De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

600 extra banen door vestiging distributiecentrum Action in Sint Joost

1 / 1
zoom out

SINT JOOST - Winkelketen Action begint in mei in Sint Joost met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dat levert direct 230 banen op. Naar verwachting neemt de extra werkgelegenheid de komende 2 jaar toe naar 600 banen. Dat hebben Action en het ministerie van Economische Zaken donderdag laten weten. 

Action verkiest Limburg boven locaties in België en Duitsland. Verschillende overheden hebben actief gelobbyd om het distributiecentrum naar Limburg te krijgen. Namens het ministerie van Economische Zaken is de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) betrokken geweest. Die organisatie geeft door onder meer voorlichting over de steun die de overheid kan geven aan buitenlands investeerders. ,,Dit levert inkomsten en banen op in Nederland. Dat kunnen we in deze moeilijke economische tijden goed gebruiken'', zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken. 


Action is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Inmiddels is het in Britse handen. De eerste Actionwinkel werd in 1993 geopend in Enkhuizen. Het bedrijf heeft inmiddels 340 filialen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De winkels zullen bevoorraad worden door het nieuwe disctrubutiecentrum in Limburg. 

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd in het Businesspark Midden-Limburg in St. Joost. Volgens planning zal het nieuwe distributiecentrum begin januari 2014 operationeel zijn. 

Op dit moment werken meer dan 11.000 personen bij Action en in het nieuwe Action is in staat zeer lage prijzen te hanteren door haar grootschalige en efficiënte inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur. Veel klanten bezoeken Action meerdere keren per week. Action bestaat in 2013 20 jaar. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Zwaagdijk-Oost (Noord-Holland).

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 april 2013


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »