De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Chaos verwacht na invoering betaald parkeren Keizerswaard

(Foto: R Spruit)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Burgerinitiatief bewoners Zuider-Kerkerdijk ingediend bij deelraad IJsselmonde. Bewoners willen niet meer parkeerdruk i.v.m. hun niet onderheide historische Dijkwoningen. Op 1 maart gaat betaald parkeren in om, en nabij WC Keizerswaard vrees overlast is groot.

Betaald parkeren in IJsselmonde is sinds vorig jaar ingevoerd rondom Maasstad Ziekenhuis. Met alle voor en tegenstanders hiervan blijven parkeervakken rondom NS Station Lombardijen nu dus leeg. Het parkeerdek v.h. Maastad Ziekenhuis wordt bijna geen gebruik van gemaakt want het is een dure grap om daar je auto te parkeren. Hierdoor trekken de bezitters van hun heilige koe de wijken in waar het nu nog gratis is.

De Huniadijk staat nu voor een gedeelte voller dan ooit, bewoners van de Keverdijk hebben onmiddellijk om betaald parkeren gevraagd. Zo kunnen zij in ieder geval hun auto kwijt in de nabijheid van hun woning. Straks als het verder uit de hand dreigt te lopen gaan de straten om de Huniadijk heen ook betaald parkeren worden. Op dit moment vinden er overal monitoren plaats door de gemeente Rotterdam in IJsselmonde om dit in de peiling te houden.

Donderdagavond 16 februari tijdens de deelraad-vergadering van IJsselmonde stonden de bewoners van de Zuider-Kerkerdijk, en Driedijk voor de microfoon met een Burgerinitiatief. Ook zij ondervinden hinder van het invoeren van betaald parkeren van het Maasstad Ziekenhuis. De al eeuwen oude dijk met soms plaatjes van woningen er aan gesitueerd zijn bang dat er schade ontstaat aan de niet onderheide dijkwoningen.

Daar kunnen de bewoners weleens gelijk in krijgen. Per 1 maart a.s. wordt rond het WC van Keizerwaard ook betaald parkeren ingevoerd. Hoewel de bovengenoemde dijk nu nog gratis om te parkeren zal deze ook vol gaan lopen met auto's van werknemers, en publiek. De eerst genoemde categorie krijgt geen vrijstelling of straatvergunning van de gemeente om te parkeren waar dat wordt ingevoerd. Al deze voertuigen gaan dan over de toch al te krappe dijk heen rijden waar men nauwelijks elkander kan passeren, en uiteindelijk parkeren. De enigste inrit van deze dijk ligt aan de Reijerdijk richting Keizerwaard hierdoor komen er dus absoluut meer verkeersbewegingen die trillingen en dus meer schade toebrengen aan de historische dijkwoningen. Aan het einde van de dijk voor de Gr van Zoelenlaan staan amsterdammertjes, en is men dus genoodzaakt om te keren op de te smalle dijk. Volgens een spreker van de Zuider-Kerkerdijk is er al schade aan een woning hierdoor ontstaan.

Het burgerinitiatief werd positief ontvangen door de raad, en werd unaniem aangenomen. Het Dagelijks Bestuur is nu aanzet om deze te bekijken, en daar een advies over te geven richting de raad. De komende jaren blijft het worstelen voor de raad van IJsselmonde met deze problematiek die uiteindelijk door het college van B&W is opgelegd vanuit Rotterdam. In een initiatiefvoorstel naar de raad van IJsselmonde van Leefbaar Rotterdam, CDA en PvdA wordt bekeken of zij hierin een rol kunnen spelen voor het college van Rotterdam. Daarbij wel duidelijk aangetekend dat de bevoegdheid tot betaald parkeren altijd een zaak blijft van de Rotterdamse gemeenteraad.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 september 2012


Plaats je eigen autonieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio