De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuwe waterschap heeft meer aandacht voor klimaatverandering

Nieuwe waterschap heeft meer aandacht voor klimaatverandering
ROERMOND - Het nieuwe Waterschap Limburg heeft meer aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering. Dat is een van de punten die staan in het vandaag in Roermond ondertekende bestuursprogramma 2015-2017. Beide huidige waterschappen schuiven vanaf 1 januari 2017 in elkaar. Dat betekent wel verlies van werkgelegenheid voor tussen de 50 en 60 mensen. Een deel van hen kan mogelijk toch aanblijven, omdat er momenteel 30 vacatures zijn.

,,Cultuur zonder economie gaat mank, economie zonder cultuur is blind''

,,Cultuur zonder economie gaat mank, economie zonder cultuur is blind''
ROERMOND - Cultuur zonder economie gaat mank, economie zonder cultuur is blind. Vanuit die overtuiging vertelt scheidend LWV-directeur Wim Weijnen in een gesprek met filosoof-schrijver Govert Derix over de relatie tussen cultuur en economie. Brightlands, Leading the South, het Sphinxkwartier in Maastricht, het verzamelen van kunst, het Rijnlands model, het bedrijfsleven, het symfonieorkest, emotionele intelligentie en de rol van de LWV verschijnen in een bijzonder licht.

800 nieuwe banen bij Outlet

800 nieuwe banen bij Outlet
ROERMOND - De gisteren aangekondigde uitbreiding van het Designer Outlet Center in Roermond levert 800 nieuwe banen op. Daarmee zijn er straks zo’n 3400 mensen aan het werk in het Outlet.

Designer Outlet gaat fors uitbreiden

Designer Outlet gaat fors uitbreiden
ROERMOND - De McArthurGlen Group kondigde vandaag de uitbreiding van de Designer Outlet Roermond aan. Er komen onder meer zo'n vijftig nieuwe winkels bij. Ook komen er nieuwe parkeerplaatsen bij. De uitbreiding zal bestaan uit een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van 11.500 vierkante meter in het best presterende outletcentre van Europa. Dat heeft de McArthurGlen Group vandaag bekend gemaakt.

Fusie tussen Westrom en Risse gaat niet door

Fusie tussen Westrom en Risse gaat niet door
ROERMOND - De fusie tussen de beide sociale werkvoorzieningschappen in Midden-Limburg, de Westrom in Roermond en Risse in Weert, is van de baan. Er is de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt om zo’n fusie voor te bereiden, maar in het zicht van de haven is het schip gezonken. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad van Roermond.

Tenderspot maakt innovatieslag in de civiele bouwsector mogelijk

Tenderspot maakt innovatieslag in de civiele bouwsector mogelijk
MAASTRICHT - Tenderspot is een online handelsplatform waarop bedrijven projecten plaatsen, offertes uitbrengen en diensten of bouwstoffen aanbieden aan de gehele markt. Met deze interactieve webapplicatie wordt de civiele markt transparanter en toegankelijker. Met de pilotversie werken inmiddels al 50 bedrijven en is voor ruim euro 900.000 aanbesteed. Om de groei en doorontwikkeling van Tenderspot in Limburg en Brabant mogelijk te maken is LBDF ingestapt.

Aan de slag in je eigen wijk: kansen voor werklozen

Aan de slag in je eigen wijk: kansen voor werklozen
ROERMOND - Met de ondertekening van een convenant vanochtend in de bouwput van Jazz City krijgen mensen die geen baan hebben de kans hun weg naar de arbeidsmarkt te vinden, bijvoorbeeld via renovatieprojecten in hun eigen wijk, straat of zelfs woning. Aan de slag in je eigen huis, kortom. Dat zei Glenn Coert, sectorhoofd Renovatie bij aannemersbedrijf Jongen vanochtend tijdens de ondertekening van het convenant.

IJff: Roermond trendsettend in Nederland

IJff: Roermond trendsettend in Nederland
ROERMOND - Roermond is trendsettend in Nederland waar het gaat om initiatieven op het gebied van social return. Dat zei wethouder Gerard IJff vanochtend tijdens de ondertekening van een convenant. Dat gebeurde in een bouwkeet op het terrein van Jazz City.

Bouw werft mensen via social return

Bouw werft mensen via social return
ROERMOND - De bouw heeft een groeiend gebrek aan vakmensen. Dat komt enerzijds omdat de bouw weer aantrekt, maar ook door de vergrijzing en ontgroening in de bouw. Steeds meer bouwvakkers gaan met pensioen. Tegelijkertijd is er een tekort aan jongeren om dat gat op te vullen. Om die reden zoeken bouwbedrijven nu vakkrachten door mensen aan te trekken die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Om dat mogelijk te maken werd vanochtend in de bouwput van Jazz City een convenant getekend.

Hub Narinx nieuwe directeur Limburgse Werkgeversvereniging

Hub Narinx nieuwe directeur Limburgse Werkgeversvereniging
Hub Narinx wordt per 1 december 2016 de nieuwe directeur van de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV). Narinx volgt langjarig LWV-directeur Wim Weijnen op als leider van het Limburgse werkgeversfront.

‘Het moet nú gebeuren voor de Maasplassen’

‘Het moet nú gebeuren voor de Maasplassen’
MAASBRACHT - De tijd dat we als gemeente het voortouw namen bij het ontwikkelen van nieuwe plannen is voorbij. Onze omgeving verandert en wij veranderen mee. Burgers en ondernemers nemen steeds meer zelf het initiatief om hun kern vitaal te houden. De gemeente juicht die ontwikkeling niet alleen toe; we denken ook nadrukkelijk mee en helpen mee om goede initiatieven van de grond te krijgen.

Noord-Limburg voorbereid op mobiliteit van de toekomst

Noord-Limburg voorbereid op mobiliteit van de toekomst
VENLO - Drones, zelfsturende auto's, elektrisch rijden, 3D printen... welke invloed hebben deze trends op de mobiliteit van de toekomst? En wat betekenen ze voor verkeer en vervoer in de regio Noord- Limburg? Over deze vragen hebben ruim 60 professionals uit meerdere vakgebieden zich op 9 en 10 november gebogen. In een platform met de naam Trendsportal stellen zij zich samen met de acht Noord- Limburgse gemeenten tot doel een toekomstbestendige visie op mobiliteit voor de regio te ontwikkelen.

Van Houtum en Noble Environmental Technologies beginnen joint venture

Van Houtum en Noble Environmental Technologies beginnen joint venture
SWALMEN - “Een unieke stap in de geschiedenis van Van Houtum.” Zo omschrijft directeur Bas Gehlen de samenwerking die Van Houtum en het bedrijf Noble Environmental Technologies zijn gestart. In de papierfabriek in Swalmen wordt nog dit jaar een proeffabriek geïnstalleerd waar beide bedrijven hun kennis en ervaring inbrengen om innovatieve ECOR-producten te gaan maken. Daartoe wordt een joint venture opgericht.

Limburg op Duits-Nederlandse Handelsdag

Limburg op Duits-Nederlandse Handelsdag
MAASTRICHT - Limburgs Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur heeft gisteren een ontmoeting gehad met staatssecretaris dr. Gunther Horzetzky van Economie, Energie, Industrie, Middenstand en Ambachten in de Duitse deelstaat Noord-Rijnwestfalen (NRW

Finalisten Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg bekend

Finalisten Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg bekend
ROERMOND - De drie finalisten voor de Konnekt’os Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO-prijs Midden-Limburg 2016-2017 zijn nu bekend! Konnekt’os feliciteert Happy Ei uit Nederweert, Kersten hulpmiddelenspecialist uit Roermond en Wonen Limburg uit Roermond met hun finaleplaats! Wie van hen mag zich vanaf 23 november twee jaar lang de meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden-Limburg noemen?

Deutsche Bahn schrapt beursgang Arriva

Deutsche Bahn schrapt beursgang Arriva
BERLIJN - Het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn ziet definitief af van plannen om de Britse vervoersdochter Arriva en de logistieke tak DB Schenker naar de beurs te brengen. Dat meldde topman Rüdiger Grube van Deutsche Bahn vrijdag aan het Duitse persbureau DPA.

Premier trapt productie nieuwe Countryman af

Premier trapt productie nieuwe Countryman af
BORN - Premier Mark Rutte heeft woensdagmiddag in autofabriek VDL NedCar in Born het startsein gegeven voor de productie van de nieuwe Mini Countryman. Hij deed dat in aanwezigheid van onder anderen directeur Wim van der Leegte van VDL. De productie van de Countryman betekent extra werk voor 1200 mensen en invoering van een tweeploegendienst.

ONS HUIS in Reuver stopt ermee

ONS HUIS in Reuver stopt ermee
REUVER - Na 58 jaar stopt ONS HUIS in Reuver ermee. De reden daarvoor is dat er geen opvolging is voor de toekomst van de zaak, laat de populaire winkel in Reuver vandaag weten. De beslissing is met pijn in het hart genomen, aldus Tanja Steeghs-Verstappen, een van de eigenaren van dit familiebedrijf. Directe aanleiding was dat er een koper is voor het huidige pand.

Roermond en Maastricht: erg veel leegstaande kantoorruimte

Roermond en Maastricht: erg veel leegstaande kantoorruimte
MAASTRICHT - Roermond en Maastricht beschikken net als Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo over erg veel leegstaande kantoorruimte. Hoewel de situatie in 2015 licht verbeterde is de kantorenmarkt in Limburg nog lang niet gezond. In Limburg bedroeg de leegstand in 2015 dertien procent, één procent minder dan het jaar daarvoor.

De Graasj Roermond nu geopend!

De Graasj Roermond nu geopend!
ROERMOND - Vanaf afgelopen zaterdag 22 oktober is de Graasj in Roermond geopend. De voormalige Fordgarage Op ’t Root aan de Knevelsgraafstraat is compleet verbouwd tot een nieuwe ontmoetingsplek. In de Graasj bevinden zich o.a. een binnenspeeltuin, horecagelegenheid, cadeaushop en een creatief atelier waar mensen met een ondersteuningsvraag of achterstand tot de arbeidsmarkt werken. Zo wordt er een verbinding gelegd tussen horeca, vrije tijd, werk, zorg en leren waar diverse maatschappelijke- en buurtfuncties samenkomen. Met de Graasj, opgezet door Rendiz en PSW, krijgen mensen de kans om t...
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »