De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Logeerhuis De Buren zoekt veertig vrijwilligers

Logeerhuis De Buren (Foto: Logeerhuis De Buren)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - In november 2015 opende Logeerhuis De Buren een nieuwe locatie in het Musacomplex op Katendrecht. Hier kunnen tien mensen terecht om te herstellen na opname in een ziekenhuis. Daarnaast biedt het logeerhuis plek aan vier mensen om hun mantelzorger te ontzien. Door het groeiende aantal gasten heeft logeerhuis momenteel behoefte aan zo’n veertig paar extra helpende handen.


In Logeerhuis De Buren kunnen mensen die niet beschikken over een groot sociaal netwerk en ook niet in aanmerking komen voor een opname in een zorginstelling, herstellen na een ziekenhuisopname. Vrijwilligers zorgen voor een rustig, gezellig en comfortabel herstel. Als het nodig is, komt de wijkverpleging voor verzorgende of medische handelingen. “Samen ontbijten, een kopje koffie drinken of een wandeling maken. Juist dit contact maakt een verblijf bij De Buren waardevol voor onze gasten,” vertelt Hanny de Kruijf van Samen 010, een van de initiatiefnemers van het logeerhuis.

Veertig vrijwilligers

Om het groeiende aantal gasten van een aangenaam verblijf te voorzien, is het logeerhuis op zoek naar zo’n veertig extra vrijwilligers. Het is niet makkelijk die te vinden. De Kruijf: “Wat vooral lastig is, is dat de mensen die bij ons komen niet beschikken over een sociaal netwerk waarin ze kunnen doorvertellen wat wij doen. Dat maakt het voor ons moeilijker om bij potentiële vrijwilligers onder de aandacht te komen. Terwijl sommige instellingen een wachtlijst hebben voor vrijwilligers, hebben wij een tekort. Dat is natuurlijk zonde.”

Een eer

Het logeerhuis zoekt vooral gastvrouwen- en heren voor overdag. Ook is er behoefte aan een aantal extra slaapvrijwilligers: mensen die ’s nachts in het logeerhuis aanwezig zijn. Vrijwilligers van De Buren kunnen rekenen op ondersteuning en begeleiding bij hun werk. De Kruijf: “Onze vrijwilligers krijgen regelmatig trainingen en cursussen, bijvoorbeeld over dementie, en daarnaast goede begeleiding door onze coördinatoren. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten.” Daarnaast benadrukt De Kruijf dat het vooral een eer is om vrijwilliger te mogen zijn in het logeerhuis. “Mensen die hier mogen verblijven zijn zo dankbaar. Ze genieten van hun verblijf en gaan aangesterkt weer naar huis. Het is ontzettend mooi, en eigenlijk een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Mensen die geïnteresseerd zijn in een vrijwilligerstaak bij Logeerhuis De Buren kunnen voor meer informatie een mail sturen naar info@logeerhuisdeburen.nl.Over Logeerhuis De Buren

In Logeerhuis De Buren kunnen mensen terecht om te herstellen na ziekte en/of opname in een ziekenhuis, wanneer zij niet kunnen terugvallen op een eigen netwerk van familie, buren, vrienden of kennissen, en ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen of functioneren. Daarnaast biedt De Buren sinds november de gelegenheid aan mantelzorgers om de zorg voor ouder of partner tijdelijk aan hen over te laten. Het logeerhuis bevindt zich aan het Astanaplein in Rotterdam-Zuid en heeft in principe plek voor veertien gasten.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 22 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio