De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

1600 extra parkeerplaatsen in nieuwe parkeergarage Designer Outlet Roermond

1600 extra parkeerplaatsen in nieuwe parkeergarage Designer Outlet Roermond
ROERMOND - De nieuwe parkeergarage van het Designer Outlet gaat officieel weliswaar pas in april open. Maar vanwege de kerstdrukte zal een deel van de garage al op 24 december open gaan. De bezoekers van het Outlet kunnen er tot en met zondag 8 januari hun voertuig kwijt. Dit zorgt voor 1600 extra parkeerplaatsen tijdens de Kerstperiode.

Minder volk op kerstmarkt Aken door Berlijn

Minder volk op kerstmarkt Aken door Berlijn
AKEN - De traditionele kerstmarkt in Aken had dinsdag te lijden onder de gebeurtenissen in Berlijn maandagavond. Standhouders klaagden over tegenvallende bezoekersaantallen. Ze zeiden te vermoeden dat de terreuraanslag in Berlijn mensen thuis houdt.

Burgemeesters grenssteden protesteren tegen invoering tol

Burgemeesters grenssteden protesteren tegen invoering tol
AKEN - De burgemeesters van onder meer Heerlen, Vaals, Kerkrade en Aken hebben bij minister-president Angela Merkel van Duitsland geprotesteerd tegen invoering van de tol. In een vandaag verstuurde brief aan Merkel wijzen ze op het drukke grensverkeer in de regio door inwoners van Duitsland, België en Nederland. Juist in de grensregio is Europa tastbaar, aldus de in totaal twaalf ondertekenaars van de brief.

Werkzaamheden voor winkels waren noodzakelijk

Werkzaamheden voor winkels waren noodzakelijk
ROERMOND - De werkzaamheden vandaag voor de winkels op de Marktstraat waren noodzakelijk. Enexis moest er een storing in de gasleiding verhelpen. En dus moest de straat worden opengelegd. Dat leidde tot protesten door een ondernemer, die dit geen doen vond in de drukke kersttijd.

Winkelier woedend om werkzaamheden in straat tijdens drukke kersttijd

Winkelier woedend om werkzaamheden in straat tijdens drukke kersttijd
ROERMOND - De drukste drie weken van het jaar besluit de gemeente om de straat op de kop van de Marktstraat open te breken. Ingangen van drie retailers zijn geblokkeerd... Met als resultaat 1/7 minder omzet! Dat stelt Nick Meyer, uitbater van een kledingwinkel aan de Marktstraat. Hij is bepaald not amused. Later bleek echter dat niet de gemeente, maar Enexis er aan het graven was.

ACTIE: Winkelen in binnenstad? Dan gratis parkeerkaart!

ACTIE: Winkelen in binnenstad? Dan gratis parkeerkaart!
ROERMOND - De Gemeente Roermond verstrekt in december gratis parkeerkaarten aan de ondernemers van de binnenstad om aan hun klanten te geven. Deze kaarten kunnen door bezoekers aan de binnenstad vanaf 1 januari tot en met 28 februari 2017 in de gemeentelijke parkeergarages Kazerneplein en Stationspark gebruikt worden.

Speelgoedwinkels adverteren met nepkortingen

Speelgoedwinkels adverteren met nepkortingen
AMSTERDAM - Enkele grote speelgoedketens hebben in aanloop naar de feestdagen geadverteerd met nepkortingen. Ze prezen speelgoed aan met korting, terwijl het product in het afgelopen jaar niet voor de gepresenteerde ‘normale’ prijs te koop is geweest, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.

Kerstactie: koop en geef op zaterdag 10 en 17 december

Kerstactie: koop en geef op zaterdag 10 en 17 december
WEERT - Voeg de daad bij het woord. Op 20 november is het door paus Franciscus uitgeroepen Heilig ‘Jaar van de Barmhartigheid’ afgesloten. Barmhartig zijn betekent niet alleen medelijden hebben met mensen die hulp nodig hebben, maar deze hulp ook daadwerkelijk geven. De Broederschap Weert biedt u deze kans op een eenvoudige wijze. Koop en geef houdbare producten bij de winkels van Jumbo Heerschap, Jumbo René Puts en bij de deelnemende kerken. Op 10 en 17 december van 9.15 tot 15.30 uur staan de broedermeesters en hun helpers voor u klaar bij die winkels. Zij vragen u iets te kopen en te sch...

Speelgoedwinkels flink in de verdrukking

Speelgoedwinkels flink in de verdrukking
DEN HAAG - Sinterklaas kan kiezen uit steeds minder fysieke speelgoedwinkels. Sinds 2008 heeft een op de vijf speciaalzaken de deuren moeten sluiten, veelal onder druk van een gestaag dalende omzet. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Weerter binnenstad nog mooier

Weerter binnenstad nog mooier
WEERT - In de Weerter binnenstad zijn extra plantenbakken geplaatst en zijn de zitelementen comfortabeler gemaakt. Daarmee wordt de sfeer in het centrum versterkt en de uitstraling en aantrekkelijkheid verbeterd. Dit maakt het voor bezoekers van de binnenstad nog aangenamer er te verblijven.

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?
AMSTELVEEN - Alle mogelijke moeite wordt er gedaan om hem naar de achtergrond te bonjouren, maar de goedheiligman wint het nog altijd van de kerstman. Hoelang nog, is maar de vraag. Winkeliersorganisaties en stadsbesturen in onder meer Maastricht en Roermond hebben de stad al in kerstsferen getooid. De oer-Nederlandse traditie van onze eigen Sint is echter nog altijd populairder dan die import kerstman. Maar helaas, de Sint is op zijn retour.

Tijdelijke verplaatsing woensdagmarkt naar Markt

Tijdelijke verplaatsing woensdagmarkt naar Markt
ROERMOND - Vanaf woensdag 30 november tot en met 11 januari zal de woensdagmarkt worden verplaatst naar de Markt. Op 24 november zal er op het Munsterplein worden begonnen met de opbouw van Santa’s Village. Hierdoor zal de woensdagmarkt tot en met 11 januari niet op het Munsterplein kunnen plaatsvinden.

Kerstbomen voor het goede doel

Kerstbomen voor het goede doel
SWALMEN - Een van de doelstellingen van Emmaus Perspectief is om hulp te bieden aan anderen, dit doen we door het opvangen van dak- en thuislozen en meer in het algemeen het bestrijden van armoede. We zijn er om mensen in een moeilijke periode van hun leven te ondersteunen. Daarom hebben we besloten om tijdens de kerstmarkt van 7 tot en met 22 december kerstbomen te verkopen waarvan de opbrengst door ons zal worden gedoneerd aan twee andere goede doelen. Doelen welke we graag een steuntje in de rug willen geven.

Designer Outlet gaat fors uitbreiden

Designer Outlet gaat fors uitbreiden
ROERMOND - De McArthurGlen Group kondigde vandaag de uitbreiding van de Designer Outlet Roermond aan. Er komen onder meer zo'n vijftig nieuwe winkels bij. Ook komen er nieuwe parkeerplaatsen bij. De uitbreiding zal bestaan uit een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van 11.500 vierkante meter in het best presterende outletcentre van Europa. Dat heeft de McArthurGlen Group vandaag bekend gemaakt.

Stopt gemeente met Jazz City?

Winkeliers Roermond eisen bouwstop Jazz City

Roermond wordt weer betoverende kerststad!

Roermond wordt weer betoverende kerststad!
ROERMOND - In het prachtige decor van het Munsterplein in Roermond komt in december weer een sfeervol kerstdorp tot leven. Bezoekers kunnen een rondje schaatsen op de ijsbaan, genieten van lekker warme chocolademelk, leren over oude ambachten en op de foto gaan met uilen en roofvogels. In de gehele Roermondse binnenstad worden bezoekers vermaakt door entertainers en muziekgroepen. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje compleet: “Roermond, de betoverende kerststad!”

Verkeer in Roermond loopt langzaam vast

Verkeer in Roermond loopt langzaam vast
ROERMOND - De Wirosingel, de Oranjelaan, de Venloseweg, langs allerlei wegen zoeken de Duitse koopjesjagers hun heil om de stad in te komen, met als gevolg lange files. Op de N280 staat een kilometerslange file vanaf de Duitse grens richting Designer Outlet. En het einde is nog niet in zicht.

Drukte alom met Duitse Dag

Drukte alom met Duitse Dag
ROERMOND - De Duitsers hebben vrij in verband met de katholieke feestdagen Allerheiligen en Allerzielen. En dus komen ze massaal naar Venlo en Roermond, waar het goed winkelen is. Kortom: volle wegen, lange Stau wieder heute!

ONS HUIS in Reuver stopt ermee

ONS HUIS in Reuver stopt ermee
REUVER - Na 58 jaar stopt ONS HUIS in Reuver ermee. De reden daarvoor is dat er geen opvolging is voor de toekomst van de zaak, laat de populaire winkel in Reuver vandaag weten. De beslissing is met pijn in het hart genomen, aldus Tanja Steeghs-Verstappen, een van de eigenaren van dit familiebedrijf. Directe aanleiding was dat er een koper is voor het huidige pand.
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »