De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

CDA wil actievere houding kabinet voor EXPO Rotterdam

ROTTERDAM - De CDA-fractie in de Tweede Kamer moet bij het kabinet aandringen op hernieuwd overleg met de organisatie van World Expo Rotterdam 2025. Het kabinet moet er alles aan doen om richting 2018, bij de kandidaatstelling, de Expo naar Rotterdam te halen. Zij moet hiermee de wereld laten zien wat Nederland te bieden heeft.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer moet bij het kabinet aandringen op hernieuwd overleg met de organisatie van World Expo Rotterdam 2025. Het kabinet moet er alles aan doen om richting 2018, bij de kandidaatstelling, de Expo naar Rotterdam te halen. Zij moet hiermee de wereld laten zien wat Nederland te bieden heeft.
 
Die boodschap heeft de CDA-afdeling Zuid-Holland meegegeven aan de CDA-fractie van de Tweede Kamerfractie. De Zuid-Hollandse leden vinden dat de Rotterdamse kandidatuur voor de Expo 2025 een positieve uitstraling heeft in de hele regio, en maatschappelijke en economische baten oplevert.
 
Kandidatuur Rotterdam
De kandidatuur voor de Expo 2025 is ontstaan als initiatief van ondernemers. Verschillende ondernemers, inclusief het MKB, maken nu al plannen om de komende jaren bezoekers naar de regio te halen. Dat betekent omzet en arbeidsplaatsen. Binnen het onderwijs ziet het CDA eveneens kansen om verbindingen te leggen tussen de Expo en opleidingsinstituten.
 
Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft haar steun uitgesproken en stelt middelen beschikbaar om de kandidatuur positief voor te bereiden. Daarnaast bestaat er in de regio al een groot commitment voor de tentoonstelling.
 
Resolutie CDA-congres
Tijdens het CDA-congres werd een resolutie van het CDA Zuid-Holland over dit onderwerp aangenomen. Aanleiding was de aanvankelijke berekening van de kosten van de Expo, die negatief uitviel. Het kabinet trok vervolgens haar handen af van het plan. Het CDA laat het hierbij niet zitten en wil nu een andere berekening. Dat vraagt wel dat de betrokkenen weer met elkaar aan tafel gaan, in het belang van banen en de stevige uitstraling van Nederland.
 
“Uiteraard moeten de financiële risico’s goed in beeld gebracht worden. Maar de visie en ambitie die een paar maanden geleden nog overeind stonden, kunnen niet opeens veranderen door financiële systematiek,” zegt Manita Koop namens de CDA-afdeling Zuid-Holland.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio