De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kerstactie: koop en geef op zaterdag 10 en 17 december

Kerstactie: koop en geef op zaterdag 10 en 17 december
WEERT - Voeg de daad bij het woord. Op 20 november is het door paus Franciscus uitgeroepen Heilig ‘Jaar van de Barmhartigheid’ afgesloten. Barmhartig zijn betekent niet alleen medelijden hebben met mensen die hulp nodig hebben, maar deze hulp ook daadwerkelijk geven. De Broederschap Weert biedt u deze kans op een eenvoudige wijze. Koop en geef houdbare producten bij de winkels van Jumbo Heerschap, Jumbo René Puts en bij de deelnemende kerken. Op 10 en 17 december van 9.15 tot 15.30 uur staan de broedermeesters en hun helpers voor u klaar bij die winkels. Zij vragen u iets te kopen en te sch...

Speelgoedwinkels flink in de verdrukking

Speelgoedwinkels flink in de verdrukking
DEN HAAG - Sinterklaas kan kiezen uit steeds minder fysieke speelgoedwinkels. Sinds 2008 heeft een op de vijf speciaalzaken de deuren moeten sluiten, veelal onder druk van een gestaag dalende omzet. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Weerter binnenstad nog mooier

Weerter binnenstad nog mooier
WEERT - In de Weerter binnenstad zijn extra plantenbakken geplaatst en zijn de zitelementen comfortabeler gemaakt. Daarmee wordt de sfeer in het centrum versterkt en de uitstraling en aantrekkelijkheid verbeterd. Dit maakt het voor bezoekers van de binnenstad nog aangenamer er te verblijven.

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?
AMSTELVEEN - Alle mogelijke moeite wordt er gedaan om hem naar de achtergrond te bonjouren, maar de goedheiligman wint het nog altijd van de kerstman. Hoelang nog, is maar de vraag. Winkeliersorganisaties en stadsbesturen in onder meer Maastricht en Roermond hebben de stad al in kerstsferen getooid. De oer-Nederlandse traditie van onze eigen Sint is echter nog altijd populairder dan die import kerstman. Maar helaas, de Sint is op zijn retour.

Tijdelijke verplaatsing woensdagmarkt naar Markt

Tijdelijke verplaatsing woensdagmarkt naar Markt
ROERMOND - Vanaf woensdag 30 november tot en met 11 januari zal de woensdagmarkt worden verplaatst naar de Markt. Op 24 november zal er op het Munsterplein worden begonnen met de opbouw van Santa’s Village. Hierdoor zal de woensdagmarkt tot en met 11 januari niet op het Munsterplein kunnen plaatsvinden.

Kerstbomen voor het goede doel

Kerstbomen voor het goede doel
SWALMEN - Een van de doelstellingen van Emmaus Perspectief is om hulp te bieden aan anderen, dit doen we door het opvangen van dak- en thuislozen en meer in het algemeen het bestrijden van armoede. We zijn er om mensen in een moeilijke periode van hun leven te ondersteunen. Daarom hebben we besloten om tijdens de kerstmarkt van 7 tot en met 22 december kerstbomen te verkopen waarvan de opbrengst door ons zal worden gedoneerd aan twee andere goede doelen. Doelen welke we graag een steuntje in de rug willen geven.

Designer Outlet gaat fors uitbreiden

Designer Outlet gaat fors uitbreiden
ROERMOND - De McArthurGlen Group kondigde vandaag de uitbreiding van de Designer Outlet Roermond aan. Er komen onder meer zo'n vijftig nieuwe winkels bij. Ook komen er nieuwe parkeerplaatsen bij. De uitbreiding zal bestaan uit een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van 11.500 vierkante meter in het best presterende outletcentre van Europa. Dat heeft de McArthurGlen Group vandaag bekend gemaakt.

Stopt gemeente met Jazz City?

Winkeliers Roermond eisen bouwstop Jazz City

Roermond wordt weer betoverende kerststad!

Roermond wordt weer betoverende kerststad!
ROERMOND - In het prachtige decor van het Munsterplein in Roermond komt in december weer een sfeervol kerstdorp tot leven. Bezoekers kunnen een rondje schaatsen op de ijsbaan, genieten van lekker warme chocolademelk, leren over oude ambachten en op de foto gaan met uilen en roofvogels. In de gehele Roermondse binnenstad worden bezoekers vermaakt door entertainers en muziekgroepen. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje compleet: “Roermond, de betoverende kerststad!”

Verkeer in Roermond loopt langzaam vast

Verkeer in Roermond loopt langzaam vast
ROERMOND - De Wirosingel, de Oranjelaan, de Venloseweg, langs allerlei wegen zoeken de Duitse koopjesjagers hun heil om de stad in te komen, met als gevolg lange files. Op de N280 staat een kilometerslange file vanaf de Duitse grens richting Designer Outlet. En het einde is nog niet in zicht.

Drukte alom met Duitse Dag

Drukte alom met Duitse Dag
ROERMOND - De Duitsers hebben vrij in verband met de katholieke feestdagen Allerheiligen en Allerzielen. En dus komen ze massaal naar Venlo en Roermond, waar het goed winkelen is. Kortom: volle wegen, lange Stau wieder heute!

ONS HUIS in Reuver stopt ermee

ONS HUIS in Reuver stopt ermee
REUVER - Na 58 jaar stopt ONS HUIS in Reuver ermee. De reden daarvoor is dat er geen opvolging is voor de toekomst van de zaak, laat de populaire winkel in Reuver vandaag weten. De beslissing is met pijn in het hart genomen, aldus Tanja Steeghs-Verstappen, een van de eigenaren van dit familiebedrijf. Directe aanleiding was dat er een koper is voor het huidige pand.

Problemen bij Outlet voorbij, winkels weer open

Problemen bij Outlet voorbij, winkels weer open
ROERMOND - Een deel van het Designer Outlet Center DOC in Roermond is woensdagochtend enkele uren ontruimd geweest wegens een groot gaslek. Dat werd om 9.30 uur ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden. Om 11.55 uur was het gaslek gedicht en gingen alle winkels weer open.

Sinterklaas alweer de pineut in Roermond

Sinterklaas alweer de pineut in Roermond
ROERMOND - Nog voor de Sint zijn verjaardag met de kleintjes mag delen, staat in Roermond de kerstmarkt al op het Munsterplein. Ten stadhuize en op het Munsterplein wordt al op vrijdag 2 december de kerstman, net als vorig jaar van een Amerikaanse naam voorzien, ten tonele gevoerd. Die arme Sint. Pakjesavond moet dan nog komen.

Roermond wordt proeftuin voor innovatie in de retail

Roermond wordt proeftuin voor innovatie in de retail
ROERMOND - Wethouder van economische zaken Angely Waajen tekende gisteren namens de gemeente Roermond samen met onder andere de Minister van Economische Zaken de “Retail Innovatie Agenda”. Dit volgt op de eerder gesloten “Retaildeal” en heeft één gezamenlijke missie: “Retailers en winkelgebieden toekomstbestendig maken”. Dat kan, en wel door te innoveren, ondernemen en bereiken: Innovatie zonder een ondernemende retailer of winkelgebied met passie en zonder effectief de consumenten te bereiken levert niets op. In de Retail Innovatie Agenda wordt daarom in de praktijk getest wat in een winke...

Heropening Wereldwinkel valt in de smaak

Heropening Wereldwinkel valt in de smaak
ROERMOND - Het is nu al weer bijna een week geleden - toch willen we graag nog even stil staan bij de heropening van de wereldwinkel op 1 oktober. De winkel kreeg een frissere uitstraling in de hoop om meer klanten te lokken. Dat is hard nodig, want het water staat de winkel tot aan de lippen. De Heropening van de Wereldwinkel werd een succes, stelt althans de Wereldwinkel zelf. En dan wordt niet zozeer de goede omzet bedoeld, maar vooral dat heel veel mensen de winkel een hart onder de riem kwamen steken.

Atelier 37 verhuist naar de Graasj

Atelier 37 verhuist naar de Graasj
ROERMOND - Atelier 37 in de Zwartbroekstraat is voor veel Roermondenaren een begrip. In het atelier van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) wordt creatieve, arbeidsmatige dagbesteding geboden aan mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de cliënten is nu een spannende tijd aangebroken. Ze gaan namelijk verhuizen naar de Graasj.

Roermond mag weer genieten van een Duitse dag

Roermond mag weer genieten van een Duitse dag
ROERMOND - Het is weer zover. Tag der deutschen Einheit, en dat betekent niet alleen dat de Duitsers dan het afschaffen van de DDR herdenken en het opgaan van Oost-Duitsland in heel Duitsland, maar vooral dat de Duitsers massaal hun land ontvluchten. Want bij hun is vanwege de feestelijkheid alles gesloten wat de dag echt tot een feest zou kunnen maken: die Laden. En dus komen ze naar ons.

Roermond pakt verrommeling binnenstad door wildgroei reclame aan

Roermond pakt verrommeling binnenstad door wildgroei reclame aan
ROERMOND - Om te beginnen in de Hamstraat gaat Roermond snoeien in de wildgroei van de reclame in de binnenstad. Dat gebeurt mede naar aanleiding van een enquête onder inwoners en winkeliers. Er komt een proef op de Hamstraat. Als die slaagt, wordt die uitgerold in de hele binnenstad.
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »