De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hoe ziet jouw Schouwburgplein eruit in 2030?

Logo Schouwburgplein (Foto: Jessica | Creatieve Kwesties)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Is het Schouwburgplein groener in 2030? Wat voor evenementen vinden er plaats? Wat doen we met ons afval en wat gebeurt er met al dat regenwater? Hoe zien de gebouwen eruit en hoe is het om te wonen aan het Schouwburgplein? Kopen we gezamenlijk energie in? Is het nog schoner en veiliger? 7 Square Endeavour (7SE) en de Vereniging Verenigd Schouwburgplein (VVS) dagen jou uit om je ideeën hierover met ons te delen op maandagavond 27 juni aanstaande om 19.30 uur in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Onder begeleiding van social designer Floor Margarita Cornelisse gaan we met je in gesprek en zullen we je prikkelen om net een stapje verder te denken!


Na een korte inleiding gaan we met elkaar aan de slag. Bewoners, gebruikers en ondernemers van en aan het Schouwburgplein vragen we om in korte brainstormsessies ideeën met elkaar uit te wisselen. De sleutelwoorden tijdens deze sessies zijn duurzaam, innovatief, leefbaar en toekomstbestendig. Deze ideeën worden gebundeld en kort gepresenteerd, waarna Floor de gemeente en andere stakeholders om een reactie zal vragen. Het doel is dat deze ideeën na deze avond binnen het 7SE initiatief verder uitgewerkt worden, projectplannen gemaakt worden en we dit jaar nog de eerste resultaten kunnen boeken. Om 21.30 uur is het tijd om met elkaar na te praten.

Waarom deze avond?

Vereniging Verenigd Schouwburgplein zet zich al jaren in voor een ondernemend, cultureel en prettig Schouwburgplein. Het Schouwburgplein is het eerste plein dat binnen het initiatief 7 Square Endeavour wordt opgepakt: 7SE heeft als ambitie 7 culturele pleinen in de wereld toekomstbestendig te maken. Energieneutraal, klimaatbestendig en een leefbaar, levendig plein zijn hierbij het uitgangspunt. Er is al veel gebeurd: er zijn grootse plannen gesmeed voor de toekomst. Maar deze plannen kunnen uiteraard niet zonder de input van degenen om wie het gaat: de bewoners, ondernemers en gebruikers op en rondom het Schouwburgplein!
Samen nodigen de VVS en 7SE je dan ook uit voor deze brainstormavond. We beloven er een interactieve, gezellige, maar vooral inspirerende avond van de maken!

Programma

Maandag 27 juni
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
19.15 – inloop
19.30 – start programma
19.40 – korte inleiding
20.00 – start brainstormsessies
20.45 – terugkoppeling en forum
21.30 – tijd voor napraten

Aanmelden
We horen graag of je aanwezig zult zijn op maandag 27 juni. Graag ontvangen we je aanmelding voor donderdag 23 juni via 7SE@rotterdamseschouwburg.nl. Tot maandag 27 juni!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio