De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Botontkalking? Voorkomen is beter dan breken!

Botontkalking? Voorkomen is beter dan breken!
HILVERSUM - Op 11 april kunt u in Hilversum uw botdichtheid laten meten met een hielbotscan.

Voor werkgevers: ‘De Baan Op’

Voor werkgevers: ‘De Baan Op’
GOOISE MEREN - Ontmoet u uw nieuwe werknemer dit voorjaar op de golfbaan? Het evenement ‘De Baan Op’ op 18 mei aanstaande is de manier om op een ontspannen en vrijblijvende manier kennis te maken met uw nieuwe werknemer: jongeren uit Gooise Meren die graag aan het werk willen.

Weer gelezen in een onderzoek: Vrijwilligers worden gelukkig van hun vrijwilligerswerk

Weer gelezen in een onderzoek: Vrijwilligers worden gelukkig van hun vrijwilligerswerk
BUSSUM - Pak die kans!Natuurmonumenten zoekt voor elke vierde zaterdag van de maand iemand die graag buiten is en graag de handen uit de mouwen steekt. De werktijden zijn acht uur per maand.Vivium Zorggroep, Naarderheem zoekt op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een creatieve en communicatief vaardige vrijwilliger die beschikt over empathisch vermogen voor bezinningsgroepje.Vivium Zorggroep, Antonius Hof zoeken een bakvrijwilliger die het leuk vindt om elke week op donderdagochtend, twee uurtjes, samen met onze bewoners iets lekkers te bakken.Stichting Maatjesproject Gooi- en Vechtstre...

8 mei - bruisende Open Dag met muziek, theater en musical

8 mei - bruisende Open Dag met muziek, theater en musical
BUSSUM - Zaterdag 8 april organiseert De Gooische Muziekschool een bruisende muziek-, theater- en musicaldag waar iedereen kan genieten van muziekpresentaties, deel kan nemen aan diverse workshops en een korte theatervoorstelling kan zien. De open dag start om 13.00 uur.

weerbaarheidstraining voor kinderen

weerbaarheidstraining voor kinderen
BUSSUM - Goed voorbereid naar de brugklas

Samenwerking gemeente Gooise Meren en Groenambitie zorgt voor banen

Samenwerking gemeente Gooise Meren en Groenambitie zorgt voor banen
BUSSUM - Op 17 maart tekenden de gemeente Gooise Meren en Groenambitie een overeenkomst die ervoor gaat zorgen dat een flink aantal mensen aan het werk gaat in het groen. MVO Gooise Meren levert daarvoor diverse kandidaten die een half jaar gaan werken voor Groenambitie. Deze sociale firma begeleidt mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan bij het opdoen van werkervaring. De gemeentelijke afdeling Beheer, Openbare Ruimte en Gebouwen (BORG) wil meer mensen uit het doelgroepregister aantrekken, zo staat te lezen in de ‘Toekomstvisie’ van de afdeling. Op deze manier levert deze pilo...

Jouw hulp aan mijn deelname aan [Expeditie Robinson 2017]

Jouw hulp aan mijn deelname aan [Expeditie Robinson 2017]
BUSSUM - NAARDEN - Geef me alsjeblieft 2 minuten van je tijd om mij, voor aanstaande maandag 17:00 uur, je [Expeditie Robinson 2017]-stem toe te kennen via deze link: http://expeditierobinson.rtl.nl/profile/1441/

Kunstenaars openen hun atelier tijdens Voorjaarssalon

Kunstenaars openen hun atelier tijdens Voorjaarssalon
BUSSUM - Wist u het al? Bussum heeft een Verborgen Kunstenaarsparadijs. In het verscholen straatje Vliegdenweg in het Spiegel vindt u kunstenaars en hun ateliers. Dit kunstenaarsparadijs organiseert een Voorjaarssalon op 8 en 9 april van 14.00-19.00 uur.

Meedoen met vrijwilligerswerk geeft een super goed gevoel!

BUSSUM - Amaris, Woonzorgcentrum De Veste zoekt een ondersteuner om te assisteren bij het ‘koersballen’ 2 uur per week op woensdagmiddag en helpt er een gezellige middag voor de deelnemers ervan te maken. (11364)De Vesting in het Naarderheem onder begeleiding van Antonius Hof zoekt een kookvrijwilliger die het leuk vindt om elke week op donderdagochtend, twee uurtjes, samen met onze bewoners iets lekkers te bakken. (11448)Het Nederlands Vestingmuseum zoekt een weekendcoördinator voor 1 á 2 dagdelen per maand in de weekeinden. U bent verantwoordelijk voor een plezierig verblijf van onze muse...

Voor niets gestemd ...

Voor niets gestemd ...
BUSSUM - Aan alle 2636 PVV stemmers in Gooise Meren waarvoor het lijkt dat de heer Wilders uw stem niet serieus neemt. Volgend jaar kunt u voor de gemeenteraadsverkiezingen op een partij stemmen die meerwaarde aan uw stem geeft.

Open Ateliers op de Vliegdenweg

Open Ateliers op de Vliegdenweg
BUSSUM - Art Weekend bij Verborgen KunstenaarsparadijsWist u het al? Bussum heeft een Verborgen Kunstenaarsparadijs. In het verscholen straatje Vliegdenweg in het Spiegel vindt u kunstenaars en hun ateliers.

10e Kinderconcert Toonkunst Bussum op zaterdag 25 maart 2017

10e Kinderconcert Toonkunst Bussum op zaterdag 25 maart 2017
BUSSUM - Op zaterdagmiddag 25 maart a.s. voert het orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. dirigent Yiorgo Moutsiaras de Suite uit het Ballet ‘De Notenkraker’ op. 71a van Tschaikowsky als Kinderconcert uit. Dit is het 10e achtereenvolgende Kinderconcert sinds 2008 toen een begin gemaakt werd met ‘De Moldau’ van Smetana. Behalve de muziek is er een vertelling van het verhaal en ballet door leerlingen van de klassieke ballet afdeling van Dansstudio van Harten (Weesp/Bussum). Er zijn twee voorstellingen: om 14.00 en 16.00 uur. De locatie is de Wilhelminakerk.

Noord Hollands Toneel speelt Hugo Claus ‘Bruid in de morgen’

Noord Hollands Toneel speelt Hugo Claus ‘Bruid in de morgen’
BUSSUM - Het NH Toneel speelt de komende maand ‘Een bruid in de morgen’ van Hugo Claus, een meesterwerk van de schrijver waarin zijn taalvirtuositeit volledig tot uiting komt. In 1953 rekende de literaire leeuw van Vlaanderen al genadeloos af met de illusie van de familie als veilig nest. De toneelklassieker laat overtuigend zien dat mensen elkaar tegelijk kunnen liefhebben en haten. Deze voorstelling, onder regie van Tessa lamberts, is te zien in het Pop-up Theater in Zuyd aan de Bussumse Akkerlaan en in het Rosa Spier Theater in Laren.

Wat is vrijheid?

Wat is vrijheid?
BUSSUM - Wanneer en waarin ervaar je vrijheid? Veel Nederlanders willen graag vrij zijn. Vrij zijn in denken, doen en laten.Volgende week, 15 maart, heeft iedere stemgerechtigde de vrijheid om een stem uit te brengen op een politieke partij. Iedere politieke partij staat voor een aantal vrijheden.Voor welke vrijheid stem jij eigenlijk?

Nieuw vrijwiligers project Versa Welzijn

BUSSUM - Project P - preventief erop af.Vrijwilligers bieden in Gooise Meren preventief hulp aan mensen die dreigen in financiële problemen te komen.Heeft u, door omstandigheden, een achterstand opgelopen in het betalen van de huur, ziektekosten verzekering of energiekosten? Dan is project P er voor U.

Oefencampagne HCAW weer van start gegaan

Oefencampagne HCAW weer van start gegaan
BUSSUM - Zaterdag 4 maart heeft het eerste honkbalteam van HCAW de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. In de eigen Rob Hoffmann Vallei werd Overgangsklasser RCH-Pinguïns, in negen volledige innings, met 2-1 verslagen.

Bewonersgroep Comeniuslaan wil overweg zonder alarmbellen en alleen voor langzaam verkeer

Bewonersgroep Comeniuslaan wil overweg zonder alarmbellen en alleen voor langzaam verkeer
BUSSUM - Dat is de indruk die blijft hangen bij Roel Kamphuis, namens ChristenUnie Gooise Meren, aanwezig bij de presentatie door de bewonersgroep die zich inzet voor een overweg voor langzaam verkeer. Bij een overweg voor alleen langzaam verkeer worden namelijk spoorbomen gebruikt die de overgang volledig afsluiten. Net als nu is er dan een knipperlicht aanwezig en geen alarmbellen.Het risico van meer auto’s door de straat wordt geborgd door de overweg aan de Comeniuslaan hiervoor af te sluiten.

De nieuwste vrijwilligersvacatures!

BUSSUM - Amaris, Woonzorgcentrum De Veste zoekt voor 2 uur per een fietser voor de duo-fiets in samen met een bewoner een mooie tocht te maken en te genieten van de natuur en alle mooie dingen om u heen.. Woonzorgcentrum De Veste zoekt vrijwilligers voor het ‘aai-project’ met dierenasiel Crailo. U helpt dementerenden met het contact tussen mens en dier gedurende twee uur per maand.Versa Vrijwillige Thuishulp – Mantelzorgondersteuning Bussum/Naarden zoekt een vrijwilligster voor een vrouw met een lichtverstandelijke beperking, om zondags leuke dingen met haar te ondernemen.Stichting Kindertu...

Schubertiade in de Tindalvilla 18 maart

Schubertiade in de Tindalvilla 18 maart
BUSSUM - Zaterdag 18 maart 20:30 uur wordt in de Tindalvilla aan de Nieuwe ’s Gravelandseweg 21 Schubert's liederencyclus 'Die schone Müllerin' uitgevoerd door de bariton André Morsch en pianist Daan Boertien.Kaarten € 25,- consumpties inbegrepen, zijn rechtstreeks te reserveren via www.tindal.nl

Twee mensen aan het werk bij gemeente Gooise Meren na Prettig Gesprek

Twee mensen aan het werk bij gemeente Gooise Meren na Prettig Gesprek
BUSSUM - Op het stadskantoor in Naarden vond op 20 februari 2017 een Prettig Gesprek plaats. Zeven kandidaten op zoek naar werk bij de gemeente Gooise Meren konden zich hier profileren en hun ervaring en talenten laten zien. Namens de gemeente was Agnes van Dooijeweerd aanwezig: “Het was een verrassing te zien hoe goed zo’n prettig gesprek werkt”. Dat verliep zo positief dat twee kandidaten een contract krijgen aangeboden. De gemeente Gooise Meren geeft zo ook zelf het goede voorbeeld in maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio