De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brand Schipholtunnel A4

Brand Schipholtunnel A4
WEESP - Wie vanavond of morgen een vlucht moet halen op Schiphol, wordt geadviseerd eerder van huis te gaan of de trein te nemen. De luchthaven raadt mensen verder aan om de website en de verkeersinformatie in de gaten te houden.

fantastische musical Esther

fantastische musical Esther
LAREN - Op zaterdagavond 25 maart en ingebed in de dienst van zondag 26 maart is de musical Esther uitgevoerd. Het vertelt hoe het Joodse volk in ballingschap terecht komt. In het vreemde land waar zij terecht zijn gekomen krijgen ze te maken met vreemdelingenhaat. Het verhaal laat horen en zien wat door de eeuwen heen steeds opnieuw gebeurt. Er is de afgelopen maanden voor en achter de schermen hard gewerkt door tientallen mensen om dit verhaal tot leven te laten komen.

Vacatures Versa Vrijwilligerscentrale

LAREN - Zoekt u nog leuk vrijwilligerswerk?

NOG MOOIE KAARTEN TE KOOP VOOR LARENSE MATTHÄUS OLV TON KOOPMAN

NOG MOOIE KAARTEN TE KOOP VOOR LARENSE MATTHÄUS OLV TON KOOPMAN
LAREN - De kaartverkoop voor de uitvoering van de Matthäus Passion op Palmzondag 9 april om 15.00 uur onder leiding van de vermaarde dirigent Ton Koopman in de Sint Jansbasiliek van Laren is in volle gang.

Musical Esther houdt ons een spiegel voor

Musical Esther houdt ons een spiegel voor
LAREN - ‘Er was eens…’ Zo zou het verhaal over die mooie jonge vrouw Esther die koningin werd, kunnen beginnen; als een sprookje! Sprookjes hebben altijd een diepere achtergrond. Het gaat over goed en kwaad, over verdrukking en overwinning, over liefde en haat. Het verhaal over Esther, dat zich ongeveer 130 jaar voor Christus geboorte afspeelde, is vanuit ons eigen leven anno 2017, zeer herkenbaar. Ons wordt als het ware een spiegel voorgehouden.

Lezing over kerkorgels door Wybe Kooijmans

LAREN - Maandag 3 april zal de bekende Gooise organist Wybe Kooijmans een voordracht houden over het kerkorgel in de St. Jan’s basiliek in Laren.

Open avond Sociëteit Jan Hamdorff

LAREN - LEZING ELBERT ROEST BIJ DE 'HERENSOCIËTEIT JAN HAMDORFF' OP 30 MAART OM 20.15 UUR

Commando Krav Maga

Commando Krav Maga
LAREN - Commando Krav Maga komt naar Laren

Culturele middag voor senioren: Vogels rond het Brinkhuis

LAREN - "Vogels rond het Brinkhuis" , een lezing op maandag 6 maart door Roel Huizenga in het Brinkhuis in Laren

Voordracht over Igor Stravinsky door Tjako Fennema

LAREN - Maandag 6 februari zal de Hilversumse muziekrecensent/TV presentator Tjako Fennema een lezing houden over de componist/dirigent Igor Strawinsky. Fennema is al meer dan een halve eeuw fan van deze omstreden componist en volgde diens wegen van St. Petersburg naar Hollywood.

Liberaal christendom boeit en verbindt

Liberaal christendom boeit en verbindt
LAREN - Begin 2016 verscheen het boek Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken. Daarin presenteren elf auteurs, merendeels werkzaam als predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, een ruimdenkende, niet-dogmatische vorm van christendom die zonder opdringerigheid het belang van christelijk geloof wil uitspreken.Drs. Jan Offringa (1957 licht op dinsdag 17 januari 2017 in de Johanneskerk in het kader van het winterprogramma van de PGLE dit boek toe.

St. Huisdierenwelzijn zoekt vrijwilligers die van dieren houden.

St. Huisdierenwelzijn zoekt vrijwilligers die van dieren houden.
LAREN - Wij zoeken vrijwilligers (op oproep basis) die ouderen of zieke/zwakke mensen willen steunen als ze tijdelijk hun geliefde huisdier niet kunnen uitlaten of de kattenbak verschonen. Vrijwilligers die zo af en toe en geheel vrijblijvend mensen in de eigen buurt of wijk willen steunen.

50+ en zelfredzaam in de digitale wereld!

LAREN - Maak kennis met SeniorWeb Laren-Blaricum tijdens de open dagen op 18 en 19 januari 2017 in Johanneshove, Eemnesserweg 42 in Laren.

Winnaar MINI 2015 met spoed gezocht!

Winnaar MINI 2015 met spoed gezocht!
LAREN - Ik vind het nog steeds een mysterie dat de gewonnen prijs voor een mini cooper dat bij de oudejaarstrekking van 2015 kennelijk nog steeds niet is opgehaald. Ik heb getweet naar de Staatsloterij, stel dat degene nou helemaal geen rijbewijs heeft, dan zegt de Staatsloterij dat je de mini Cooper ook kunt doorverkopen. Hierdoor moet je een eigendomsbewijs op jouw naam staan en een kentekenbewijs. Ze raden dan aan om verder bij het RDW te informeren. Anderzijds misschien is de winnaar wel overleden en wie gaat dan over zijn prijs?

Winnaar MINI 2015 met spoed gezocht!

Winnaar MINI 2015 met spoed gezocht!
LAREN - Trek lades en kasten open en kijk of je niet nog een vergeten Oudejaarslot van vorig jaar hebt liggen. Op een Oudejaarslot uit 2015 met lotnummer AJ23215 is namelijk een MINI gevallen die nog niet is opgehaald. We willen de auto graag aan de winnaar uitreiken, maar de houder van het lot heeft zich nog niet bij ons gemeld. Haast is geboden, want de winnaar heeft nog tot 31 december 2016 om zich bij ons kenbaar te maken. Daarom zijn we zelf op zoek gegaan. Ons enige aanknopingspunt: het lot is gekocht bij de Bruna aan de Zevenend in Laren (NH). Bent u de gelukkige? Bel dan met 0800 – ...

Oeps....sorry voor het ongemak.........

Oeps....sorry voor het ongemak.........
LAREN - De maand december gaat dit jaar iets langer door dan normaal. Excuses voor het ongemak!

Kindje sponsoren: Ik hoop toch meer saamhorigheid terug te vinden.....

Kindje sponsoren: Ik hoop toch meer saamhorigheid terug te vinden.....
LAREN - Ik heb een goed nieuwtje. Ik heb me net aangemeld om een kind te sponsoren. Het is een 11 jarige jongen uit Indonesië. Uit welk eiland hij komt dat weet ik zelf niet. Ik vermoed meer de kant richting van de Molukken of Timor, maar het kan net zo goed een ander eiland zijn. Zijn naam is Yohanis. Er word dan maandelijks geld van mijn rekening afgeschreven en dat gaat via Plan Nederland (voorheen Foster Parents Plan). Uiteraard denk ik wel dat het een ANBI status heeft dus dat zou wel fiscaal aftrekbaar zijn denk ik. Ik vroeg mij eerst af of het mogelijk zal zijn om een kind financieel...

Dagbesteding Papagenohuis ipv werk

Dagbesteding Papagenohuis ipv werk
LAREN - Begin 2015 werkte ik voor het laatst op Vivium locatie Oversingel in Weesp. Vanwege de reorganisatie en bezuinigingen moest ik daar weg. Ik had best wel last van een rouw emotie. Maar daarvoor heb ik ondanks dat ook taalcursussen gedaan. Ik spreek al Indonesisch, Engels en een beetje Arabisch.

Verras je lief met Sinterklaas met een kaartje voor TEDxHilversum

Verras je lief met Sinterklaas met een kaartje voor TEDxHilversum
LAREN - De tweede editie van TEDxHilversum is op 7 december in Theater Gooiland. Open voor iedereen en dé plek om inspiratie op te doen. Het thema is ‘The art of engagement’ – na Brexit en Trump, een thema om bij stil te staan. Hoe staan we in verbinding met elkaar? Met onszelf? Met wat echt en niet echt is? Twaalf (inter)nationale sprekers geven hun interpretatie ervan in hun persoonlijke verhaal. Koop nu kaarten voordat het te laat is: https://goo.gl/xDWn0s

Kaartverkoop Weihnachtsoratorium Sint Jnasbasiliek in volle gang

Kaartverkoop Weihnachtsoratorium Sint Jnasbasiliek in volle gang
LAREN - 1 dec.-De kaartverkoop voor de uitvoering op woensdagavond 14 december van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek van Laren. is in volle gang.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio