kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Restaurant Izzi: genieten van de Aziatische keuken met Europese smaak

1 / 1
zoom out

BUSSUM - Midden in hartje Bussum ligt restaurant Izzi. Het restaurant is gevestigd op de Brinklaan en kenmerkt zich door het opvallende ronde pand en de sfeervolle uitstraling dat al vanaf buiten duidelijk zichtbaar is. Eenmaal aangekomen valt het  luxe, zwarte en strakke interieur op. Het doel om de gasten een lounge feeling te geven is ruim geslaagd.

Fusion food
Het restaurant is split level ingericht, het onderste level bestaat uit een hippe lounge bar waar gasten kunnen naborrelen en wat heerlijke hapjes kunnen bestellen om een gezellig avond compleet te maken. In de bovenste twee levels bevinden zich het restaurantgedeelte waar je kan genieten van de Aziatische keuken met een Europese smaak. Op de kaart staan typische fusion food gerechten wat resulteert in couverts die prachtig opgediend worden. Onze verwachting is hoog en we mogen plaatsnemen in het upper level van het restaurant.

Asian amuse
Mijn tafelgenoot en ik worden aangenaam verrast door de amuse die ons voorgeschoteld wordt: Chinese rundvlees op een bedje van asperges met wat sesamzaad. De appetizer doet zijn naam eer aan want nu willen we graag de kaart bekijken. Naast sushi biedt de kaart ook diverse andere gerechten aan. Positief verbaasd nemen we de kaart door, diverse uitdagende gerechten wekken onze nieuwsgierigheid en we besluiten voor een driegangen menu te gaan.

Europese sushi
Als voorgerecht neem ik, als liefhebber van sushi, een sushi mix van tonijn, zalm, garnaal en zalmkuit. Mijn tafelgenoot is benieuwd naar de zalm, geserveerd met baby octopus en Cuka Wakame zeewier. De sushi smaakt goed, de ikura sushi (zalmkuit) is superieur! Het smelt op de tong en de smaak is overheerlijk in combinatie met wat wasabi en sojasaus. Ook mijn tafelgenoot is zeer content met zijn voorgerecht;  De Xiu Yang saus zorgt voor een smaakexplosie in de mond.

Japanse stijl, Franse wijnen
Bij het hoofdgerecht bestellen wij de huiswijn, een rode wijn voor mezelf en een witte wijn (beide een Vin de pays d’Oc, Michel la Roche) voor mijn tafelgenoot.  Zoals onze wijnkeuze doet vermoeden ga ik voor een vleesgerecht, de ossenhaas teppanyaki met knoflook chipjes afgeblust met Remy Martin cognac. Mijn partner is nieuwsgierig naar de gegrilde palingfilet, gegrild in Nihon Shokken saus met drie soorten kaviaar. Gegrilde palingfilet is een gerecht dat mijn partner in Japan had gegeten en was verheugd dat dit gerecht op de kaart stond. Zijn keuze voor de gegrilde palingfilet is hiermee goed beargumenteerd.

Gegrild palingfilet en ossenhaas teppanyaki
De ossenhaaspuntjes zijn zeer mals, een vleugje cognac zorgt voor nèt dat extra gevoel dat je beseft dat het restaurant zich wil onderscheiden van andere restaurants. De knapperige spinazie, worteltje en broccoli zijn overgoten met een heerlijk sausje zorgt voor een Aziatisch/Europese taste. De gegrilde palingfilet is een aanrader voor elke visliefhebber; smaakvol gegrild en overgoten met een saus van gember en soja zorgt voor een goede balans van het gerecht. Het witlofbedje met kaviaar en kuit is een welkom aanvulling op het gerecht. Als  bijgerecht fried rice en heerlijke rucola sla. De wijn past uitstekend bij het gerecht.

Tearamisu en Wazabi explosion
Onze nagerechten zijn zeer zeker het vermelden waard. Ik heb gekozen voor een jasmijn ‘tearamisu’, een oosterse tiramisu van jasmijnsiroop en mousse gebaseerd op groene thee.  Mijn tafelgenoot heeft zijn oog laten vallen op de Wazabi explosion, witte chocolademousse met wasabi chocolade. De tearimisu smaakt goed en is qua structuur lekker zacht en het kersensausje samen met schijfjes meloen zorgen voor een zoete smaak. De groene thee heeft een rustgevende uitwerking op de maag. Mijn partner proeft de Wazabi explosion en wil perse zijn bevinding delen met mij. Ik mag een hapje nemen en we concluderen beide dat de Wazabi explosion iets unieks is.  De chocolade mousse is heerlijk. De daarbij horende wasabi chocolade is de perfecte afsluiter van onze culinaire kennismaking met fusion food.

Fingerfood en loungen
Wij hebben een unieke avond gehad; fusion food bij restaurant Izzi is een succes. De mogelijkheid om finger food te bestellen past bij het loungen. Het restaurant is pas drie maanden geopend maar is al ontdekt door culinaire liefhebbers. Een aanrader voor diegene die nog twijfelt over fusion food: probeer restaurant Izzi en je zult je ‘fingers’ erbij aflikken.

Tekst en foto’s: Ramon Kallf

Restaurant Izzi
Brinklaan 85 - 1404 GA Bussum
Tel.035-6975211
www.restaurant-izzi.nl

Keuken: Fusion; Aziatische keuken met Europese smaak.
Prijzen: voorgerecht vanaf €6,75 / hoofdgerecht vanaf €18,50 / nagerechten vanaf €7,75.
Openingstijden: lunch: dinsdag -  zondag vanaf 14:30. Diner: dinsdag – zondag vanaf 17:00 (keuken open tot 3:00).
Reserveren: reserveren kan via de website of telefonisch.
Betalen: Cash/pin/visa.
Extra: Er is een hippe loungebar op de onderste verdieping aanwezig.

1 REACTIE TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

  • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
  • klik hier om je te registreren
Meer artikelen
Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
1 21 ON AIR, De Dinnershow Reviews
  Hilversum
2 Restaurant Joop Menukaart Reviews
  Hilversum
3 Restaurant Het Drechthuis Menukaart Reviews
  Loosdrecht
4 Restaurant Leuk Menukaart Reviews
  Bussum
5 Drink en Eetgelegenheid Tafelberg Menukaart  
  Blaricum
6 Eetcafé De Eend Menukaart Reviews
  Loosdrecht
7 Restaurant De Goede Gooier  
  Blaricum
8 Restaurant L' Elefante-Bianco Menukaart Reviews
  Laren
9 Café #38; Restaurant De Jonge Haan Menukaart  
  Hilversum
10 Smaakmakers Restaurant, Bar #38; Terras Menukaart Reviews
  Loosdrecht
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio