschonen. Vrijwilligers die zo af en toe en geheel vrijblijvend mensen in de eigen buurt of wijk willen steunen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio