De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hilversummers betalen te veel voor taxirit naar Schiphol

Hilversummers betalen te veel voor taxirit naar Schiphol
HILVERSUM - Begin je vakantie niet met een dure uitglijder. De meerderheid van de reizigers betaalt flink te veel voor een taxirit vanuit Hilversum naar Schiphol. Door de taxiprijzen naar de luchthaven van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je ongeveer 40 procent goedkoper uitkomen. ‘Dat is een snelle besparing. Zo kun je je vakantiegeld ook echt in de vakantie aan leukere dingen besteden’, zegt Paul Pietersen van taxi vergelijkingssite Gogido.

Zaterdag 3 juni 2017 Brocante-Streek Markt Kerkbrink Hilversum.

Zaterdag 3 juni 2017 Brocante-Streek Markt Kerkbrink Hilversum.
HILVERSUM - Kom oude Schoolplaten en Landkaarten bewonderen.

AWN Naerdincklant versterkt bestuur

HILVERSUM - Archeologievereniging AWN Naerdincklant heeft recent haar bestuur flink versterkt. Er zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd en een kandidaat-secretaris, waarmee het bestuur nu zes leden telt. Dankzij deze uitbreiding verwacht Naerdincklant beter toegerust te zijn om de belangen van de regionale archeologie te behartigen.

Hurricanes nu al zeker van promotiepoule

Hurricanes nu al zeker van promotiepoule
HILVERSUM - Al drie competitierondes voor het einde van de reguliere competitie hebben de softbalsters van Hilversum zich weten te plaatsen voor de promotiepoule. De twee wedstrijden tegen Sparks uit Haarlem leverden vier punten op en daarmee zijn de Hurricanes zelfs in het slechtste geval niet meer te achterhalen.

KeintjeKunstCafé

KeintjeKunstCafé
HILVERSUM - Zondag 28 mei, 15.00 uur: KleintjeKunstCafé, ter afsluiting van het 9e seizoen.Toneel-, muziek- en overige cultuurliefhebbers komen in het theatertje bij elkaar. Wilt u nu eindelijk wel eens weten hoe de Kolhornseweg 9 er van binnen uitziet, kom er dan gerust naar toe. U zult er geen spijt van krijgen enne.....de toegang is GRATIS!

Zinnenprikkelende middag in Ridderspoor op 11 juni 2017

Zinnenprikkelende middag in Ridderspoor op 11 juni 2017
HILVERSUM - ZzinN en de King Arthur Groep organiseren op 11 juni een zinnenprikkelende middag voor alle deelnemers/bezoekers/ bewoners van de King Arthur Groep en hun familie, kennissen en mantelzorgers.

TroikaToneel: 'Hartblok'

TroikaToneel: 'Hartblok'
HILVERSUM - Zondag 21 mei, aanvang 14.30 uur speelt Trojka Toneel "Hartblok" van Jos Ahlers.In deze moderne komedie proberen de personages te ontsnappen aan de volwassen wereld. Hoewel deze serieuze thematiek misschien anders doet vermoeden, is Hartblok een stuk waarin veel te lachen valt.

Vrijwilligers Kenniscafé Hilversum, de plek om kennis te maken en kennis te delen

HILVERSUM - Na een succesvolle start in Lopes Dias is het tweede Vrijwilligers-kenniscafé nu te gast bij het vernieuwde restaurant van Nieuw Kerkelanden, Franciscusweg 137 in Hilversum. Donderdagavond 8 juni 2017 vanaf 19.15 uur gaat de deur open en staat de koffie en thee klaar. Om 19.30 uur starten wij met het thema: ‘Mantelzorg, onze zorg’, we sluiten af om 21.30 uur.

Zzinnderende Zzomerdag bij Ridderspoor

HILVERSUM - ZzinN en de King Arthur Groep organiseren op 11 juni een zinnenprikkelende middag voor alle deelnemers, bezoekers en bewoners van de King Arthur Groep en hun familie, kennissen en mantelzorgers.

Gastvrouw-/ Assistent Activiteitenbegeleider vrijwilligers gevraagd

HILVERSUM - Voor ons gezellige ontmoetingscentrum in Hilversum, aan de Koninginneweg 83 (centrum) zijn wij voor op zoek naar een gastvrouw/assistent activiteitenbegeleiders voor de woensdag (andere dagen bespreekbaar).

Hilversum al bijna zeker van promotiepoule

Hilversum al bijna zeker van promotiepoule
HILVERSUM - Net over de helft van de reguliere competitie, kan deelname aan de promotiepoule het softbalteam van de Hilversum Hurricanes alleen in theorie nog ontgaan. Afgelopen weekend was DSS uit Haarlem op bezoek aan het Jagerspaadje en moest tot twee keer toe hun meerdere erkennen in het Hilversumse team.

Eerste overwinning Hilversum Hurricanes

HILVERSUM - Na vier nederlagen heeft Hilversum Hurricanes overtuigend de eerste overwinning behaald tegen Centrals uit Bilthoven. Na acht innings stond de teller op 5 – 18 voor de Hilversumse ploeg, maar de regen gooide toch nog een beetje roet in het eten. Een plensbui zette het veld van Centrals blank en de scheidsrechter kon niets anders dan de wedstrijd te staken. Dit betekende dat de 5 – 18 veranderde in 5 – 9, omdat de achtste inning niet afgemaakt kon worden. De Hurricanes waren er niet minder blij om en voelden zich een klein beetje kampioen, net als Feijenoord.

Een hypotheek? 'Nee bedankt ik kan zonder'

Een hypotheek? 'Nee bedankt ik kan zonder'
HILVERSUM - 'Ik heb mijn huis zonder hypotheek gekocht. Omdat het kon.' De 39-jarige tekstschrijver, die anoniem wil blijven, kreeg de aankoop rond met het geld dat haar ouders voor haar hadden gespaard, twee erfenissen en doordat ze zelf zuinig had geleefd en gespaard. 'Zo sprokkel je 2,5 ton bij elkaar.'

‘Nederlandse spoor kwetsbaar doordat treinen over enkelspoor rijden’

‘Nederlandse spoor kwetsbaar doordat treinen over enkelspoor rijden’
HILVERSUM - Het Nederlandse spoor is kwetsbaar doordat we treinen over enkele sporen laten rijden. Op veel bestaande verbindingen is geen ruimte meer voor groei. Daarom moeten er zo snel mogelijk concrete plannen op tafel komen voor vernieuwing van het Nederlandse spoorwegennet. Deze oproep doet voorzitter Erno Chevallier van Holland Rail Industry, de brancheorganisatie van de spooraannemers en andere toeleveranciers van de railindustrie, aan de politiek. “Als de wil er is, kan het best snel. Wij staan klaar.”

ÉÉN OP DE VIER NEDERLANDERS ONDERGAAT BIJNA NOOIT EEN OOGMETING

ÉÉN OP DE VIER NEDERLANDERS ONDERGAAT BIJNA NOOIT EEN OOGMETING
HILVERSUM - Naarmate we ouder worden, neemt de flexibiliteit van onze ogen af. We krijgen meer moeite om te focussen op dingen die dichtbij of juist ver weg zijn. Uit onderzoek van Specsavers blijkt dat één op de vier Nederlanders bijna nooit een oogmeting ondergaat.

Balkanensemble start bij Globe in september

Balkanensemble start bij Globe in september
HILVERSUM - Onder leiding van de bekende Roemeense bassist, dirigent, arrangeur en multi-instrumentalist Mihai Scarlat wordt een Balkanensemble gestart bij Globe in het MCO. Dit ensemble komt iedere woensdag om 19.30 uur bij elkaar om samen te musiceren en te genieten van de variatie aan kleuren en stijlen in de Balkanmuziek. Het nieuwe ensemble start in september, maar de inschrijven is al mogelijk via www.globeckc.nl

Hurricanes tonen karakter

Hurricanes tonen karakter
HILVERSUM - Daar waar het de afgelopen seizoenen nog wel eens mis ging, lieten de dames zich dit keer bij een achterstand niet uit het veld slaan. Drie punten mee naar huis uit Haarlem is absoluut een verdienste en tekent het karakter van de ploeg dit jaar.

Het mei programma ontmoetingscentrum King Arthur Groep Hilversum

HILVERSUM - King Arthur Groep is een ontmoetingsgroep voor mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie, die op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open is tussen 10:00-16:00 uur. Locatie: Koninginneweg 83 te Hilversum.

Niemand is veilig voor schulden

Niemand is veilig voor schulden
HILVERSUM - Volgens het AD is niemand veilig voor schulden. Den bijvoorbeeld aan hypotheekschuld, het beseffen dat je geen baan meer hebt of aan een faillissement. Klik op de onderstaande link:

Door meer verwarde personen maakt het reizen per trein lastig!

Door meer verwarde personen maakt het reizen per trein lastig!
HILVERSUM - De laatste tijd heeft de Gooilijn meer te maken met voornamelijk verwarde personen. Op 6 februari kwam er bij Gooibergstraat in Bussum een persoon onder een trein. Ik denk ook dat er suïcide op het spel is. Wij moesten helemaal uit Hilversum naar Schiphol de trein pakken, maar door het ongeval moesten wij toen uitwijken via Utrecht Centraal. Een collega van mij heeft op station Bussum Zuid een autistische jongen geïnterviewd.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio