De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gratis fietsverlichting laten repareren op Coolsingel

fietsverlichtingsactie 2015 (Foto: Rens Blom)
1 / 4
zoom out

ROTTERDAM - De Fietsersbond Rotterdam organiseert op zaterdag 28 november haar jaarlijkse fietsreparatie-actie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt.

Vrijwilligers van De Fietsersbond staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Coolsingel, boven de Beurstraverse, beter bekend als de Koopgoot. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Ik wil je zien’.

Ik wil je zien
De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Daarom organiseert de bond deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Goede verlichting
Op www.fietsersbond.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting en over de koplampentests van Testkees, de kritische consumentenvoorlichter van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting.

Over de Fietsersbond
De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Rotterdam overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 november 2015


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio