kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Burgemeester is vuurwerk tijdens jaarwisseling zat

Burgemeester is vuurwerk tijdens jaarwisseling zat
HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes wil komende jaarwisseling geen vuurwerk meer zien in het centrum van Hilversum. Ook is hij voorstander van het verkorten van de verkoopperiode en tijd dat vuurwerk mag worden afgestoken.

Relatief weinig deelnemers aan Burgernet in Hilversum

Relatief weinig deelnemers aan Burgernet in Hilversum
In Naarden doet tien procent van de inwoners mee aan Burgernet. Dat komt overeen met het landelijke gemiddelde. In Laren is het zelfs 10,1 procent. In de andere Gooise gemeenten is de animo om met de politie mee te zoeken naar verdachten en vermisten iets minder groot.

Nieuwe parkeerautomaten in centrum van Weesp

Nieuwe parkeerautomaten in centrum van Weesp
WEESP - De nieuwe parkeerautomaten voor het centrum van Weesp en winkelcentrum Hogeweij zijn vandaag geplaatst. Bij deze automaten kan worden betaald met creditcard, bankpassen (pin) én via mobiele telefoon. Chipknip en contante betaling zijn niet meer mogelijk.

'Geen antenne naast woonhuizen Hilversumse Meent'

'Geen antenne naast woonhuizen Hilversumse Meent'
HILVERSUM - Afgelopen donderdag 17 april 2014 is een streep gezet door de aanvraag voor een antenne naast woonhuizen in De Meent. Het college adviseerde na het verkiezings­debat in de Hilversumse Meent geen toestemming te verlenen voor een UMTS antenne en de Raad was het daar donderdag mee eens. De motivering daarvoor was echter onvolledig.
(Advertorial)

Spetterend watersportweekend op Marina Muiderzand

Spetterend watersportweekend op Marina Muiderzand
ALMERE - Op 17 en 18 mei aanstaande zal op Marina Muiderzand bij Almere DUIN een uitgebreid watersportweekend plaatsvinden voor jong en oud. Het hele gezin is welkom om dit weekend te komen genieten van diverse activiteiten en vertier op en aan het water.

Alle Bussumse partijen apart om de tafel met informateur Wallenburg

BUSSUM - René Wallenburg, voormalig raadslid van ChristenUnie Bussum, is dinsdag unaniem benoemd als informateur. Alle zeven partijen gaan met hem om de tafel zitten om te kijken tot welk raadsakkoord de Bussumse politiek kan komen en welke coalitie te vormen is. D66 Bussum doet wat dat laatste betreft niet mee, zo liet de fractie gisteren weten tijdens de eerste openbare coalitiebespreking.

Militairen nemen ouderen mee op stap

Militairen nemen ouderen mee op stap
HILVERSUM - Een groep militairen heeft een aantal ouderen van Gooizicht woensdag mee naar buiten genomen. Ze deden dit in het kader van de actie 'Operatie200'. Door heel Nederland gaf de Landmacht demonstraties of hielden ze lezingen op scholen.

Vogeltocht met Natuurmonumenten

Vogeltocht met Natuurmonumenten
'S-GRAVELAND - 'S-GRAVELAND - Nóg meer vogels zijn er te horen en te zien op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen, nu ook de meeste vogels uit hun overwinteringsgebied terug zijn gekomen. De boswachter vertelt erover tijdens deze wandeling voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Veel publiek op Vlaggetjesdag

Veel publiek op Vlaggetjesdag
MUIDEN - Een uur later dan gepland eindigde de elfde Muider Vlaggetjesdag. Vanwege de vele bezoekers op de open dag van de charterschepen van Zeilvloot Muiden hielden de schippers een uur langer 'open huis'. Daarnaast reikte de gemeente de jaarlijkse Muider Roemer uit aan de Roeisloepenrace Muiden-Pampus-Muiden.

'Belgische koers met patatten'

'Belgische koers met patatten'
WEESP - 'De tiende editie van de Wielerronde van Weesp was een geweldig evenement', vertelt organisator Jan de Wee. 'Ondanks de slechte economie, was er veel werk van gemaakt. Alle centen van de sponsoren maakten tien jaar Wielerronde Weesp mogelijk'.

Aspergeverkoop voor goed doel in Hilversum

Aspergeverkoop voor goed doel in Hilversum
HILVERSUM - 'We komen er weer aan', aldus de kartrekker Koos de Schipper van de Lions club uit Venray. Leden van die Lions club verkopen zaterdag 10 mei weer de bekende Noord-Limburgse asperges in het centrum van Hilversum.

Rolstoeltennis bij LTV Bijvanck

Rolstoeltennis bij LTV Bijvanck
BLARICUM - Tennisverenging LTV de Bijvanck uit Blaricum start 1 mei met rolstoeltennis voor gehandicapte sporters. De club is hiermee de eerste tennisvereniging in 't Gooi.

Larense carrousel draait voor Brinkhuis

Larense carrousel draait voor Brinkhuis
LAREN - De dorpsjeugd uit Laren kan op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 april weer genieten van de kindercarrousel. De Laarders Gerard en Marja Distelblom bouwen ter gelegenheid van de eerste Koningsdag hun kindercarrousel op bij het pleintje voor het Brinkhuis.

Geef-en-neem-tafel in Johanneshove

LAREN - De Geef-en-neem-tafel staat iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in het restaurant van Johanneshove aan de Eemnesserweg.Naast de succesvolle Geef-en-neem-tafel op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.

Column: ‘Waarom mijn focus gericht is op Hilversum'

Column: ‘Waarom mijn focus gericht is op Hilversum'
HILVERSUM - Ik kreeg onlangs de terechte vraag waarom ik me druk maak over de politiek in Hilversum. Per slot woon ik alweer jaren in Weesp. Dat Vechtstadje kan ook wel een impuls gebruiken want het gaat slecht met de middenstand en het toerisme. Maar Weesp heeft geen geld om in haar promotie te steken. Dan kun je prachtige plannen bedenken maar ze zullen nooit worden uitgevoerd.

School Huizen waarschuwt voor mogelijke pedofiel

School Huizen waarschuwt voor mogelijke pedofiel
HUIZEN - De directeur van de Rehobotschool in Huizen heeft ouders en verzorgers van zijn leerlingen gewaarschuwd voor een mogelijke pedofiel. De man zou mogelijk in de omgeving van de school, Studiostraat, rondhangen.

'Brede coalitie' in Hilversum met vier partijen

'Brede coalitie' in Hilversum met vier partijen
HILVERSUM - Een nieuw college van burgemeester en wethouders in Hilversum is deze week een stuk dichterbij gekomen. Na gesprekken tussen de drie beoogde collegepartijen (D66, VVD en SP) en de vier andere gesprekspartners (CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks) heeft formateur Joris Backer de christendemocraten aan het trio toegevoegd.

Provincies niet overtuigd van superprovincie [update]

Provincies niet overtuigd van superprovincie  [update]
REGIO - Noord-Holland, Utrecht en Flevoland willen niet worden samengevoegd op de manier zoals het kabinet dat wil. Ze missen visie. Dat gaven de drie commissarissen van de Koning dinsdagavond aan op een persconferentie.

Drie wietplantages aangetroffen in Hilversum

Drie wietplantages aangetroffen in Hilversum
HILVERSUM - Op drie adressen in Hilversum zijn tijdens de ‘hennepruimdag’ hennepkwekerijen aangetroffen. Eén persoon werd aangehouden.

Postbodes opgepakt in fraudeonderzoek

Postbodes opgepakt in fraudeonderzoek
REGIO - Zes postbodes zijn dinsdag gearresteerd in een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) en de FIOD naar fraude met belastinggeld. Zij hebben vermoedelijk brieven onderschept waarin de Belastingdienst bankrekeningnummers opvraagt van mensen die recht hebben op een teruggave van de fiscus.

Laatste Kunstcafé van seizoen

Laatste Kunstcafé van seizoen
HUIZEN - Het laatste Kunstcafé van het seizoen 2013-2014 in Theater De Boerderij biedt een bijzonder optreden van de vermaarde fluitiste Berdien Stenberg en pianiste Rië Tanaka.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Een site van Telegraaf Media Nederland