De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

NVBS schenkt locomotief 1254 aan Miniworld Rotterdam

(Foto: pipo2)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Directeur Marc van Buren van Miniworld Rotterdam ontving zaterdag 20 oktober het nieuwe Märklin 1254 model uit handen van Hans Brouwer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen (NVBS).

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de NVBS heeft deze Elektrische locomotief van Euro-Express Traincharter BV (EETC) met bedrijfsnummer 1254 een jaar lang rondgereden met reclame-uitingen van de NVBS. Naast de opvallende kleurstelling en het NVBS logo werd ook het NVBS-maandblad "Op de Rails" op deze speciale locomotief getoond. ‘s Werelds grootste modelspoorfabrikant, Märklin, brengt deze locomotief nu uit als H0 model. Met de overhandiging van deze Eloc 1254 door de NVBS aan Miniworld Rotterdam werd dit unieke model officieel voorgesteld aan het grote publiek.

Oersterk
Voorafgaand aan deze overhandiging overhandigde Niels Woudstra van Märklin, deze locomotief aan voorzitter Brouwer. Beide heren toonden zich verguld met het feit dat dit nieuwe model in Miniworld dagelijks 3 tot 5 kilometer zal afleggen. Na de lofuitingen en bedankjes aan onder andere de heren Schneider en Kiès (initiatiefnemers) plaatste directeur Van Buren de locomotief op station Blaak voor een aantal wagons. Zoals het model op waren grootte ook plichtsgetrouw en oersterk was, bleek dat ook in Miniworld. Onder applaus zette de trein zich meteen in beweging.

Marc van Buren, Hans Brouwer en Niels Woudstra (Foto: PV)

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 22 oktober 2012


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio