De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuwe Starterscursus bij Loopgroep Funrunners

Nieuwe Starterscursus bij Loopgroep Funrunners
ROTTERDAM - Loopgroep Funrunners Rotterdam start vanaf 11 januari t/m 26 maart weer een cursus voor beginnende hardlopers. De cursus duurt 10 weken (20 lessen). De begeleiding wordt verzorgd door een gediplomeerde trainer en kent een heel rustige opbouw. Geïnteresseerden kunnen zich via funrunnerssho@gmail.com aanmelden voor drie gratis en vrijblijvende proeflessen.

Kerstlichtjestocht Hillegersberg

Kerstlichtjestocht Hillegersberg
ROTTERDAM - Zaterdag 24 december is er weer een sfeervolle kerstlichtjestocht in Hillegersberg! Langs een spoor van honderden waxinelichtjes wordt het kerstverhaal op levendige wijze verteld. Iedereen is welkom en de tocht is leuk voor jong en oud! Tussen 17.00u en 19.00u kan gestart worden met de tocht.

Rol van het Hollandse leger in de Franse tijd tussen 18-06 en 1814 in boek vastgelegd

Rol van het Hollandse leger in de Franse tijd tussen 18-06 en 1814 in boek vastgelegd
ROTTERDAM - Gedurende de Franse tijd hebben ongeveer zestigduizend Hollandse soldaten in naam van keizer Bonaparte Napoleon half Europa doorkruist. Ten tijde van het Koninkrijk Holland (1806-1810) deden de militairen dit als bondgenoten van Frankrijk. Later, tijdens de inlijving bij Frankrijk (1810-1814), maakten de Hollanders integraal deel uit van het Franse leger.

Verhalen van 101 Rotterdammers vastgelegd voor de eeuwigheid

Verhalen van 101 Rotterdammers vastgelegd voor de eeuwigheid
ROTTERDAM - Van 101 Rotterdammers zijn de verhalen van hun jeugd en de wederopbouw van Rotterdam digitaal vastgelegd. De verhalen van elk één uur zijn door medewerkenden van het Verhalenhuis Belvédère Katendrecht opgetekend en overgedragen aan het Gemeentearchief. Ze hebben daar een eeuwigdurende plek gekregen. Ook is zaterdag 26 november onder de titel ‘’De ziel van de Wederopbouw – Rotterdam viert de stad’ een luisterboek en -feuilleton van vier cd’s verschenen.

KuiperCompagnons presenteert met honderdjarig bestaan vergezicht voor Nederland

KuiperCompagnons presenteert met honderdjarig bestaan vergezicht voor Nederland
ROTTERDAM - KuiperCompagnons bestaat in 2016 honderd jaar en is daarmee het oudste bureau specifiek voor stedenbouw, ruimtelijke ordening en architectuur van Nederland. Ter ere van deze verjaardag schetst het bureau een vergezicht voor Nederland. Toekomstige ontwikkelingen, zoals de toenemende bevolkingsdichtheid, de daarmee samenhangende woningbehoefte, veranderende mobiliteitsbehoefte, klimaat en biodiversiteit, vereisen aandacht. Veel partijen en initiatieven onderzoeken op verschillende thema’s deze ontwikkelingen, welke uiteindelijk de visie voor ons land bepalen. Echter, een gebundeld...

Schijnwerper op schimmigheid van oorlogskamp Westerbork

Schijnwerper op schimmigheid van oorlogskamp Westerbork
ROTTERDAM - Over kamp Westerbork, het Nederlandse voorportaal van de Holocaust, zijn talrijke boeken en andere publicaties verschenen. De organisatie en bewaking van het kamp zijn daarin onderbelicht gebleven. In zijn recent verschenen boek ‘De bewakers van Westerbork’ haalt auteur Frank van Riet harde feiten boven tafel. Voor Westerbork waren voor de bewaking geen brute sadisten nodig, zoals in andere kampen wel het geval was.

Aanmelden voor kerstmarkt Overschie

Aanmelden voor kerstmarkt Overschie
ROTTERDAM - De jaarlijkse kerstmarkt in Overschie is uitgegroeid tot een gewild evenement. Het geniet in de wijde omgeving bekendheid, gezien de aanmeldingen voor kramen die van buiten Overschie komen. Dat betekent dat op 16 december het assortiment artikelen en etenswaren nog weer groter is dan vorig jaar, toen ruim drieduizend mensen de attractieve kerstmarkt bezochten.

Hartverwarmend concert ‘Sisters for Life’

Hartverwarmend concert ‘Sisters for Life’
ROTTERDAM - De zaal van Theater de Entree (voorheen bekend als Theater 222) was tot de laatste stoel gevuld en het publiek was vol verwachting voor het Najaarsconcert ‘Sisters for Life’ van barbershopkoor The Skyline Sisters. En met reden; het was een verrassende avond vol emoties; ontroerend maar ook met humor.

‘Gewone Helden’ en hun ontsnappingslijn 1942-1945

‘Gewone Helden’ en hun ontsnappingslijn 1942-1945
ROTTERDAM - Megan Koeman – een Amerikaanse historica van Nederlandse afkomst - schreef na jaren van onderzoek het indrukwekkende boek ‘De Dutch-Paris ontsnappingslijn 1942-1945 – Gewone Helden’. Het is een uitermate boeiend verhaal van 376 pagina’s van een groep mensen in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland die hun leven riskeerden om duizenden mensen te helpen ontvluchten voor de nazi’s.

Lezing van de ‘mussenman’ Kees Heij

Lezing van de ‘mussenman’ Kees Heij
ROTTERDAM - Groei & Bloei Rotterdam organiseert op 22 november een lezing over de zeldzaam wordende huismus in het centrum van Rotterdam. De Rotterdamse mussenexpert Kees Heij, verbonden aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is dé autoriteit in Nederland als het om huismussen gaat. Hij vertelt op unieke wijze over de ‘gezellige kwetteraar’ zoals hij het vogeltje noemt.

Veel bekijks gestrand containerschip X-Express Etna

Veel bekijks gestrand containerschip X-Express Etna
ROTTERDAM - De wijk Pernis had zondag 13 november een onverwachte attractie in de vorm van een gestrand containerzeeschip. De tot vrijwel de laatste plek geladen zeeschuimer vertrok omstreeks half acht uit de Waalhaven. In de monding van de Eemhaven en de Nieuwe Maas vielen de motoren uit waarna het stuurloos in de richting van de voormalige radarpost dreef.

Danie maakt de lekkerste chimichurri van Nederland

Danie maakt de lekkerste  chimichurri van Nederland
ROTTERDAM - Danie Kathmann uit Rotterdam maakt de lekkerste chimichurri van Nederland. In een volgepakt restaurant Gauchos Grill Eindhoven was zij zondag de beste van negen kandidaten, die zich eerder dit jaar tijdens regionale voorrondes voor de finale hadden geplaatst.

Werk stadsfotograaf Henri Berssenbrugge gebundeld in boek

Werk stadsfotograaf Henri Berssenbrugge gebundeld in boek
ROTTERDAM - Tien jaar fotowerk van de 86-jaar geworden Rotterdamse fotograaf Henri Berssenbrugge is gebundeld in het boek ‘Henri Berssenbrugge - Stadsfotografie 1906-1916 Rotterdam’. Het betreft de periode aan het begin van de twintigste eeuw waarin Rotterdam aan de vooravond stond van ingrijpende veranderingen. Henri Berssenbrugge (1873-1959) fotografeerde Rotterdam precies zoals de stad toen gevoeld moet hebben. Datzelfde deden de in latere periode de stadsfotograven Jan Roovers (1912-2000) en Henk Hartog (1939-2002). Van hun werk zijn mede door toedoen van auteur Rein Wolters ook een tie...

Terug in de tijd in stampvol ‘Vereenigingsgebouw’’ Overschie

Terug in de tijd in stampvol ‘Vereenigingsgebouw’’ Overschie
ROTTERDAM - De bouwers van het ‘Vereenigingsgebouw’ (nu Bethelkerk van de Nederlands Gereformeerde Gemeente) in de Oranjestraat in Overschie zijn vaklui geweest. Het dak van het in 1923 geopende pand gaf vrijdag geen krimp onder het heerlijke muzikale geweld van de Bigband Enterprise. De twintig muzikanten en zangeres Gertruud Scholte waren de boeiende hoofdact op een feestavond in sferen van de jaren twintig in de vorige eeuw, georganiseerd door museum Oud-Overschie ‘De Hoop doet Leven’.

Blok’s Paperwork gaat verhuizen

ROTTERDAM - De goede doelen winkel van Schiebroek opent op 12 november 2016 haar nieuwe deuren aan de Peppelweg 72a. Een plek met nog meer mooie spullen die een tweede kans verdienen en waarvan de opbrengst, na aftrek van de vaste lasten, volledig ten goede komt aan kinderen met een beperking in de buurt. Op die manier kunnen mensen voor weinig geld mooie spullen kopen en kunnen mensen die bruikbare spullen over hebben een bijdrage leveren aan het welzijn van een groep kinderen die het goed kan gebruiken.

Met restaurant Ayla maakt Mess Rotterdam weer een klein beetje meer wereldstad

Met restaurant Ayla maakt Mess Rotterdam weer een klein beetje meer wereldstad
ROTTERDAM - Restaurant Ayla opent op 3 november haar deuren. Mess lanceert hiermee, na het succes van de Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club, haar derde restaurant dat opnieuw spot-on inspeelt op internationale trends en (culinaire) behoeftes in Rotterdam. Bij Ayla staat Mediterrane gastvrijheid en cuisine centraal. Gasten worden omringd door de geuren, kleuren, sferen en smaken van Spanje, Italië, Griekenland, Noord-Afrika en Oost-Europa en wanen zich in verre oorden. Chefkok Hette Hettema, bekend van Joelia*, tilt samen met zijn talentvolle en ervaren team, de beleving van tapas na...

Dorcas voedselactie 4 en 5 november Doet u weer mee?

Dorcas voedselactie 4 en 5 november Doet u weer mee?
ROTTERDAM - Wat kan je kopen voor € 22,50 ? 15 liter benzine, 4 maaltijden bij de Mac of…….. 1 voedselpakket voor de Dorcas Voedselactie. Doet u ook weer mee???

Duo Macondo in Kralingen

Duo Macondo in Kralingen
ROTTERDAM - Het Duo Macondo treedt al meer dan 10 jaar op in binnen- en buitenland. Mikhael Zemtsov op altviool en Enno Voorhorst op gitaar spelen schitterende muziek die verrast en blij maakt.

Katendrechters in Belvedère op herhaling

Katendrechters in Belvedère op herhaling
ROTTERDAM - Ridderkerker Willem van Meer en de in Limburg wonende broers Ben en Gottlieb Gelaudemans hadden het zaterdag 29 oktober weer ‘dik-voor-mekaar’. Het trio hield toen voor de zesde keer in opeenvolging een reünie voor tachtig oud-Katendrechters en dan vooral die elkaar herinnerden van de jaren ’53, ’54 en ’55. Het was een gezellige drukte in verhalenhuis Belvedère van onder anderen de kunstenaars Joop Goudappel en Linda Malherbe op de hoek van Rechthuislaan en Veerlaan.

Gratis workshop BBB Bootcamp Ladies Only bij hart for her Hillegersberg

Gratis workshop BBB Bootcamp Ladies Only bij hart for her Hillegersberg
ROTTERDAM - Lekker in de buitenlucht trainen, 8 weken achter elkaar, met alleen vrouwen, op jouw eigen niveau, en met de nadruk op buik, billen en benen. Dat is de cursus BBB Bootcamp van hart for her Hillegersberg. Op woensdag 9 november van 20:00 – 21:00 uur geven wij een gratis workshop, alleen voor vrouwen. Ben je na de workshop enthousiast, dan kun je je meteen inschrijven voor de 8 weken durende cursus dat een week later van start gaat.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio