De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VIJFDE WIJKLEERBEDRIJF OPENT HAAR DEUREN IN ROTTERDAM OMMOORD

V.l.n.r.: Ingrid Tuinenburg (Albeda College), Frank Braaksma (Calibris Advies), Simon Koning (Humani (Foto: Albeda College)
1 / 1
zoom out
ROTTERDAM - Op maandag 19 juni hebben Albeda College, Stichting Humanitas en Calibris Advies hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Deze partijen gaan, samen met Pameijer en Buurtwerk/Dock, vanaf september WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord starten.


In het WijkLeerbedrijf bieden studenten van de opleiding Dienstverlening Zorg en Welzijn van het Albeda College informele hulp aan wijkbewoners van Ommoord die dat kunnen gebruiken. Informele hulp is bijvoorbeeld samen naar buiten gaan, (samen) boodschappen doen, een spelletje doen of een praatje maken. Maar ook samen koken, samen licht huishoudelijk werk doen of begeleiding naar een activiteit in de wijk, bijvoorbeeld naar het Huis van de Wijk.

De student komt wekelijks bij de wijkbewoner op een vaste dag en tijdstip, schoolvakanties uitgezonderd. Aan de wijkbewoner vragen we iets terug te doen voor de student, bijvoorbeeld oefenen met rekenen of hulp bij het maken van huiswerk maar ook het vertellen over vroeger is voor de student interessant als hij later in de zorg met oudere mensen gaat werken.

Het Albeda College en Calibris Advies hebben met andere partners al vier WijkLeerbedrijven in Rotterdam; in Feijenoord, Delfshaven, Charlois en Noord. De WijkLeerbedrijven zijn een aantal jaren geleden samen met de gemeente Rotterdam opgezet. WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord is het vijfde WijkLeerbedrijf in Rotterdam. Met het WijkLeerbedrijf willen de partijen een bijdrage leveren aan de behoefte aan informele hulp in Ommoord. In Ommoord is de gemiddelde leeftijd van de wijkbewoners het hoogst in heel Rotterdam.

Voor meer informatie over het WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord of voor het aanvragen van informele hulp kunt u contact opnemen met de coördinator op telefoonnummer 06 - 41 17 24 73 of email: alexander-ommoord@wijkleerbedrijf.nl. De coördinator is nu al bereikbaar.

Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in het Huis van de Wijk in de Gerard Goosenflat,Thomas Mannplaats 150. U kunt ons hier ook vanaf september bezoeken.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 juni 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio