kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Restaurant Izzi: genieten van de Aziatische keuken met Europese smaak

1 / 1
zoom out

BUSSUM - Midden in hartje Bussum ligt restaurant Izzi. Het restaurant is gevestigd op de Brinklaan en kenmerkt zich door het opvallende ronde pand en de sfeervolle uitstraling dat al vanaf buiten duidelijk zichtbaar is. Eenmaal aangekomen valt het  luxe, zwarte en strakke interieur op. Het doel om de gasten een lounge feeling te geven is ruim geslaagd.

Fusion food
Het restaurant is split level ingericht, het onderste level bestaat uit een hippe lounge bar waar gasten kunnen naborrelen en wat heerlijke hapjes kunnen bestellen om een gezellig avond compleet te maken. In de bovenste twee levels bevinden zich het restaurantgedeelte waar je kan genieten van de Aziatische keuken met een Europese smaak. Op de kaart staan typische fusion food gerechten wat resulteert in couverts die prachtig opgediend worden. Onze verwachting is hoog en we mogen plaatsnemen in het upper level van het restaurant.

Asian amuse
Mijn tafelgenoot en ik worden aangenaam verrast door de amuse die ons voorgeschoteld wordt: Chinese rundvlees op een bedje van asperges met wat sesamzaad. De appetizer doet zijn naam eer aan want nu willen we graag de kaart bekijken. Naast sushi biedt de kaart ook diverse andere gerechten aan. Positief verbaasd nemen we de kaart door, diverse uitdagende gerechten wekken onze nieuwsgierigheid en we besluiten voor een driegangen menu te gaan.

Europese sushi
Als voorgerecht neem ik, als liefhebber van sushi, een sushi mix van tonijn, zalm, garnaal en zalmkuit. Mijn tafelgenoot is benieuwd naar de zalm, geserveerd met baby octopus en Cuka Wakame zeewier. De sushi smaakt goed, de ikura sushi (zalmkuit) is superieur! Het smelt op de tong en de smaak is overheerlijk in combinatie met wat wasabi en sojasaus. Ook mijn tafelgenoot is zeer content met zijn voorgerecht;  De Xiu Yang saus zorgt voor een smaakexplosie in de mond.

Japanse stijl, Franse wijnen
Bij het hoofdgerecht bestellen wij de huiswijn, een rode wijn voor mezelf en een witte wijn (beide een Vin de pays d’Oc, Michel la Roche) voor mijn tafelgenoot.  Zoals onze wijnkeuze doet vermoeden ga ik voor een vleesgerecht, de ossenhaas teppanyaki met knoflook chipjes afgeblust met Remy Martin cognac. Mijn partner is nieuwsgierig naar de gegrilde palingfilet, gegrild in Nihon Shokken saus met drie soorten kaviaar. Gegrilde palingfilet is een gerecht dat mijn partner in Japan had gegeten en was verheugd dat dit gerecht op de kaart stond. Zijn keuze voor de gegrilde palingfilet is hiermee goed beargumenteerd.

Gegrild palingfilet en ossenhaas teppanyaki
De ossenhaaspuntjes zijn zeer mals, een vleugje cognac zorgt voor nèt dat extra gevoel dat je beseft dat het restaurant zich wil onderscheiden van andere restaurants. De knapperige spinazie, worteltje en broccoli zijn overgoten met een heerlijk sausje zorgt voor een Aziatisch/Europese taste. De gegrilde palingfilet is een aanrader voor elke visliefhebber; smaakvol gegrild en overgoten met een saus van gember en soja zorgt voor een goede balans van het gerecht. Het witlofbedje met kaviaar en kuit is een welkom aanvulling op het gerecht. Als  bijgerecht fried rice en heerlijke rucola sla. De wijn past uitstekend bij het gerecht.

Tearamisu en Wazabi explosion
Onze nagerechten zijn zeer zeker het vermelden waard. Ik heb gekozen voor een jasmijn ‘tearamisu’, een oosterse tiramisu van jasmijnsiroop en mousse gebaseerd op groene thee.  Mijn tafelgenoot heeft zijn oog laten vallen op de Wazabi explosion, witte chocolademousse met wasabi chocolade. De tearimisu smaakt goed en is qua structuur lekker zacht en het kersensausje samen met schijfjes meloen zorgen voor een zoete smaak. De groene thee heeft een rustgevende uitwerking op de maag. Mijn partner proeft de Wazabi explosion en wil perse zijn bevinding delen met mij. Ik mag een hapje nemen en we concluderen beide dat de Wazabi explosion iets unieks is.  De chocolade mousse is heerlijk. De daarbij horende wasabi chocolade is de perfecte afsluiter van onze culinaire kennismaking met fusion food.

Fingerfood en loungen
Wij hebben een unieke avond gehad; fusion food bij restaurant Izzi is een succes. De mogelijkheid om finger food te bestellen past bij het loungen. Het restaurant is pas drie maanden geopend maar is al ontdekt door culinaire liefhebbers. Een aanrader voor diegene die nog twijfelt over fusion food: probeer restaurant Izzi en je zult je ‘fingers’ erbij aflikken.

Tekst en foto’s: Ramon Kallf

Restaurant Izzi
Brinklaan 85 - 1404 GA Bussum
Tel.035-6975211
www.restaurant-izzi.nl

Keuken: Fusion; Aziatische keuken met Europese smaak.
Prijzen: voorgerecht vanaf €6,75 / hoofdgerecht vanaf €18,50 / nagerechten vanaf €7,75.
Openingstijden: lunch: dinsdag -  zondag vanaf 14:30. Diner: dinsdag – zondag vanaf 17:00 (keuken open tot 3:00).
Reserveren: reserveren kan via de website of telefonisch.
Betalen: Cash/pin/visa.
Extra: Er is een hippe loungebar op de onderste verdieping aanwezig.


Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
1 Restaurant #38; Foodbar Quarz Menukaart  
Muiderberg
2 Bar Bistro 't Bruggetje Menukaart Reviews
Loosdrecht
3 Chef aan de Werf Menukaart  
Hilversum
4 Restaurant Het Drechthuis Menukaart Reviews
Loosdrecht
5 Dinnershow Pandora Menukaart  
Hilversum
6 Restaurant Las Tapas Menukaart  
Hilversum
7 Restaurant De Doelen Menukaart  
Muiden
8 Luno Kitchen Menukaart Reviews
Hilversum
9 Drink en Eetgelegenheid Tafelberg Menukaart  
Blaricum
10 Restaurant Lounge THE RED SUN Menukaart  
Blaricum
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio