De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vernieuwen blijft het sleutelwoord voor Diergaarde Blijdorp

(Foto: Aartjan Pronk)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - Diergaarde Blijdorp stevent dit jaar af op 1,45 miljoen bezoekers. Dat is 75-duizend meer dan het jaar daarvoor. En Blijdorp blijft zichzelf vernieuwen, ook de komende jaren, beloofde directeur Marc Damen afgelopen woensdag tijdens de persbijeenkomst. Zijn geheime wapen is de vereniging De Vrienden van Blijdorp, die het leeuwendeel van de kosten voor hun rekening neemt.

'Meer dan honderdduizend Olli's zijn het afgelopen jaar over de toonbank gegaan, een ongekend succes' jubelde Marc Damen in zijn terugblik. Niet alleen Olli, maar ook de geboorte van een olifantje en de nieuwe vlinderdome Amazonica hebben bijgedragen aan een hoger bezoekerscijfer. 

Verder bleek het vernieuwde verblijf voor zwarte neushoorns in de smaak van het publiek te vallen en op de valreep van het nieuwe jaar raken kinderen in de ban van een Poolavontuur dat zich binnen de Rivierahal afspeelt. Scrat, de eekhoorn uit IceAge speelt tijdens de kerstvakantie een hoofdrol in deze 'çoole' kinderaciviteit. 

Maar de directeur blikte ook vooruit en de komende jaren staan tal van vernieuwingen op stapel. Daarbij valt het nieuwe project 'Hart van Afrika' op. De voorbereidingen zijn al in volle gang en in april 2014 zal de opening van de eerste fase plaatvinden en zijn penseelzwijntjes en bosbuffels, een kleine rundersoort, die nieuw is in Blijdorp, in een bosachtige omgeving te zien. Het bosbiotoop wordt het jaar daarop uitgebreid met een nieuw binnen- en buitenverblijf voor Okapi's, die terugkeren na een tijdelijk verblijf in het buitenland.

In 2014 worden de Koedoestal en de lelievijver gerenoveerd en beginnen de voorbereidingen voor 'De Poort van Azie' waarbij sprake is van een nieuw verblijf voor de Aziatische leeuwen terwijl het oude roofdierenhuis tijdelijk onderkomen wordt voor apen, die in groepsverband leven. Directeur Damen is de Vrienden van Blijdorp zeer erkentelijk want door hun donatie van bijna vier ton op jaarbasis kan Blijdorp plannen blijven maken voor de toekomst.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 december 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio