De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vijf minibiebs in Ommoord

Kinderen op de leesbank. (Foto: Theo Kien)
1 / 2
zoom out

ROTTERDAM - In de Herema flat aan de Soderblomplaats in Rotterdam Ommoord kunnen bewoners voortaan boeken lezen uit hun eigen Mini Bieb.

Na een huis-uitruiming kwamen er ineens 5 boekenkasten tevoorschijn. Het idee voor een Mini Bieb was gauw gemaakt. In elke ingang één kast. Na de plaatsing zaten 2 kasten al binnen het uur bijna vol met geschonken boeken.

Het idee van een Mini Bieb is dat er gratis boeken, geleend, geschonken en genomen kunnen worden.Alle bewoners omarmden het idee en er is al een drukke omruiling, plaatsing etc. geweest. Ook de kinderen die in de Herema Flat wonen, zijn erg enthousiast. Als moeders de kids s'morgens naar school of creche willen brengen. moeten ze vroeger de deur uit, want de kinderen willen even kijken of er nog iets nieuws bij is gekomen. Er is al een boeken-schenking geweest van Ouderencomplex Nijeveldt, die het idee ook prachtig vonden.

De Herema-bewoners zijn altijd erg actief met Opzoomeren en dit zou je ook een soort Opzoomer-activiteit kunnen noemen. De Mini Biebs verbinden bewoners met elkaar en laat bewoners meer met elkaar communiceren.

Elke ingang heeft zijn "eigen bibliothecaresse", die in de gaten houdt of er geen rommel in komt en of de boeken netjes zijn en blijven. De Mini Biebs zijn uitsluitend voor de bewoners en hun bezoekers, want de kasten staan in de gemeenschappelijke afgesloten hallen van het complex.

Al met al een voorbeeld dat misschien door andere bewoners-complexen navolging verdient.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 05 juni 2015


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio