De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

FadaTheatre: Talent op de vlucht

FadaTheatre: Talent op de vlucht
LAREN - Op zaterdag 1 oktober komt Fada Theatre een middag- en avondvoorstelling geven in College De Brink aan de Eemnesserweg 19 in Laren.Fada Theatre is een professioneel gezelschap dat bestaat uit vluchtelingen die elkaar eind 2015 hebben ontmoet in de noodopvang van Alphen aan den Rijn.De spelers, zeven amateuracteurs en twee professionals (Ahmad al Herafi en Ramez Basheer) uit Syrië, woonden samen met meer dan 1100 anderen in een voormalige gevangenis. Tussen de celdeuren ontwikkelden Ahmad en Ramez hun indrukwekkende voorstelling. Naar een script hoefden de twee theatermakers niet lan...

Zalm ‘Joost’ en IJsselmeervogels gespreksstof bij BC Zuyderzee

Zalm ‘Joost’ en IJsselmeervogels gespreksstof bij BC Zuyderzee
HUIZEN - Terwijl de selectie van sv Huizen al vanaf half augustus in het veld staat om dure competitiepunten binnen te halen, opent Businessclub Zuyderzee op dinsdag 13 september het nieuwe netwerkseizoen in het businesshome op de Wolfskamer. Er is ook wat te vieren: Joost Westland van Food To Impress tekent een sponsorcontract.

Theatrale Rommelmarkt

Theatrale Rommelmarkt
HILVERSUM - zaterdag 24 september vanaf 11.00 uur op de Eemnesserweg 7 A te Hilversum

Ik wil elke dag wel sportdag!

Ik wil elke dag wel sportdag!
BUSSUM - De leerlingen van basisschool De Zonnewijzer hebben op vrijdag 23 september 2016 genoten van hun jaarlijkse sportdag op de sportvelden van SDO Bussum.

Roemeens Duo Stoica zaterdag 8 oktober in de Tindalvilla te Bussum

Roemeens Duo Stoica zaterdag 8 oktober in de Tindalvilla te Bussum
BUSSUM - Duo Stoica : Klassiek, Romantiek en ZigeunermuziekZaterdag 8 oktober 20:30 uur treedt het Duo Stoica (viool & piano) op in de Tindalvilla Nieuwe 's Gravelandseweg 21 te Bussum. Op het programma staan: Ludwig van Beethoven: Sonate nr. 5 in F groot 'Frühlingssonate', Franz Wachsmann: Fantasie over de opera Carmen (Bizet), Maurice Ravel: ‘Tzigane’, Ernest Chausson: ‘Poème’ opus 25, Georges Enescu: ‘Ballade’ en Nicolo Paganini: Variaties op Rossini's Aria I Palpiti uit Tancredi. Kaarten via www.tindal.nl

Geld voor Muiden Noord West

BUSSUM - Woensdag 28 september bespreekt de gemeenteraad van Gooise Meren het plan om geld beschikbaar te stellen voor de rioolvervanging en de herinrichting in de wijk Muiden Noord West. De aanleiding voor dit plan is de vervanging van het gemengde rioolstelsel door een gescheiden rioolstelsel. Omdat de straten hiervoor open gebroken moeten worden, is het logisch om tegelijkertijd de wijk ook een opknapbeurt te geven. De wijk moet, volgens het voorstel van het college, ‘duurzaam veilig’ worden ingericht en een aantal knelpunten moeten worden opgelost.

Theeconcert in de Majellakapel

Theeconcert in de Majellakapel
BUSSUM - Bijzonder Theeconcert in de Majellakapel te Bussum

16 oktober 2016: Meet & Greet met kunstenaars van de tentoonstelling 'Wereld Beeld' in het Comenius Museum

16 oktober 2016: Meet & Greet met kunstenaars van de tentoonstelling 'Wereld Beeld' in het Comenius Museum
NAARDEN - Meet & Greet in WERELD BEELD, 16 oktober 2016Voor de tentoonstelling Wereldbeeld / Worldview hebben 26 kunstenaars, uit allerlei disciplines, werk gemaakt. Zij kregen het boek Orbis Sensualium Pictus (1658) van de Tsjech Jan Amos Comenius (1592 - 1670) ter inspiratie voorgelegd. De eerste druk verscheen in 1658. Het was bedoeld als leerboekje voor jonge kinderen om de wereld uit te leggen. Comenius was er van overtuigd dat opvoeding en scholing onmisbaar zijn voor een betere wereld.

Bekendmaking Miss SCENECS 2017: Tessa le Conge

Bekendmaking Miss SCENECS 2017: Tessa le Conge
HILVERSUM - Miss Beauty of Gelderland 2016 vertegenwoordigt internationaal filmfestival.

Nieuwsbrief Wereldwinkel Hilversum van start.

HILVERSUM - Vanaf oktober start Wereldwinkel Hilversum met een eigen nieuwsbrief.

Demonstratie Aerobic Table Tennis op Marktplein

Demonstratie Aerobic Table Tennis op Marktplein
HILVERSUM - Zondag 25 september vindt in het centrum het evenement Hilversum Actief plaats (voorheen de vrijetijdsmarkt). Tafeltennisvereniging Hilversum introduceert tijdens dit evenement Aerobic Table Tennis in 't Gooi.

Comenius Museum en de Maand van de Geschiedenis - 1 t/m 31 oktober a.s.

Comenius Museum en de Maand van de Geschiedenis - 1 t/m 31 oktober a.s.
NAARDEN - Dit jaar is het thema van de Maand van de Geschiedenis: Grenzen.Grenzen of niet, voor Comenius (1592-1670) zijn alle mensen wereldburgers.

Landelijke EFT dag 2016 (kennismaken met Emotional Freedom Techniques)

Landelijke EFT dag 2016  (kennismaken met Emotional Freedom Techniques)
BUSSUM - Op 5 november a.s. openen overal in het land EFT professionals hun praktijkdeuren om jou voor een geringe bijdrage kennis te laten maken met deze bijzonder krachtige, snelle en effectieve techniek, waarmee emotionele problemen kunnen worden opgelost. Ook bij pesten…Dit jaar staat de Landelijke EFT dag in het thema van het fenomeen PESTEN. De opbrengsten gaan naar het goede doel.In Bussum geeft Victor Hameleers van Psycho-reset 2 workshops...

Vertraagt de gemeenteraad Gooise Meren vaststelling Kaderplan Verkeer Centrum?

Vertraagt de gemeenteraad Gooise Meren vaststelling Kaderplan Verkeer Centrum?
BUSSUM - Die vraag stelde ik me afgelopen woensdagavond 14 september nadat de wethouder zich genoodzaakt zag om een verzoek voor een tussenstap in te dienen bij de opening van het extra ingelaste Thema- uur over het concept Kaderplan Verkeer Centrum.Waar ik inhoudelijke vragen en een dieper ingaan op het plan verwacht had, bleek dat veel raadsleden zich nog geen duidelijk beeld hadden gevormd van de achtergrond en uitgangspunten van het concept Kaderplan Verkeer Centrum.Tenminste dat waren de opmerkingen van de meeste raadsleden als reactie op het verzoek tot inzetten van een tussenstap.

Hilversum Hurricanes behaalt eenvoudige winst op Hickory

HILVERSUM - Voor een van de laatste wedstrijden van het seizoen moest Hilversum helemaal naar Winterswijk waar ze op bezoek moest bij Hickory. Op papier een eenvoudige wedstrijd en die voorspelling kwam uit. Ondanks het feit dat de Hilversumse slagploeg niet in topvorm was, wisten ze toch nog 10 punten te scoren uit slechts negen honkslagen.

CDA Gooise Meren meets 'Onderhandelwijzer'

BUSSUM - ‘Onderhandelwijzer’ is een lokaal ‘start-up’ bedrijf, gespecialiseerd in onderhandelingstrainingen. Het CDA Gooise Meren is als lokale politieke partij, voortdurend in onderhandeling. Dat lijkt dan ook een natuurlijke combinatie. Reden waarom Onderhandelwijzer een workshop ‘Harvard Onderhandelen’ voor het CDA verzorgde.

Nieuwe Vacatures op de website te vinden

Nieuwe Vacatures op de website te vinden
LAREN - Er zijn weer diverse nieuwe vacatures toegevoegd op de site.Kijk op de site van www.versavrijwilligerscentrale.nl en heeft u nog vragen kom dan gerust langs op de centrale.Versa Vrijwilligerscentrale Laren BlaricumOpeningstijden:dinsdag van 10.00 – 12.00 uurRaadhuis, Eemnesserweg 19dinsdag van 14.00 – 15.00 uurBlaercom, Schoolstraat 3donderdag van 13.30 – 15.30 uurWijkcentrum De MalbakTel. 035- 7504149 (dinsdag, woensdag en donderdag)E-mail: vclarenblaricum@versawelzijn.nl

2 oktober a.s.: Rondleiding in het Comenius Museum

2 oktober a.s.: Rondleiding in het Comenius Museum
NAARDEN - Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum voor bezoekers een gratis rondleiding in het mausoleum.

Open dag Scouting Raboes

Open dag Scouting Raboes
LAREN - 1 oktober a.s. organiseert Scouting Raboes een spectaculaire open dag!!

Fadozangeres Daisy Correia in Het Vitus

Fadozangeres Daisy Correia in Het Vitus
BLARICUM - De jonge, in Nederland geboren, fadozangeres Daisy Correia brengt met Uma casa Portuguesa een prachtige hommage aan de grote fadozangeres Ama´lia Rodrigues. Daisy Correia zingt op 4 oktober a.s. in Het Vitus gebouw niet alleen de beroemdste fado’s van Amália, maar vertelt ook over het leven, het werk en de triomfen van deze fadokoningin. Nog steeds heeft ze miljoenen fans over de hele wereld. Daisy wordt deze avond begeleid door haar pianist Frank Keijzer.Aanvang: 20:00 uur Kaartje: € 16,00Aan de kassa of te bestellen via 0640263472 info@daisycorreia.com
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio