De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stem op natuurgebied Biesbosch Haringvliet

Stem op natuurgebied Biesbosch Haringvliet
HELLEVOETSLUIS - Er is maar één plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee zo intens ervaart. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste delta’s van Europa. Met opgestroopte mouwen hebben we dijken en kastelen gebouwd en molens laten draaien, maar geven we nu de natuur weer meer de ruimte. In dit unieke natuurgebied leven mens en dier samen met het water. Het gebied van de Biesbosch en het Haringvliet.

Food, kunst & muziek op RotterdamseKost 2016

Food, kunst & muziek op RotterdamseKost 2016
ROTTERDAM - Het Rotterdamse Museumpark wordt van donderdag 15 tot en met zondag 18 september omgetoverd tot de succesformule van het populaire muziek & foodfestival RotterdamseKost. Met onmisbare ingrediënten zoals het uitgebreide Rotterdamse foodcourt, kunst in containers én The Kik als huisband, garandeert de organisatie ongeëvenaard Rotterdams vertier. “We zetten de créme de la créme van de Rotterdamse muzikale, culinaire en culturele wereld op één plek. Het gaat weer een echt Rotterdams feestje worden” aldus festivaldirecteur Robert Boevé. Vanaf vandaag zijn early bird kaarten verkr...

67e shantycafe rotterdam

ROTTERDAM - spontaan zingen en musiceren van de aloude shanty's (werkliederen) van de oude zeilvaart. Zingen maakt blij.

Groot familie evenement Springvallei naar Rotterdam

Groot familie evenement Springvallei naar Rotterdam
ROTTERDAM - Van 9 tot en met 22 juli vindt de eerste editie plaats van het nieuwe zomerevenement ‘Springvallei’. Een grote sportieve vallei waar sport, spel, good food, plezier én natuurlijk zo veel mogelijk springen centraal staan. De Springvallei is gesitueerd op het complex van R.H.V. Leonidas in Kralingen en bestaat uit maar liefst 35 (!) springkussens op 13.000 m2 terrein. Naast het sportieve programma voor de kids is er ook gedacht aan de ‘grote kinderen’: op het terrein zijn meerdere foodstands en een gezellige bar te vinden. Hier zorgt een zonnige terrasindeling met een strandje vol...

Kensington op culinair muziekfestival CuliNESSE

Kensington op culinair muziekfestival CuliNESSE
ROTTERDAM - Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer tijdens het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Onder het genot van een goede hap kan er met de blote voeten in het zand gedanst worden op de tunes van Hollandse bands. Niemand minder dan Kensington bestijgt dit jaar het podium voor een exclusief optreden aan de Zevenhuizerplas. Naast Kensington beloven top artiesten als Memphis Maniacs, Nielson, Van Dik Hout, Niels Geusebroek én Rowwen Hèze er een groot feest van te maken. Met een uitgebreid aanbod van livemuziek, culinaire hoogstandjes e...

Actieve workshops voor 55-plussers op het Grotekerkplein

Actieve workshops voor 55-plussers op het Grotekerkplein
ROTTERDAM - Stadspodium Rotterdam start donderdag 23 juni met gratis workshops voor 55-plussers op het Grotekerkplein. Met het programma Actie 55+ wil Stadspodium Rotterdam iets anders bieden dan de standaard activiteiten voor ouderen. Programmeur Judith van der Heijden: “Geen bridge of bingo, maar buiten actief zijn samen met andere Rotterdammers. Tijdens de workshops Actie 55+ kunnen zij nieuwe manieren van bewegen ontdekken. Denk aan boksen, zelfverdediging, hiphop dans en nog veel meer. En achteraf gezellig een kop koffie op het terras!”

Heb je het al gehoord? Asian BBQ is Back

Heb je het al gehoord? Asian BBQ is Back
ROTTERDAM - Na het succes van vorig jaar gaat op 1 Juli reizend restaurant Asian BBQ weer open!

Bridgen in de zomer bij BC Metro

Bridgen in de zomer bij BC Metro
ROTTERDAM - Tot en met 29 augustus wordt er iedere maandagavond gebridged in minimaal twee naar sterkte ingedeelde lijnen. Als het aantal paren het toelaat wordt er gespeeld in 3 lijnen, een A-, B- en C-lijn. Iedereen is welkom. Je moet zelf voor een partner zorgen.

Who's afraid of Charlie Stevens?

Who's afraid of Charlie Stevens?
ROTTERDAM - Ik hoop met deze voorstelling ook mensen te bereiken die misschien niet zoveel met theater hebben, maar wel met autisme.Vaders, moeders, hulpverleners, leerkrachten. Dat het stuk prikkelt om weer op een andere manier naar autisme te kijken.Troost en herkenning biedt.

Sterke mariniers en ongebruikelijk theater op het Schouwburgplein

Sterke mariniers en ongebruikelijk theater op het Schouwburgplein
ROTTERDAM - Het is bijna juli: het begin van de zomervakantie! Dat betekent een propvol programma op het Schouwburgplein. Met niet alleen veel podiumkunsten voor jonge vakantievierders, maar ook stoere mariniers, sterke gewichtheffers en natuurlijk elke zondag een plein vol lenige yogi.

Kom Horen & Zien & Schranzen op 26 juni in Schiezicht!

Kom Horen & Zien & Schranzen op 26 juni in Schiezicht!
ROTTERDAM - Spannende verhalen, liefdevolle gedichten, vuige liederen, verwarrende kunst en poëzie op verzoek. Plus schandalig lekker eten. Horen & Zien & Schranzen is: live poezie en kunst en een avondmaaltijd. Op zondag 26 juni om 16.00 uur in Schiezicht aan de Mathenesserdijk 272-B in Rotterdam Delfshaven. Kaarten kosten € 5,- in de voorverkoop. Reserveer nu via www.delegeruimte.com

Secret Society stopt

Secret Society stopt
ROTTERDAM - De Rotterdammer Marcel den Ouden gooit de handdoek in de ring. Zijn ambitie om te innoveren met het nieuwe feestlabel Secret Society is volgens hem na zes events niet behaald. Precies één jaar na het afgeblazen Secret Society Festival vindt er op zaterdag 18 juni een afscheidsfeest plaats met bekende DJ’s bij Bokaal. Op de website secretsociety.in en via de Facebookpagina is een korte video te zien waar het nieuws te horen is.

Toonkunst Rotterdam organiseert Bennofietsconcert Tour for Life

Toonkunst Rotterdam organiseert Bennofietsconcert Tour for Life
ROTTERDAM - Toonkunst Rotterdam organiseert een benefietconcert voor Tour for Life op zaterdag 25 juni 2016 om 20.15 uur in de Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20 te Delfshaven. Tour for Life werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek ter preventie en behandeling van kanker. Tijdens deze avond geniet u van de prachtige klanken van het Requiem van Fauré, terwijl u bijdraagt aan de strijd tegen kanker.

NORTH SEA ROUND TOWN IN KRALINGEN

ROTTERDAM - Kralingen is dichterbij dan je denkt! Goed te bereiken met de metro en parkeren in de buurt is gratis! Daar vind je één van de mooiste podia voor akoestische jazz in de stad: Cultureel Centrum Pro Rege. Dit jaar met Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal maar ook andere verrassende combinaties.

Rotterdam Zingt

Rotterdam Zingt
ROTTERDAM - Op zaterdag 16 juli 2016 begint om 19:00 uur op het Grotekerkplein (bij de Laurenskerk) de vijfde editie van het gratis meezingevenement Rotterdam Zingt!

17e editie ZomerZondagen!

17e editie ZomerZondagen!
ROTTERDAM - Plof op 19 en 26 juni neer in de groene oase van het Park bij de Euromast. Tijdens de laatste 2 ZomerZondagen kun je rustig bijtanken van de bruisende stad waar altijd wat te beleven valt. Het park staat deze zondagen van 14.00 tot 18.00 uur in het teken van zomerse muziek, ludiek theater, kinderactiviteiten, en een geweldige sfeer met een hapje en een drankje in het gras.

Architectuurfestival ZigZagCity

Architectuurfestival ZigZagCity
ROTTERDAM - Van donderdag 16 tot en met zondag 26 juni 2016 keert ZigZagCity het Hoogkwartier in het centrum van Rotterdam binnenstebuiten. Volg de verrassende route, weg van de gebaande paden, kruislings door de straten, dwarsdoor gebouwen met indrukwekkende vergezichten. Ontdek hoe de stad een podium biedt voor kunst, film, dans en muziek. Architecten, kunstenaars en programmamakers nemen bezoekers mee op reis en nodigen ze uit om de stad met andere ogen te bekijken.

De Rotterdamse Haringparty: Haring, Burgers & Bubbels

De Rotterdamse Haringparty: Haring, Burgers & Bubbels
ROTTERDAM - Op zondag 19 juni 2016 wordt de Rotterdamse Kruiskade vanaf 13.00 uur omgetoverd tot een waar haringfestijn met live optredens van onder andere Wolter Kroes én sterrenchef Mario Ridder. Het nieuwe evenement van HUGH, Hilton, Oger en Joelia by Mario Ridder vindt plaats op een terras van ruim 200 vierkante meter. Het publiek kan hier de gehele dag genieten van de Hollandse Nieuwe, muziek, burgers en meer dan voldoende glaasjes bubbels.

RTM-combitochten

RTM-combitochten
ROTTERDAM - Wegens de grote belangstelling van vorig jaar organiseert de RTM dit jaar vier (i.p.v. twee) RTM-combitochten vanaf Rotterdam Willemsplein naar het RTM-museum in Ouddorp en weer terug.

66e shantycafe rotterdam

66e shantycafe rotterdam
ROTTERDAM - 66e shantycafe rotterdam op de derde zondag van de maand 19 juni 2016. Spontaan zingen en musiceren over de aloude werkliederen van de oude zeilvaart. Aanvang 15 uur tot ongeveer 18 uur. Toegang gratis.Vaderdag is een prima aanleiding om ook eens te komen.
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio