De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kleine bosbuffels nieuw in Blijdorp

penseelzwijntje samen met bosbuffel het kan in diergaarde Blijdorp (Foto: a.j. pronk)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Sinds kort zijn er in Diergaarde Blijdorp twee bosbuffels te zien. Ze delen hun verblijf met vier penseelzwijntjes. Het nieuwe onderkomen dat is gefinancierd door de Vrienden van Blijdorp vormt de eerste fase van 'Het Hart van Afrika'. Later keren de okapi's terug in het huidige vogelweidegebied dat een metamorfose ondergaat in het Kongolese Ituriwoud. Deze fase zal in april 2015 in gebruik worden genomen.

'Bosbuffels zijn kleiner van postuur dan kafferbuffels, die op de open vlakten leven', vertelt Blijdorp directeur Marc Damen: 'Het biotoop van bosbuffels is dichtbegroeid struikgewas en daar zoeken ze naar voedsel dat bestaat uit bladeren en vruchten. Het zijn gehoornde dieren, maar de punten zijn plat en naar achter gericht zodat ze niet zo gemakkelijk in takken verstrikt raken'.

De bosbuffels zijn voor het eerst te zien in de diergaarde en ze zijn afkomstig uit een Engelse dierentuin. In Blijdorp leven ze samen met penseelzwijntjes, een andere Afrikaanse dierensoort, die al jarenlang in de diergaarde te zien zijn. Nog een primeur is dat de bezoekers de bosbuffels en penseelzwijntjes mogen voeren. Dat gebeurt door op gezette tijden op een knop te drukken waardoor een voederautomaat noten en mais verspreid door het verblijf. De dieren blijven daardoor actief. Beide diersoorten leven sinds kort samen het nieuwe verblijf dat 'Hart van Afrika' heet.

Het is de bedoeling dat 'Hart van Afrika' wordt uitgebreid met nieuwe onderkomens voor Okapi's en Afrikaanse vogels, dat gepland is op de plek waar nu het weidevogelgebied ligt. Blijdorp kan deze uitbreiding slechts ter hand nemen dankzij de financiële steun van de Vrienden van Blijdorp.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 april 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio