De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Engelse muziek

Engelse muziek
HUIZEN - Op vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur gaat Kamerkoor Vocaliber een prachtig concert met Engelse muziek zingen in de Nieuwe Kerk in Huizen, Brede Englaan 28.

Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat

Klimop groeit vast aan de bovenleidingsprotaal Herenstraat
BUSSUM - In de buurt van de Herenstraat (spoorwegovergang) in Bussum zag ik vanuit het treinraampje dat er klimop aan de bovenleidingsprotaal aan vast groeide. Dit kan voor op het spoor problemen gaan geven. Van wie die klimop is, is mij niet bekend. Ik was op weg naar Papageno in Laren. Klimop is een gemene plant. Zeker voor de treinen kan dat niet als veilig worden gezien omdat er ook stroom op staat. Als de klimop de bovenleiding aan raakt kan dit vervelende gevolgen geven. Mensen die iets hebben gezien: maak indien mogelijk er een foto van en stuur dat via Twitter naar @Prorail. Je kan ...

Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!

Spoorwegovergang Generaal de la Reijlaan kan veilig!
BUSSUM - In het ‘Verbeterplan verkeersveiligheid spoorwegovergangen Gooise Meren’, dat de ChristenUnie Gooise Meren in oktober 2015 gepubliceerd heeft, was het al aangegeven. Maatregelen op de wegen rond de kruising kunnen de spoorwegovergang veiliger maken.

"Wat wordt de eerste fietsstraat in Gooise Meren?"

"Wat wordt de eerste fietsstraat in Gooise Meren?"
BUSSUM - Dat vraagt Roel Kamphuis (ChristenUnie Gooise Meren) zich af na de inspraakavond, van 20 juni, waar de gemeente schetsen voor de toekomstige aansluiting van de Comeniuslaan/Zwarteweg op de in 2019 te saneren overweg voorlegde.

HCAW plaatst zich voor Play-Offs!

HCAW plaatst zich voor Play-Offs!
BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben zich afgelopen donderdagavond verzekerd van deelname aan de Play-Offs! Voor het eerst in twaalf jaar (!) tijd hebben de Bussumers zich geplaatst bij de bovenste vier van de Nederlandse honkbalcompetitie. Zelf verloren de Bussumers donderdagavond weliswaar van Curaçao Neptunus (4-2), maar omdat DSS niet wist te winnen van Hoofddorp Pioniers (0-12) kan een plaats in de halve finaleronde in de strijd om het landskampioenschap de Bussumers niet meer ontgaan. DSS, nummer vijf op de ranglijst, kan HCAW immers niet meer voorbij.

WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR KINDEREN

BUSSUM - Meer weerbaarheid en sociale vaardigheid door de KRAGT training

HCAW boekt volle winst!

HCAW boekt volle winst!
BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben dit weekeinde het maximale gehaald uit de drie ontmoetingen met DSS. De Haarlemse ploeg werd driemaal verslagen. In de eigen Rob Hoffmann Vallei openden de Bussumers het drieluik donderdag met een 6-2 zege. Even leek het er zaterdag, in Haarlem, op dat HCAW in de laatste twee innings een 2-7 voorsprong alsnog uit handen zou geven. Een fraai dubbelspel zorgde er, in de negende inning, echter voor dat de punten toch mee naar Bussum gingen: 6-7. Ondanks dat HCAW pas in de zevende inning afstand nam van DSS boekten de Bussumers zondag een vrij eenvoudige ...

Verschillende, interessante activiteiten voor vrijwilligers

BUSSUM - De Zonnebloem, regio het Gooi zoekt voor 4-6 uur per maand bestuursleden die het leuk vinden om activiteiten mogelijk te maken, vrijwilligers te werven en sponsoren te zoeken.Versa Vrijwillige Thuishulp Muiden-Muiderberg zoekt een vrijwilliger voor 2 uur per week, die het leuk vindt om mensen naar de fysio of naar het ziekenhuis te brengen. De hulp wordt erg gewaardeerd.Amaris, woonzorgcentrum De Veste zoekt voor 4 uur per week een vrijwilliger iets wil betekenen voor dementerende ouderen: gezelligheid bieden, samen muziek luisteren of voorlezen.Vivium Zorggroep, De Antoniushof en ...

KNVB certificeert jeugdopleiding BFC

KNVB certificeert jeugdopleiding BFC
BUSSUM - Een bijzonder moment in de historie van BFC. De KNVB heeft de jeugdopleiding van de club gecertificeerd als regionale jeugopleiding.

Winnaars van de Comello-Art schilderwedstrijd bekend

Winnaars van de Comello-Art schilderwedstrijd bekend
BUSSUM - Afgelopen zondag 11 juni vond de prijsuitreiking plaats van Comello-Art schilderwedstrijd met als thema "Vliegen, vlucht, gevlogen". De Jury was unaniem in hun keuze voor de eerste plaats: "Houvast" van Toke te Riele.

21 juni internationale Yogadag, gratis yoga in Bussum

21 juni internationale Yogadag, gratis yoga in Bussum
BUSSUM - Gratis yoga op de langste dag van het jaar! Door het hele land worden speciale yoga events georganiseerd.

HCAW doet opnieuw goede zaken

HCAW doet opnieuw goede zaken
BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben dit weekeinde opnieuw goede zaken gedaan. Aan de drie ontmoetingen met streekgenoot Pickles UVV werden vijf punten overgehouden.

Landelijke BeeBalldag bij HCAW groot succes

Landelijke BeeBalldag bij HCAW groot succes
BUSSUM - Afgelopen zondag vond op de velden van HCAW de Landelijke BeeBalldag plaats. Met dertig teams was het evenement een groot succes. De ruim driehonderd jeugdige BeeBallers met hun ouders en broertjes en zusjes hebben zich vermaakt met wedstrijden en leuke activiteiten.

Een extra IC-Stop op de stations WP en NDB moet 's-avonds ook kunnen.

Een extra IC-Stop op de stations WP en NDB moet 's-avonds ook kunnen.
BUSSUM - Vroeger stopte er helemaal geen Intercity's in Hilversum. Het hele dorp was al in rep en roer. De NS had toen besloten om er Sneltreinen te laten stoppen vanuit Amsterdam CS, Weesp, Naarden-Bussum, Hilversum, Baarn en Amersfoort.

30 jaar Tindalstichting: Zomerconcert zondag 25 juni 15:00 Tindalvilla Bussum

  30 jaar Tindalstichting: Zomerconcert zondag 25 juni 15:00 Tindalvilla Bussum
BUSSUM - Zondagmiddag 25 juni 15:00 zullen het Storioni Trio, de altviolist Timor Yabukov, de sopraan Reina Boelens en bassist Hans Roelofsen ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Tindalstichting een feestelijk klassiek-romantisch programma presenteren. Op het programma: Joseph Haydn pianotrio nr. 25 in G groot, Ludwig van Beethoven opus 70 ‘Geistertrio’ en na de pauze Franz Schubert’s lied Die Forelle en zijn immens populaire ‘Forellenkwintet’. Bij mooi weer zal het concert in de achtertuin van de villa plaats vinden waarbij vrijwel onbeperkt plaats is tot max 500 personen. Bi...

Musical FAME uitgevoerd door De Gooische Muziekschool

Musical FAME uitgevoerd door De Gooische Muziekschool
BUSSUM - In de musical FAME draait alles om acteren, muziek en dans. Wel 4000 kandidaten hebben auditie gedaan voor de Hogeschool voor Kunsten; “New York’s High School for the Performing Arts”. Een bijzonder optreden die je zeker niet mag missen!

Definitief programma evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren’ bekend

Definitief programma evenementenweek ‘Doe mee in Gooise Meren’ bekend
BUSSUM - Van 19 tot en met 22 juni staat Gooise Meren in het teken van werk met het evenement ‘Doe mee in Gooise Meren: maak werk van je talent’. Het definitieve programma is inmiddels bekend en bevat uiteenlopende workshops zoals een CV-check en een beroepskeuzetest. Daarmee krijgen werkzoekenden handvatten om zich optimaal te presenteren aan werkgevers. De evenementenweek wordt afgesloten met een grote Talentenmarkt in Naarden waar werkgevers en potentiële werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Ook zijn er informatiestands en mini-workshops. Deelname aan alle activiteiten van ‘Doe mee in Goo...

We zoeken nog 440 vrijwilligers! Een greep uit ons aanbod;

BUSSUM - Zorginstelling Patria, Nusantara zoekt een gastheer of -vrouw die één dag in de week van 09.00 tot 14.00 uur kan helpen. Zij hebben affiniteit met onze bewoners en Indische gasten.Vivium Zorggroep, Naarderheem zoekt voor 2 uur per week een creatieve en communicatief vaardige vrijwilliger, die op de maandagochtend onze bijeenkomsten kan begeleiden.Versa welzijn – Kinderwerk Uit-Wijk zoekt een sportbegeleider voor de kidsclub, die kinderen vriendelijk en veilig helpt bij een sport en spelmiddag in de gymzaal in teamverband voor 2,5 uur per week.Stichting Maatjesproject Gooi en Vechts...

Zaterdag 10 juni competitie wedstrijd bij Tempo Atletiek Vereniging

Zaterdag 10 juni competitie wedstrijd bij Tempo Atletiek Vereniging
BUSSUM - Zaterdag 10 juni organiseert Tempo Atletiekvereniging voor de eerste keer een competitiewedstrijd voor de CD-junioren op haar prachtige baan aan de Voormeulenweg in Bussum. CD-junioren zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tm 15 jaar. Er worden ongeveer 400 deelnemers verwacht.

Weg met de Wesp uit de tuin!

Weg met de Wesp uit de tuin!
BUSSUM - Er zijn maar liefst 6 tips om de wespen uit de tuin te verjagen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio