kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Prijswinnende expositie 1001 Inventions naar Rotterdam

Prijswinnende expositie 1001 Inventions naar Nederland (Foto: misspublicity)
1 / 3
zoom out

ROTTERDAM - De prijswinnende tentoonstelling 1001 Inventions zal dit najaar in première gaan in Rotterdam. De expositie toont bezoekers de wetenschappelijke en culturele ontdekkingen van de moslimbeschaving tijdens de duizend jaar durende Gouden Eeuw. In het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel is de bijzondere tentoonstelling vijf maanden lang te zien, van 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015. De reizende tentoonstelling werd wereldwijd al bezocht door meer dan vijf miljoen mensen.

Tijdens de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving werden talloze uitvindingen en ontdekkingen gedaan waarvan wij tot op de dag van vandaag de vruchten plukken. 1001 Inventions is een Britse erfgoedorganisatie die deze veelal onbekende prestaties in de schijnwerpers zet. De uitvindingen en kunstuitingen door inspirerende mannen en vrouwen hebben tenslotte de funderingen gelegd voor onze moderne wereld. Zo werden bijvoorbeeld pogingen gedaan om de eerste bemande raket te lanceren, om medische operaties uit te voeren en te navigeren met behulp van de sterren. Daarnaast ontstonden de eerste theorieën over de evolutie van dieren. Tijdens deze Gouden Eeuw, die bijna 1000 jaar duurde, groeide alchemie uit tot de wetenschap van de scheikunde. Tot op de dag van vandaag heeft 1001 Inventions al meer dan 70 miljoen mensen wereldwijd weten te bereiken met haar exposities en educatieve programma’s.

Baanbrekende ontdekkingen
1001 Inventions is een interactieve tentoonstelling op meer dan 1.000 vierkante meter die de bezoekers weet te boeien en verwonderen en hun kennis zal verbreden. Ahmed Salim, producent en directeur van de reizende tentoonstelling, is blij dat hij ook in Rotterdam een breed publiek kan betoveren met zijn educatieve belevenis. “De expositie toont de hoogtepunten van de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving. Tijdens deze duizend jaar werkten wetenschappers uit verschillende geloven en religies samen om de kennis van oude beschavingen verder uit te breiden en baanbrekende ontdekkingen te doen op verschillende terreinen. Denk aan geneeskunde, technische wetenschappen en architectuur. Deze ontdekkingen hebben de weg geplaveid voor de Europese Renaissance. De interactieve tentoonstelling biedt bezoekers van alle leeftijden educatief vermaak in de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, spellen en acteurs die op de expositie rondlopen.”

Oscarwinnaar
Eén van de films die tijdens de expositie getoond zal worden, is de film met daarin Oscarwinnaar Ben Kingsley. De film won maar liefst 27 internationale prijzen en vertelt het verhaal van drie studenten die een bibliotheek bezoeken om te onderzoeken hoe de huidige wereld is beïnvloed door de zogenaamde ‘Donkere Tijden’. Ze ontmoeten de bibliothecaris die hen meeneemt op een ontdekkingsreis door de aloude Gouden Eeuw met zijn pionierende onderzoekers en wetenschappers.

Trots Rotterdam
Onégo Events is de Nederlandse gastheer voor de reizende expositie. Al eerder haalden zij de expositie Da Vinci The Genius en Living Dinosaurs naar Nederland. Post Rotterdam, het voormalige postkantoor aan de Coolsingel, is volgens Daria Kremenskaia, directeur van Onégo Events, bijzonder trots om de tentoonstelling te mogen tonen. “Wereldwijd is deze expositie al door miljoenen mensen bezocht. Het is een eer dat de Nederlandse première bij ons plaatsvindt.” De expositie maakt deel uit van een nationaal welzijnsprogramma, derhalve zullen VIP events, academische seminars en schooluitjes georganiseerd worden.

Overige informatie
1001 Inventions
Datum: 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015

Locatie: Voormalig postkantoor
Coolsingel 42
3011 AD Rotterdam

Website: www.1001inventions.nl

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 mei 2014

0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Meer artikelen
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
PVV, laat híer eerst maar eens wat zien
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio