De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Diergaarde Blijdorp opent Vlinderparadijs

(Foto: Aartjan Pronk)
1 / 3
zoom out

ROTTERDAM - In het nieuwe gedeelte van de diergaarde is een grote koepel verrezen waarin het Tropisch Vlinderparadijs Amazonica is verwezenlijkt. Hier fladderen fragiele vlinders vrij rond en is de reuzenlelie Victoria Amazonica met haar grote drijvende bladeren te bewonderen. Ook roofvissen zoals de piranha's en visetende schildpadden zoals de Matu matu hebben hier onderdak gekregen. Amazonica is een nagemaakt stukje tropisch regenwoud middenin Rotterdam.

In een recordtempo verrees op een braakliggend terrein van de diergaarde het tropisch vlinderparadijs Amazonica. Op ruim 2500 vierkante meter voert een pad de bezoekers langs de oevers van de Amazone. De reuzenlelie Victoria Amazonica met haar grote drijvende bladeren, die een kind kunnen dragen, verwelkomt de bezoekers. 

Ook de piranha's hebben wijselijk een eigen vijver gekregen net als de arapaima's, dat zijn kolossale vissen. Sierlijk zwemmende zoetwaterroggen zijn onder water te volgen door een lager gelegen uitkijkpunt en daarna voert een opstapje naar een dorp met hutjes waarin vlinderpoppen worden uitgebroed of informatie over het tropisch regenwoud wordt verstrekt.

De poppen komen uit Costa Rica vertelde directeur Marc Damen. Na enkele weken kruipen de volwassen vlinders uit de pop en vliegen vrij rond tussen de tropische plantenflora. Aangezien het leven van een vlinder maar kort duurt is er een constante aanvoer van poppen nodig. Minstens 300 per week onthulde de directeur want ook al kunnen de vlinders zich in het vlinderparadijs voortplanten dan nog zal dat tot een tekort leiden om van een vitale vlinderpopulatie te kunnen spreken. Amazonica is een geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp, die in 2013 het vijftigjarig bestaan vierde.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 april 2013


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio