De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gemeente int driedubbele afvalheffing

1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Drie 'lelijke groene enveloppen' van de gemeentebelasting vielen er in de week van 13 april in de bus bij een bewoner van de Eendrachtsweg. Een driedubbele afvalstoffenheffing, voor 2010, 2011 en 2012.

Bij elkaar loopt de rekening op tot 838 euro en vier cent, een flink bedrag, dat binnen twee maanden op de rekening van de gemeente moet staan. Deze Rotterdammer was niet de enige die half april geconfronteerd werd met rekeningen waarvan je zou verwachten dat ze verstuurd worden in het jaar waarin de vuilnis wordt weggegooid. Een bewoner van een flat op de Einsteinplaats in Ommoord overkwam hetzelfde. Hij, en zijn 125 medebewoners, kregen ook een driedubbele afvalstoffenheffing die nu betaald moet worden.

De laatste is voorzitter van de VvE. Hij nam namens de leden ervan contact op met de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, Leefbaar Rotterdam, waarvan de woordvoerder op het gebied van financiën, Maarten Struijvenberg vragen stelde aan het college.

Struijvenberg wil weten hoe het kan dat mensen die al jaren op hetzelfde adres wonen in 2010 en 2011 geen aanslag voor afvalstoffen ontvingen en of dit het geval is bij meer gemeentelijke heffingen. Andere vraag is hoeveel huishoudens dit overkwam en of er een mogelijkheid is de betaling te spreiden omdat sommige mensen de driedubbele rekening niet ineens kunnen betalen.


Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio