De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

OP 29 JUNI BRENGT 'WIJ WILLEN WONEN' GROEPEN WONINGZOEKENDEN SAMEN

Woongroep (Foto: Illustratie door Willemijn)
1 / 2
zoom out
ROTTERDAM - Op woensdag 29 juni vindt de bijeenkomst Wij Willen Wonen plaats in het Wijkpaleis in Rotterdam-West. Vanaf 19:00 uur komen mensen samen die met anderen hun droomhuis willen realiseren. Tijdens de bijeenkomst presenteren woongroepen zich en kunnen geïnteresseerden zich daarbij aansluiten. Ook is er een markt met beschikbare woonlocaties en kunnen de aanwezigen hun interesse in één van deze locaties kenbaar maken.

Mensen hebben steeds vaker de behoefte om samen met anderen hun droomhuis te realiseren. Door deze nieuw te (laten) bouwen of door een bestaand pand te verbouwen. In verschillende prijsklassen, huur of koop en van volledig zelfbouwen tot co-creatie. Deze mensen organiseren zich in groepen rond bijvoorbeeld gedeelde woonwensen, leefstijlen of een locatie. Wij Willen Wonen brengt deze groepen samen en verbindt ze aan locaties van bijvoorbeeld woningcorporaties en projectontwikkelaars. Op 29 juni a.s. worden verschillende locaties in Rotterdam gepresenteerd. Denk aan kavels voor collectief particulier opdrachtgeverschap, een voormalig schoolgebouw dat getransformeerd kan worden en woonruimte in een nieuw te bouwen appartementencomplex.

Gelijkgestemden

Initiatiefnemer van Wij Willen Wonen is Volq, een Rotterdamse coöperatie van zelfstandig ondernemers die vanuit de ideeën van bewoners en ondernemers in een gebied werken aan stedelijke ontwikkeling. Uit recent onderzoek van Volq blijkt dat er in Rotterdam veel mensen zijn die graag met gelijkgestemden willen wonen, maar die geen geschikte locatie in de stad kunnen vinden. Volq sprak bijvoorbeeld met mensen die met elkaar willen wonen aan een hof, met waterliefhebbers die een woning aan wal zoeken en met zogenoemde ‘herontdekkers’. Dit zijn mensen die jaren buiten de stad hebben gewoond, maar nu hun kinderen uit huis zijn weer graag terugkeren. Op 29 juni zijn deze en andere groepen aanwezig en zijn ook individuen welkom die zich graag bij een initiatief aansluiten.

Aanmelden

Geïnteresseerden in Wij Willen Wonen die samen met anderen hun droomhuis willen realiseren, zijn op 29 juni a.s. vanaf 19:00 uur van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het Wijkpaleis op de Middellandstraat 103 in Rotterdam. Mensen kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.volq.nl/wijwillenwonen en voor meer informatie terecht op de facebookpagina www.facebook.com/wijwillenwonen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio