De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Deuren open bij de kapel aan de Larikslaan

Deuren open bij de kapel aan de Larikslaan
ROTTERDAM - De nieuwe geloofsgemeenschap #Hill doet ook mee aan de zogenaamde kerkennacht. Een initiatief waarin 24 Rotterdamse kerken de deuren open zetten.Er zijn korte rondleidingen. Er is live muziek. Wat te eten en te drinken. Kijk op de site www.hillrotterdam.nl. "Veel mensen lopen al jaren langs het gebouw, maar hebben nog nooit de binnenkant gezien", zegt Jonathan, lid van het Hill-team.

Wat is Fascisme? – Oorsprong en ideologie in fraai boek

Wat is Fascisme? – Oorsprong en ideologie in fraai boek
ROTTERDAM - 'Fascist’ is nog altijd een populair scheldwoord, maar wat was het fascisme eigenlijk? Waarom werden mensen er door aangetrokken?Voor historicus Robin te Slaa was het reden voor een speurtocht naar de oorsprong en dat resulteerde in het 320 bladzijden tellende paperbackboek ‘Wat is fascisme? – Oorsprong en ideologie’.

Smulfestival in museum Oud-Overschie

Smulfestival in museum Oud-Overschie
ROTTERDAM - Museum Oud-Overschie ‘De Hoop doet Leven’ houdt zaterdag 17 juni van 15.00 tot 20.00 uur ‘Hét Smulfestival’: een eterij in Bourgondische stijl.Hét festival is volledig geinitieerd en georganiseerd door vrijwilligers. De entree is gratis.

Laatste voorstelling van het seizoen op bijzondere locatie.

Laatste voorstelling van het seizoen op bijzondere locatie.
ROTTERDAM - Van 8 tot en met 25 juni sluit Hofplein Rotterdam het seizoen af met de thrillerachtige locatievoorstelling, Babel. Samen met theatermakers Sanne Verkaaik en Thomas Bijsterbosch lieten de spelers van Jeugdtheater Hofplein zich inspireren door de Britse graffiti kunstenaar Banksy.

Veerdienst tussen Schouwgat Overschie en Mathenesse

Veerdienst tussen Schouwgat  Overschie en Mathenesse
ROTTERDAM - Bij museum Oud-Overschie ‘De hoop doet leven’ is bij archivaris Dirk Brandhorst de vraag neergelegd of er in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een veerdienst heeft gevaren tussen het Schouwgat in Overschie en Mathenesse in Rotterdam. Na speurwerk kwam vrijwel niets naar voren dat de vraag met een volwaardig ‘ja’ bevestigt en daarom roept het museum de hulp in van lezers van deze site.

‘De vleugels van de Adelaar’

‘De vleugels van de Adelaar’
ROTTERDAM - Op 19 mei is bij Boom uitgevers te Amsterdam verschenen het diepgravende boek ‘De vleugels van de adelaar - Duitse kwesties in Europees perspectief’. Het geschreven en samengesteld door Hanco Jürgens en Ton Nijhuis (redactie). De Duitse politiek staat constant onder hoogspanning. Bij elke grote verandering in de internationale verhoudingen zijn de ogen op Duitsland gericht. Of het nu gaat om de vluchtelingencrisis, Brexit of de verkiezing van Donald Trump.

Excursies landgoed ‘De Tempel’

Excursies landgoed ‘De Tempel’
ROTTERDAM - Museum Oud Overschie ‘’De Hoop doet Leven’ verzorgt deze zomer weer twee excursies naar het historische landgoed ‘De Tempel’aan de Delft. De data zijn zaterdag 3 juni en zaterdag 2 september. Omdat het gebouwencomplex van het landgoed een verandering ondergaat tot ouderenhuisvesting zal alleen het park te bezichtigen zijn. Het landgoed blijft eigendom van de gemeente Rotterdam, maar Natuurmonumenten is de beoogd beheerder van het park.

25 Eeuwen theologie in ruim boek van uitgeverij Boom

25 Eeuwen theologie in ruim boek van uitgeverij Boom
ROTTERDAM - Met ‘25 Eeuwen theologie’ is in Nederland voor het eerst een overzicht van de geschiedenis van de theologie verschenen sinds het begin van de westerse cultuur. De auteurs laten daarbij zien hoe deze wetenschapstak een dialoog is tussen godsdienst, filosofie en cultuur. Het boek is verschenen onder redactie van Laurens ten Kate en Marcel Poorthuis bij uitgeverij Boom in Amsterdam.Godsdienst en spiritualiteit zijn al enige tijd terug op de maatschappelijke en politieke agenda. Daarbij vragen steeds meer mensen naar de religieuze bronnen van onze geseculariseerde cultuur.

Buurtevenement van het Boekenhuisproject in Schiebroek

Buurtevenement van het Boekenhuisproject in Schiebroek
ROTTERDAM - Op zondagmiddag 21 mei heeft het buurtevenement 'Boekenhuis op Reis' plaatsgevonden in Schiebroek en het Kleiwegkwartier. De middag is georganiseerd door wijkbewoners met een boekenhuisje van het Boekenhuisproject en had als doel om de wijkbewoners met elkaar te verbinden. Het was een middag met vermaak voor jong en oud, zo was er onder andere een verhalenverteller, live muziek en een springkussen.

150 jaar RET vervat in fraai boekwerk

150 jaar RET vervat in fraai boekwerk
ROTTERDAM - De geschiedenis van het Rotterdamse openbaar vervoer gaat terug tot de komst van de paardentram in 1878 die onder meer reed tussen Rotterdam en Overschie. In de bijna anderhalve eeuw erna groeide de Rotterdamse haven hard, daarmee ook het aantal inwoners en het openbaar vervoer. In 1905 kwam de eerste elektrische tram te rijden tussen de Honingerdijk en de Parklaan. De bus kwam op in de jaren twintig van de vorige eeuw en nu vormt de metro de kern van het vervoersnetwerk.

Lezing over de orgelzolders in museum Oud-Overschie

Lezing over de orgelzolders in museum Oud-Overschie
ROTTERDAM - Tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopten drie joodse gezinnen zich 34 maanden lang in de ruimtes achter het kerkorgel van de Rotterdamse Breepleinkerk. Auteur Anja Matser schreef hierover het boek ‘De Orgelzolders’. Zij vertelt in het boek het bijzondere en complete verhaal van alle personages die een rol speelden bij deze onderduik. Haar intensieve speurwerk leverde veel nieuwe informatie en foto's op over de families die zich schuilhielden op de zolderruimtes en zeker ook over hun helpers. Anja Matser zorgt ervoor dat de sluier van het verleden wordt weggetrokken, waardoor on...

Cor Molenaar schrijft actueel boek over de platformeconomie

Cor Molenaar schrijft actueel boek over de platformeconomie
ROTTERDAM - Net zo snel als de nieuwste technologieën elkaar opvolgen, verandert ook het koopgedrag van klanten. Ze brengen steeds meer tijd online door en vinden hun platformen en social media. Via het product komen ze pas bij een (web)winkel uit. Dit vraag om nieuwe businessmodellen. In ‘De kracht van platformstrategie’, dat bij Boom in Amsterdam is verschenen, beschrijft retailexpert Cor Molenaar nieuwe manieren om klanten en aanbieder bij elkaar te brengen.

Trainen als een prof met schalke'04 bij HWD in Overschie

Trainen als een prof met schalke'04 bij HWD in Overschie
ROTTERDAM - voetbaldagen in de zomervakantie onder leiding van toptrainers van Schalke'04

Leerlingen Wolfert Dalton doen vrijwilligerswerk in India in meivakantie

Leerlingen Wolfert Dalton doen vrijwilligerswerk in India in meivakantie
ROTTERDAM - Een groep van tien leerlingen en twee begeleiders van Wolfert Dalton is de afgelopen meivakantie in New Delhi in India geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. De groep heeft zich actief ingezet voor een tweetal scholen voor straatkinderen in de sloppenwijken. Dankzij een aantal inzamelingsacties voor hun vertrek konden ook verschillende materialen aan de scholen worden aangeboden.

Aanbieding voor € 10,- op reis naar Japan

Aanbieding voor € 10,- op reis naar Japan
ROTTERDAM - Voor een TIENTJE naar Japan? Kan dat dan? Met de levendige verhalen van Gerard Jellema en het subtiele fluitspel van Hélène Codjo kun jij mee op avontuur naar Japan. Vertrek en terugkomst is op vrijdagavond 12 mei bij de Verhalenfontein in Galerie Kralingen.

3,2,1…launch! Touki Delphine lanceert Voyager One

3,2,1…launch! Touki Delphine lanceert Voyager One
ROTTERDAM - Touki Delphine maakt samen met Productiehuis Theater Rotterdam de locatievoorstelling Voyager One. Een boodschap voor buitenaardse levensvormen uit werelden buiten de onze, binnenkort te zien op Operadagen Rotterdam.

EERSTE NATIONALE JONGERENHERDENKING

EERSTE NATIONALE JONGERENHERDENKING
ROTTERDAM - Op 4 mei 2017 vindt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de eerste Nationale Jongerenherdenking plaats als verrijking van de vele herdenkingen die op 4 mei in het hele land plaatsvinden. Met dit initiatief van het Hofpleintheater en Luxor Theater wordt een nieuwe vorm van herdenken voor jongeren in het leven geroepen. Een eigen herdenking, om sámen met jongeren, nieuwe betekenis te geven aan het thema: stilstaan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden, in een vorm die aansluit bij jongere generaties.

Lezing door journalist Dik |Vuik over Grote Kerk

Lezing door journalist Dik |Vuik over Grote Kerk
ROTTERDAM - Journalist/historicus Dik Vuik houdt zondag 7 mei een lezing over de architectuur van de Grote Kerk in de Grote Kerk. De architect van de Grote Kerk is namelijk dezelfde als de architect van de in 1972 verloren gegane Koninginnekerk op de grens van Kralingen en Crooswijk, waar later huize Hoppesteyn is gebouwd. Ook de Arminiuskerk tegenover museum Boymans van Beuningen heeft vele elementen die je in de Grote Kerk Overschie terugziet, want ook daar was architect Barend Hooijkaas bij betrokken.

Open huis orgelzolders Breepleinkerk op 4 mei

Open huis orgelzolders Breepleinkerk op 4 mei
ROTTERDAM - Donderdag 4 mei, de dag waarop Nederland zijn oorlogsslachtoffers herdenkt, is het open huis op de Orgelzolders van de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid. Het is dan mogelijk de ruimtes te bezoeken waar drie joodse echtparen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilhielden. Vorige week is het boek ‘De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk’ van de hand van Anja Matser verschenen. Zij vertelt daarin het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal van deze onderduik.

Helder boekwerk van worsteling met technologische revolutie

Helder boekwerk van worsteling met technologische revolutie
ROTTERDAM - Wat hebben computers en smartphones gemeen met spoorwegen, elektriciteit en de auto? Elk van deze ontwikkelingen ontketende een technologische revolutie die grote gevolgen had voor de manier waarop we leven, werken, eten, winkelen en ons vermaken. Auteur/onderzoeker Sjoerd Bakker schreef er een 300 pagina’s dikke paperback over en uitgeverij Boom te Amsterdam bracht van zijn bevindingen een Engelstalige uitgave in de boekhandel.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio